Mersin Uluslararası Müzik Festivali komitesi Soma faciası nedeniyle 31 mayıs'a kadar olan dört etkinliği iptal etti.
Böyle saçmalık olmaz.
Bu nasıl bir zihniyettir ki, tüm Türkiye hala Soma'nın yasını tutarken, İstanbul, Ankara, İzmir gibi Büyükşehirlerde haziran ayındaki festivallerde bile iptal yada erteleme yapılırken, Mersin Müzik Festivali komitesi çok saçma bir karara imza atarak 31 mayıs'a kadar olan (31 mayıs dahil değil) dört programı iptal ettiğini bildirdi.
Bu nasıl bir anlayıştır? 30 mayıs'a kadar yas tutulacak. 31 mayıs'ta müzik eğlencesi başlayacak. Böyle yaparak Soma'da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kemiklerini sızlatırsınız. Bu samimiyetten uzak bir davranıştır. Benden söylemesi.
Yani görülen o ki halka rağmen, inadına bu festivali yapma hevesi içindeler.
Belediyelerin festivale aktardıkları desteklerin halkın parası olduğu unutulmamalıdır. Bugün halkımız bu paranın Soma'da hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine gönderilmesi için sosyal medyada büyük bir kampanya başlatmışlardır. Bu kampanya halkın sesidir. Siz bu sese kulak tıkayamazsınız.
Festival komitesi bir an önce yeniden karar alıp, Mersin'i en iyi şekilde temsil edeceğine inandığım bu kutsal ve özverili destek hareketini gerçekleştirmelidir.
Festival komitesi Türkiye'nin her yerinden Soma'ya destek yağdığını görmezlikten gelemez. Komite kendini Mersin halkından ve bu yaşananlardan üstün görmemeli. Daha sağduyulu davranmalı.
Türkiye'deki tüm STK, kuruluş ve vatandaşlar Soma için her türlü detek ve özveriyi gösteriyorsa, Müzik festivali Komitesi de bu yılki festival zevkinden ödün vemeli ve festivali tümden iptal ettiğini açıklayarak herkesin takdirini toplamalı.
Yoksa Türkiye yasta iken, bir elit kesim yüzünden Mersin'in kötü anılması vebalinin sebebi olmaktan kurtulamazsınız.
Henüz kimse yorum yapmamış, ilk yorum yapan siz olun.