Yenişehir Belediye Başkan Adayı Özyiğit, Öğrenci Evine Konuk Oldu

Siyaset 28.02.2019 - 16:03, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yenişehir Belediye Başkan Adayı Özyiğit, Öğrenci Evine Konuk Oldu

CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, Mersin’de yaşayan yaklaşık 50 bin üniversite öğrencisinin sorunlarına dikkat çekmek, öğrencilerin şehirle ilgili beklentilerini bizzat öğrencilerden dinlemek için bir öğrenci evine konuk oldu. Öğrencilerle sohbet eden, onların taleplerini dinleyen Özyiğit, ziyaret sonunda selfie de çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel ile birlikte, Bahçelievler Mahallesi’nde bir öğrenci evine konuk oldu. Diyarbakır, Kahramanmaraş,  Tunceli gibi illerden Mersin’e gelen öğrencilerle tanışıp sohbet eden Abdullah Özyiğit, “Yenişehir ilçemiz 2 üniversiteye ev sahipliği yapan bir ilçe. 221 adet de örgün eğitim kurumu var. Mersin’de 50 bine yakın üniversite öğrencisi var. Bu insanları yok sayarak, görmezden gelerek belediyecilik yapamayız. Bu ziyareti sizlerin sorunlarını, beklentilerini öğrenmek için gerçekleştirdim. Önümüzdeki günlerde de öğrenci evlerine konuk olmayı planlıyorum” dedi.  “Dışardan gelen öğrencilerin Mersin’e bakış açısı, Yenişehir’e bakış açısı bizim için önemli” diyen Abdullah Özyiğit,  “Öğrencilerin Mersin’de yaşam koşullarının iyileşmesi için belediye olarak destekçi olacağız. Örneğin öğrenciler sabah geç kalkar, kahvaltı edemeden koşarak okula gider. Biz belli başlı yerlere çorba istasyonu kuracağız. Öğrencilerimiz okula gitmeden önce bir kupa çorbasını içecek, okula aç gitmeyecek. Öğrenciler arasında tiyatro yarışmaları düzenleyeceğiz. Kendiniz yazacaksınız, kendiniz oynayacaksınız” dedi. Abdullah Özyiğit, Yenişehir’de hayata geçirmek istedikleri projeler hakkında da öğrencilere bilgi verdi. Özyiğit, “Yenişehir de kooperatifçiliği yerleştirmek gibi bir hedefimiz var. Hem üretim anlamında hem tüketim anlamında faaliyet gösterecek, hem üreticiyi, hem tüketiciyi rahatlatacak, elini güçlendirecek bir kooperatif modeline ihtiyacımız var.  Türkiye’de 5 büyük market sahibi tüm fiyatları belirliyor. Onlar şu ürün şu fiyattan satılacak dediğin de tüketicinin yapabileceği bir şey kalmıyor.  Bunun karşısında durabilecek tek ekonomik model kooperatifçiliktir. Hem üreticimize hem tüketicimize yeni bir alan açmamız gerekiyor” diye konuştu. Abdullah Özyiğit, konuk olduğu öğrencilerle selfie çektikten sonra ziyaretini sonlandırdı.
CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, Mersin’de yaşayan yaklaşık 50 bin üniversite öğrencisinin sorunlarına dikkat çekmek, öğrencilerin şehirle ilgili beklentilerini bizzat öğrencilerden dinlemek için bir öğrenci evine konuk oldu. Öğrencilerle sohbet eden, onların taleplerini dinleyen Özyiğit, ziyaret sonunda selfie de çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel ile birlikte, Bahçelievler Mahallesi’nde bir öğrenci evine konuk oldu.

Diyarbakır, Kahramanmaraş,  Tunceli gibi illerden Mersin’e gelen öğrencilerle tanışıp sohbet eden Abdullah Özyiğit, “Yenişehir ilçemiz 2 üniversiteye ev sahipliği yapan bir ilçe. 221 adet de örgün eğitim kurumu var. Mersin’de 50 bine yakın üniversite öğrencisi var. Bu insanları yok sayarak, görmezden gelerek belediyecilik yapamayız. Bu ziyareti sizlerin sorunlarını, beklentilerini öğrenmek için gerçekleştirdim. Önümüzdeki günlerde de öğrenci evlerine konuk olmayı planlıyorum” dedi.

 “Dışardan gelen öğrencilerin Mersin’e bakış açısı, Yenişehir’e bakış açısı bizim için önemli” diyen Abdullah Özyiğit,  “Öğrencilerin Mersin’de yaşam koşullarının iyileşmesi için belediye olarak destekçi olacağız. Örneğin öğrenciler sabah geç kalkar, kahvaltı edemeden koşarak okula gider. Biz belli başlı yerlere çorba istasyonu kuracağız. Öğrencilerimiz okula gitmeden önce bir kupa çorbasını içecek, okula aç gitmeyecek. Öğrenciler arasında tiyatro yarışmaları düzenleyeceğiz. Kendiniz yazacaksınız, kendiniz oynayacaksınız” dedi.

Abdullah Özyiğit, Yenişehir’de hayata geçirmek istedikleri projeler hakkında da öğrencilere bilgi verdi. Özyiğit, “Yenişehir de kooperatifçiliği yerleştirmek gibi bir hedefimiz var. Hem üretim anlamında hem tüketim anlamında faaliyet gösterecek, hem üreticiyi, hem tüketiciyi rahatlatacak, elini güçlendirecek bir kooperatif modeline ihtiyacımız var.  Türkiye’de 5 büyük market sahibi tüm fiyatları belirliyor. Onlar şu ürün şu fiyattan satılacak dediğin de tüketicinin yapabileceği bir şey kalmıyor.  Bunun karşısında durabilecek tek ekonomik model kooperatifçiliktir. Hem üreticimize hem tüketicimize yeni bir alan açmamız gerekiyor” diye konuştu.

Abdullah Özyiğit, konuk olduğu öğrencilerle selfie çektikten sonra ziyaretini sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.