Yeşilboğaz 'Ekonomik İstikrar İçin Acil Yargı Reformu Gerekiyor'

01.03.2019 - 16:20, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yeşilboğaz 'Ekonomik İstikrar İçin Acil Yargı Reformu Gerekiyor'

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreter Av. Adnan Günbay ile birlikte, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’e makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Ekonomik istikrar ve güven için acil yargı reformu gerektiğine vurgu yapan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Hukukun üstün olmadığı bir ülkede; demokrasinin, insan haklarının, toplumsal huzurun, ekonominin, istihdamın sekteye uğraması kaçınılmazdır” dedi. “HUKUKUN ÜSTÜN OLMADIĞI ÜLKEDE, EKONOMİNİN SEKTEYE UĞRAMASI KAÇINILMAZ” Ülkemizdeki ve Mersin’deki esnafların ekonomik krizle mücadelesinin konuşulduğu ziyaret kapsamında Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Hukukun rayına oturmadığı bir ülkede, güçlü ekonomiden, refah bir yaşam standardından bahsetmek mümkün değildir. Türkiye’de gelişmiş bir ekonomi hedefleniyorsa, öncelikle hukukun üstünlüğü sağlanmalıdır. Bunun için hukukçulara büyük görev düşmektedir. Hukukun üstün olmadığı bir ülkede; demokrasinin, insan haklarının, toplumsal huzurun, ekonominin, istihdamın sekteye uğraması kaçınılmazdır. Ekonomik istikrar ve güven için acil yargı reformu gerekmektedir. Ülkemizde ve kentimizde kepenk kapatan esnafın sayısı her geçen gün artıyor. Bunun önüne geçilmesi gerekmektedir. Esnafı güçlendirmek için yerelde de ilgili kurumlar gerekli adımları atmalı, mücadele etmelidir. Mersin Barosu olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Mersin’de esnafların sorunlarına yönelik önemli çalışmalar yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer’i ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ise, “Esnafımızın mağduriyetinin önlenmesi ve ticaretin önündeki engelin kaldırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel yönetimlerin desteği bizler için büyük önem taşıyor. Mersin Barosu ile birlikte çalışmaktan her zaman mutluluk duyarız. Hukukun üstünlüğü ve toplumsal sorunlar konusunda her platformda mücadele eden Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı ve yönetim kurulunu kutluyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.  
Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreter Av. Adnan Günbay ile birlikte, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’e makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Ekonomik istikrar ve güven için acil yargı reformu gerektiğine vurgu yapan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Hukukun üstün olmadığı bir ülkede; demokrasinin, insan haklarının, toplumsal huzurun, ekonominin, istihdamın sekteye uğraması kaçınılmazdır” dedi.

“HUKUKUN ÜSTÜN OLMADIĞI ÜLKEDE, EKONOMİNİN SEKTEYE UĞRAMASI KAÇINILMAZ”

Ülkemizdeki ve Mersin’deki esnafların ekonomik krizle mücadelesinin konuşulduğu ziyaret kapsamında Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Hukukun rayına oturmadığı bir ülkede, güçlü ekonomiden, refah bir yaşam standardından bahsetmek mümkün değildir. Türkiye’de gelişmiş bir ekonomi hedefleniyorsa, öncelikle hukukun üstünlüğü sağlanmalıdır. Bunun için hukukçulara büyük görev düşmektedir. Hukukun üstün olmadığı bir ülkede; demokrasinin, insan haklarının, toplumsal huzurun, ekonominin, istihdamın sekteye uğraması kaçınılmazdır. Ekonomik istikrar ve güven için acil yargı reformu gerekmektedir. Ülkemizde ve kentimizde kepenk kapatan esnafın sayısı her geçen gün artıyor. Bunun önüne geçilmesi gerekmektedir. Esnafı güçlendirmek için yerelde de ilgili kurumlar gerekli adımları atmalı, mücadele etmelidir. Mersin Barosu olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Mersin’de esnafların sorunlarına yönelik önemli çalışmalar yapan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer’i ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ise, “Esnafımızın mağduriyetinin önlenmesi ve ticaretin önündeki engelin kaldırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel yönetimlerin desteği bizler için büyük önem taşıyor. Mersin Barosu ile birlikte çalışmaktan her zaman mutluluk duyarız. Hukukun üstünlüğü ve toplumsal sorunlar konusunda her platformda mücadele eden Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı ve yönetim kurulunu kutluyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.