Yeşilboğaz, 'Hala O Karanlıkta Nefes Almaya Çalışıyoruz'

12.09.2019 - 15:04, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yeşilboğaz, 'Hala O Karanlıkta Nefes Almaya Çalışıyoruz'

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yaptığı yazılı açıklama ile 12 Eylül darbesini kınadı. Yeşilboğaz açıklamasında, “12 Eylül insanlık suçudur. Dün bu insanlık suçu işleyenlerin çocukları, bugün halka aynı zihniyetle suç işlemeye devam ediyor. Kısacası, 39 yıl sonra yine aynı noktadayız” dedi.

12 Eylül askeri darbesinin,  Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara leke olarak geçtiğini belirten Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “12 Eylül 1980 yılında, Emperyalist ABD ve Türkiye’deki uşakları tarafından tezgâhlanan faşist darbenin yansımaları maalesef bugünlere kadar uzanmıştır. 12 Eylül darbesinin kalıntıları hala duruyor ve hala o karanlıkta nefes almaya çalışıyoruz. Vatan evlatları için; "Adalet yerini bulsun diye bir sağdan bir soldan asıyorduk” , “Asmayalım da besleyelim mi?” , "İdamları imzalarken ellerim hiç titremedi” denilerek, gencecik fidanların yaşları büyütülerek katledildiği gündür 12 Eylül.   “12 EYLÜL ARTIĞI, GERİCİ ANAYASA İSTEMİYORUZ” 12 Eylül; 650 bin kişi gözaltına alındığı,  1 milyon 683 bin kişi kanunsuzca fişlendiği, açılan 210 bin davada 230 bin kişinin yargılandığı, 7 binden fazla kişi için de idam cezasının istendiği, 517 kişinin ölüm cezasına çarptırıldığı süreçte, 50 kişinin sadece siyasi görüşü nedeniyle idam edildiği gündür. 12 Eylül; hukuktan eğitime, iş yaşamından sanata, insan haklarına ve özgürlüklere büyük darbe vurdu. Gözaltıların, işkencelerin, fişlemelerin, idamların, hak ihlallerinin ürpertici anısı hafızalarımızdan silinmezken, 12 Eylül darbesiyle gelen hukuksuz uygulamalar, günümüzde de hâlâ sürüyor. Bu hukuksuz uygulamalar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL KHK’larıyla katlanarak sürmektedir. 12 Eylül artığı gerici anayasası yerine; katılımcı, özgürlüklerin ve insan haklarının anayasası hazırlanmalıdır” ifadesini kullandı.   “HESABI SORULMAYAN DARBELER TEKRARLANIR” 12 Eylül darbecilerinin göstermelik de olsa ancak 32 yıl sonra hâkim karşısına çıkabildiğini hatırlatan Yeşilboğaz,  “Hesabı sorulmayan darbeler tekrarlanır. Yargıdaki ve devletin tüm kurumlarında fetö yapılanması acilen temizlenmelidir. 12 Eylül insanlık suçudur. Dün bu insanlık suçu işleyenlerin çocukları, bugün halka aynı zihniyetle suç işlemeye devam ediyor.  Kısacası, 39 yıl sonra yine aynı noktadayız. Mersin Barosu olarak; laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletinden yanayız. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da tüm darbelerin ve darbecilerin karşısında olacağımızı belirtiyorum” şeklinde konuştu.  
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yaptığı yazılı açıklama ile 12 Eylül darbesini kınadı. Yeşilboğaz açıklamasında, “12 Eylül insanlık suçudur. Dün bu insanlık suçu işleyenlerin çocukları, bugün halka aynı zihniyetle suç işlemeye devam ediyor. Kısacası, 39 yıl sonra yine aynı noktadayız” dedi.

12 Eylül askeri darbesinin,  Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara leke olarak geçtiğini belirten Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “12 Eylül 1980 yılında, Emperyalist ABD ve Türkiye’deki uşakları tarafından tezgâhlanan faşist darbenin yansımaları maalesef bugünlere kadar uzanmıştır. 12 Eylül darbesinin kalıntıları hala duruyor ve hala o karanlıkta nefes almaya çalışıyoruz. Vatan evlatları için; "Adalet yerini bulsun diye bir sağdan bir soldan asıyorduk” , “Asmayalım da besleyelim mi?” , "İdamları imzalarken ellerim hiç titremedi” denilerek, gencecik fidanların yaşları büyütülerek katledildiği gündür 12 Eylül.

 

“12 EYLÜL ARTIĞI, GERİCİ ANAYASA İSTEMİYORUZ”

12 Eylül; 650 bin kişi gözaltına alındığı,  1 milyon 683 bin kişi kanunsuzca fişlendiği, açılan 210 bin davada 230 bin kişinin yargılandığı, 7 binden fazla kişi için de idam cezasının istendiği, 517 kişinin ölüm cezasına çarptırıldığı süreçte, 50 kişinin sadece siyasi görüşü nedeniyle idam edildiği gündür.

12 Eylül; hukuktan eğitime, iş yaşamından sanata, insan haklarına ve özgürlüklere büyük darbe vurdu. Gözaltıların, işkencelerin, fişlemelerin, idamların, hak ihlallerinin ürpertici anısı hafızalarımızdan silinmezken, 12 Eylül darbesiyle gelen hukuksuz uygulamalar, günümüzde de hâlâ sürüyor. Bu hukuksuz uygulamalar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL KHK’larıyla katlanarak sürmektedir. 12 Eylül artığı gerici anayasası yerine; katılımcı, özgürlüklerin ve insan haklarının anayasası hazırlanmalıdır” ifadesini kullandı.

 

“HESABI SORULMAYAN DARBELER TEKRARLANIR”

12 Eylül darbecilerinin göstermelik de olsa ancak 32 yıl sonra hâkim karşısına çıkabildiğini hatırlatan Yeşilboğaz,  “Hesabı sorulmayan darbeler tekrarlanır. Yargıdaki ve devletin tüm kurumlarında fetö yapılanması acilen temizlenmelidir. 12 Eylül insanlık suçudur. Dün bu insanlık suçu işleyenlerin çocukları, bugün halka aynı zihniyetle suç işlemeye devam ediyor.  Kısacası, 39 yıl sonra yine aynı noktadayız. Mersin Barosu olarak; laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletinden yanayız. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da tüm darbelerin ve darbecilerin karşısında olacağımızı belirtiyorum” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.