Yenişehir Vardiya Sistemiyle Hizmet Verecek

02.07.2019 - 11:52, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yenişehir Vardiya Sistemiyle Hizmet Verecek

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, temizlik işleri ve park bahçeler birimlerinde vardiya sistemine geçtiklerini açıkladı. Abdullah Özyiğit, vardiya sistemi sayesinde hem daha fazla insana istihdam olanağı sağladıklarını hem de hizmetlerin daha hızlı ve etkili verileceğini ifade etti. Özyiğit, belediyenin tüm birimlerinde personel alımlarının tamamlandığını da vurguladı.

Yenişehir Belediye Meclisi temmuz ayı olağan toplantısı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, İstanbul’da seçimlerinin tamamlanmasının ardından ‘seçim atmosferinden çıkıldığını, hizmet atmosferine girildiğini’ kaydetti. Yerel yönetimlerin bu dönemdeki dinamiklerinin ülkenin içinde bulunduğu ekonomik dar boğazdan çıkışa katkı sunabileceğine işaret eden Abdullah Özyiğit, “Bizim Yenişehir Belediyesi olarak yapacağımız çalışmalarla ilçemize bu anlamda katkı sunmak, yapacağımız kentsel dönüşüm projesiyle bu darboğazı aşmak için katkı vermeye dönük bir amacımız, bir çabamız var. Biliyorsunuz Eğriçam Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi ama yılladır bir hareket gerçekleşmiyor.  Buraya yönelik somut adımlarımız olacak. Orada vatandaş senelerdir çivi çakamıyor, doğalgazdan filan faydalanamıyor. Görev süremiz sonunda vatandaşa teslim etmemiz lazım. Böyle bir hareket başlatırsak kente bir cansuyu olur diye düşünüyorum” dedi.   ‘PERSONEL EKSİKLİĞİ GİDERİLDİ. VARDİYA SİSTEMİNE GEÇİLDİ’   Mersin’de işsizliğin had safhada olduğunu ifade eden Abdullah Özyiğit, “Belediyelerin bir istihdam alanı olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu seçim zamanında da söyledik, defalarca söyledik ama bu tür talepler, iş talepleri her gün hiç eksilmeden devam ediyor. Tabi ki halkımızın derdi bizi derdimiz. Belediyede kurduğumuz insan kaynakları merkeziyle kentteki eleman taleplerini bize yapılan başvuruşlardan çözme çabamız var. Bunun dışında belediyemizde mesai sistemini kaldırarak vardiya sistemini getirdik. Özellikle temizlikte ve park bahçelerde daha çok insana istihdam sağlamak için böyle bir sisteme geçtik.  Bugünden itibaren belediyemizin bütün birimlerinde personel alımları tamamlandı.  Park bahçelerde ve temizlikte geçtiğimiz dönemlerde personel eksikliği nedeniyle yaşanan sorunları bu dönemde yaşamayacağımızı halkımıza ifade etmek isterim” diye konuştu. Abdullah Özyiğit konuşmasında, 2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen Sivas katliamında hayatını kaybedenleri de aldı. Özyiğit, “Bu ülkenin vatanseverleri bu tür acı olaylara bir daha izin vermeyecektir” dedi.   YENİŞEHİR’E MALATYA, KONYA VE GİRESUN’DAN 3 KARDEŞ ŞEHİR   Yenişehir Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısında 22 gündem maddesi görüşüldü ve karara bağlandı. Belediye meclisinde, Malatya’nın Arapkir ilçe belediyesi, Giresun’un Eynesil ilçe belediyesi, Konya’nın Tuzlukçu ilçe belediyesinden gelen kardeş kent ilişkisi kurulmasıyla ilgili taleplerin değerlendirilmesi konusuna Başkan Abdullah Özyiğit’e yetki verildi. Belediye meclisinde ayrıca  Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nce yapılacak olan 4. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’ne maddi destek verilmesi,  Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin düzenleyeceği 1. Uluslaraarası ve 8. Ulusal Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi’ne destek verilmesi teklifleri komisyonlara sevk edildi.  
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, temizlik işleri ve park bahçeler birimlerinde vardiya sistemine geçtiklerini açıkladı. Abdullah Özyiğit, vardiya sistemi sayesinde hem daha fazla insana istihdam olanağı sağladıklarını hem de hizmetlerin daha hızlı ve etkili verileceğini ifade etti. Özyiğit, belediyenin tüm birimlerinde personel alımlarının tamamlandığını da vurguladı.

