Yenişehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını Karahacılı Köyünde Kutladı

24.04.2019 - 16:13, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yenişehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını Karahacılı Köyünde Kutladı

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve Ulu Önder Atatürk’ün bu günü Dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmesinin 99. yıldönümünü kutladı.

Başkan Özyiğit; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1922 yılından itibaren coşkuyla kutlanıyor. Biz de Yenişehir Belediyesi olarak bu coşkuyu, çocuklarımızla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Karahacılı Mahallemizde kutluyoruz.   Seçim çalışmaları sırasında köyümüze geldiğimde, okulumuzu ziyaret ettim, çocuklarımızın ne kadar mutlu olduğunu, öğretmenlerimizin ise canı gönülden onları eğitme çabası içerisinde olduklarını gördüm. Özverili biçimde, idealist bir yaklaşımla çocuklarımıza değer katmaya çalışıyorlardı. O gün bir söz verdik siz böyle çalışın, biz seçimi kazanırsak 23 Nisan da buluşalım, o mutlu günü hep birlikte burada kutlayalım dedik. Bugün de buradayız. Bu bayramlar kendiliğinden oluşan bayramlar değil. Bu bayramların değeri çok büyük, manevi duygular unutulduğu müddetçe bu ülkedeki bağlar zayıflar. Tekrar bir asır önce yaşadığımız o tabloya doğru gideriz. Onun için milli ve dini bayramlarımız dostlukların, dayanışmanın pekiştiği çok önemli günlerdir, bu günleri hep birlikte kutlamaya, hatırlamaya ve hatırlatmaya devam edeceğiz.   Devlet ve Millet olarak, gelişmiş ülkelerin gerisinde kalmamak ve çocuklarımızın yaşam koşullarını iyileştirebilmek için öncelikle, onlara çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırmalıyız. Geleceğin yetişkinleri olarak topluma yön verecek çocuk ve gençlerimizi, demokratik toplum yapısını yaşam biçimi olarak benimsemiş, hukuka saygılı, yeniliklere açık, bakış açısı geniş, özgür düşünceye sahip insanlar olarak yetiştirmeliyiz. Çağdaş uygarlık düzeyini yakalayabilmek için bu temel şarttır. Gazi Mustafa Kemal, 23 Nisan'ı, çocuklara bayram olarak armağan ederken, onların yurt sevgisini ve çalışkanlığını biliyor ve onlara güveniyordu. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum, dedi.  
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve Ulu Önder Atatürk’ün bu günü Dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmesinin 99. yıldönümünü kutladı.

Başkan Özyiğit; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1922 yılından itibaren coşkuyla kutlanıyor. Biz de Yenişehir Belediyesi olarak bu coşkuyu, çocuklarımızla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Karahacılı Mahallemizde kutluyoruz.

 

Seçim çalışmaları sırasında köyümüze geldiğimde, okulumuzu ziyaret ettim, çocuklarımızın ne kadar mutlu olduğunu, öğretmenlerimizin ise canı gönülden onları eğitme çabası içerisinde olduklarını gördüm. Özverili biçimde, idealist bir yaklaşımla çocuklarımıza değer katmaya çalışıyorlardı. O gün bir söz verdik siz böyle çalışın, biz seçimi kazanırsak 23 Nisan da buluşalım, o mutlu günü hep birlikte burada kutlayalım dedik. Bugün de buradayız. Bu bayramlar kendiliğinden oluşan bayramlar değil. Bu bayramların değeri çok büyük, manevi duygular unutulduğu müddetçe bu ülkedeki bağlar zayıflar. Tekrar bir asır önce yaşadığımız o tabloya doğru gideriz. Onun için milli ve dini bayramlarımız dostlukların, dayanışmanın pekiştiği çok önemli günlerdir, bu günleri hep birlikte kutlamaya, hatırlamaya ve hatırlatmaya devam edeceğiz.

 

Devlet ve Millet olarak, gelişmiş ülkelerin gerisinde kalmamak ve çocuklarımızın yaşam koşullarını iyileştirebilmek için öncelikle, onlara çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırmalıyız. Geleceğin yetişkinleri olarak topluma yön verecek çocuk ve gençlerimizi, demokratik toplum yapısını yaşam biçimi olarak benimsemiş, hukuka saygılı, yeniliklere açık, bakış açısı geniş, özgür düşünceye sahip insanlar olarak yetiştirmeliyiz. Çağdaş uygarlık düzeyini yakalayabilmek için bu temel şarttır. Gazi Mustafa Kemal, 23 Nisan'ı, çocuklara bayram olarak armağan ederken, onların yurt sevgisini ve çalışkanlığını biliyor ve onlara güveniyordu.

Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum, dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.