Yeşilboğaz, 'Cezaevlerinde insan hak ihlalleri önlenmeli'

08.02.2019 - 20:30, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yeşilboğaz, 'Cezaevlerinde insan hak ihlalleri önlenmeli'

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu ile birlikte Tarsus Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde incelemelerde bulunarak, Cezaevi’nin 6 müdürü ile cezaevi koşulları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Yeşilboğaz, cezaevlerinde insan hak ihlallerinin önlenmesi ve yaşanmaması ve cezaevlerinin insan onuruna yakışır standartlara getirilmesi için hep birlikte gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Yeşilboğaz, cezaevlerinde insan hak ihlallerinin önlenmesi ve yaşanmaması ve cezaevlerinin insan onuruna yakışır standartlara getirilmesi için hep birlikte gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladı. “CEZAEVLERİ İNSAN ONURUNA YAKIŞIR STANDARTLARA GETİRİLMELİ” Başkan Yardımcısı Av. Fatma Demircioğlu, Genel Sekreter Av. Adnan Günbay, Sayman Av. Kazım Yüksel, Tarsus ilçe temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi Av. Cihan Öktem, yönetim kurulu üyesi Av. Ece Kovan Demirtaş ile birlikte Tarsus Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde incelemelerde bulunan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Tarsus Cezaevi müdürleri ile birlikte cezaevini, insan haklarına uygunluğu yönünden inceleyip, avukat görüşme odalarının da eksikliklerini tespit ederek, sorunların çözümü konusunda fikir alışverişinde bulundular.  Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, eksikliklerin giderilip cezaevi koşullarının daha elverişli hale getirilmesinde ortak görüşe varıldığını ve bu konuda ortak çalışmalar içerisinde olacaklarını belirterek, “Cezaevlerinde insan hak ihlallerinin önlenmesi ve yaşanmaması için, cezaevlerinin insan onuruna yakışır standartlara getirilmesi için hep birlikte gayret gösterilmesi gerekmektedir. Bu konuda Tarsus Cezaevi müdürleri ile ortak çalışacak olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. “AVUKATLARIN CEZAEVLERİNDE ÇALIŞMA KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLMELİ” Cezaevinde müvekkilleriyle görüşmeye gelen avukatların yaşamış oldukları sorunların ve çözüm önerilerinin de ele alındığı ziyarette Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, adalet sisteminin gelişmesinde önemli rol oynayan avukatların, çalışma şartlarının her koşulda iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konudaki eksikliklerin giderilmesi için de işbirliğine karar verildiğini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden cezaevi müdürleri ise, kutsal savunmayı bağımsız bir şekilde temsil eden avukatların, görevlerini rahatça yapabilmeleri için avukat görüşme odalarında iyileştirme çalışmalarının yapılması, ayrıca cezaevinde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için ziyaretin faydalı olduğunu ifade ederek, Mersin Barosu ile bu konularda ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirtti.    
Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu ile birlikte Tarsus Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde incelemelerde bulunarak, Cezaevi’nin 6 müdürü ile cezaevi koşulları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Yeşilboğaz, cezaevlerinde insan hak ihlallerinin önlenmesi ve yaşanmaması ve cezaevlerinin insan onuruna yakışır standartlara getirilmesi için hep birlikte gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Yeşilboğaz, cezaevlerinde insan hak ihlallerinin önlenmesi ve yaşanmaması ve cezaevlerinin insan onuruna yakışır standartlara getirilmesi için hep birlikte gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

“CEZAEVLERİ İNSAN ONURUNA YAKIŞIR STANDARTLARA GETİRİLMELİ”

Başkan Yardımcısı Av. Fatma Demircioğlu, Genel Sekreter Av. Adnan Günbay, Sayman Av. Kazım Yüksel, Tarsus ilçe temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi Av. Cihan Öktem, yönetim kurulu üyesi Av. Ece Kovan Demirtaş ile birlikte Tarsus Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde incelemelerde bulunan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Tarsus Cezaevi müdürleri ile birlikte cezaevini, insan haklarına uygunluğu yönünden inceleyip, avukat görüşme odalarının da eksikliklerini tespit ederek, sorunların çözümü konusunda fikir alışverişinde bulundular.

 Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, eksikliklerin giderilip cezaevi koşullarının daha elverişli hale getirilmesinde ortak görüşe varıldığını ve bu konuda ortak çalışmalar içerisinde olacaklarını belirterek, “Cezaevlerinde insan hak ihlallerinin önlenmesi ve yaşanmaması için, cezaevlerinin insan onuruna yakışır standartlara getirilmesi için hep birlikte gayret gösterilmesi gerekmektedir. Bu konuda Tarsus Cezaevi müdürleri ile ortak çalışacak olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

“AVUKATLARIN CEZAEVLERİNDE ÇALIŞMA KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLMELİ”

Cezaevinde müvekkilleriyle görüşmeye gelen avukatların yaşamış oldukları sorunların ve çözüm önerilerinin de ele alındığı ziyarette Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, adalet sisteminin gelişmesinde önemli rol oynayan avukatların, çalışma şartlarının her koşulda iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konudaki eksikliklerin giderilmesi için de işbirliğine karar verildiğini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden cezaevi müdürleri ise, kutsal savunmayı bağımsız bir şekilde temsil eden avukatların, görevlerini rahatça yapabilmeleri için avukat görüşme odalarında iyileştirme çalışmalarının yapılması, ayrıca cezaevinde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için ziyaretin faydalı olduğunu ifade ederek, Mersin Barosu ile bu konularda ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirtti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.