Yenişehir Belediye Meclisi temmuz ayı olağan toplantısı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, İstanbul’da seçimlerinin tamamlanmasının ardından ‘seçim atmosferinden çıkıldığını, hizmet atmosferine girildiğini’ kaydetti.

Yerel yönetimlerin bu dönemdeki dinamiklerinin ülkenin içinde bulunduğu ekonomik dar boğazdan çıkışa katkı sunabileceğine işaret eden Abdullah Özyiğit, “Bizim Yenişehir Belediyesi olarak yapacağımız çalışmalarla ilçemize bu anlamda katkı sunmak, yapacağımız kentsel dönüşüm projesiyle bu darboğazı aşmak için katkı vermeye dönük bir amacımız, bir çabamız var. Biliyorsunuz Eğriçam Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi ama yılladır bir hareket gerçekleşmiyor.  Buraya yönelik somut adımlarımız olacak. Orada vatandaş senelerdir çivi çakamıyor, doğalgazdan filan faydalanamıyor. Görev süremiz sonunda vatandaşa teslim etmemiz lazım. Böyle bir hareket başlatırsak kente bir cansuyu olur diye düşünüyorum” dedi.

 

‘PERSONEL EKSİKLİĞİ GİDERİLDİ. VARDİYA SİSTEMİNE GEÇİLDİ’

 

Mersin’de işsizliğin had safhada olduğunu ifade eden Abdullah Özyiğit, “Belediyelerin bir istihdam alanı olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu seçim zamanında da söyledik, defalarca söyledik ama bu tür talepler, iş talepleri her gün hiç eksilmeden devam ediyor. Tabi ki halkımızın derdi bizi derdimiz. Belediyede kurduğumuz insan kaynakları merkeziyle kentteki eleman taleplerini bize yapılan başvuruşlardan çözme çabamız var. Bunun dışında belediyemizde mesai sistemini kaldırarak vardiya sistemini getirdik. Özellikle temizlikte ve park bahçelerde daha çok insana istihdam sağlamak için böyle bir sisteme geçtik.  Bugünden itibaren belediyemizin bütün birimlerinde personel alımları tamamlandı.  Park bahçelerde ve temizlikte geçtiğimiz dönemlerde personel eksikliği nedeniyle yaşanan sorunları bu dönemde yaşamayacağımızı halkımıza ifade etmek isterim” diye konuştu.

Abdullah Özyiğit konuşmasında, 2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen Sivas katliamında hayatını kaybedenleri de aldı. Özyiğit, “Bu ülkenin vatanseverleri bu tür acı olaylara bir daha izin vermeyecektir” dedi.

 

YENİŞEHİR’E MALATYA, KONYA VE GİRESUN’DAN 3 KARDEŞ ŞEHİR

 

Yenişehir Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısında 22 gündem maddesi görüşüldü ve karara bağlandı. Belediye meclisinde, Malatya’nın Arapkir ilçe belediyesi, Giresun’un Eynesil ilçe belediyesi, Konya’nın Tuzlukçu ilçe belediyesinden gelen kardeş kent ilişkisi kurulmasıyla ilgili taleplerin değerlendirilmesi konusuna Başkan Abdullah Özyiğit’e yetki verildi.

Belediye meclisinde ayrıca  Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nce yapılacak olan 4. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’ne maddi destek verilmesi,  Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin düzenleyeceği 1. Uluslaraarası ve 8. Ulusal Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi’ne destek verilmesi teklifleri komisyonlara sevk edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.