Yeşilboğaz 'Tarsus Adliyesi’nin Hizmet Çıtası Yükseltilmeli'

24.02.2020 - 10:48, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yeşilboğaz 'Tarsus Adliyesi’nin Hizmet Çıtası Yükseltilmeli'

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Tarsus ilçe temsilcisi ve yönetim kurulu üyemiz Av. Cihan Öktem ile birlikte Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki’yi makamında ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olmasını temenni etti.

Tarsus Adliyesi’nin birinci sınıf kategorisine alınarak hizmet çıtasının yükseltilmesi gerektiğini söyleyen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Tarsus nüfus yoğunluğu bakımından yoğun bir ilçe ve birçok ilin barosuna göre daha fazla avukat sayısına sahip. Adaletin aksamadan sağlanabilmesi için, adliyeye daha fazla hâkim ve savcı atanması gerekmektedir.  Ayrıca Tarsus Adliyesi’ne ticaret ve çocuk mahkemesi kurulması konusunda daha önce varılan ortak görüş konusunda çalışmaların devam etmesini temenni ediyoruz. Tarsus’ta halkın adalete hızlı erişimi için, adliyedeki işlerin daha hızlı ve kaliteli yürütülmesi gerekmektedir” dedi.   Ziyaretten ve karşılıklı fikir alışverişinden mutluluk duyduğunu ifade eden Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki ise, Tarsus Adliyesi’nin daha iyi hizmet verebilmesi için Mersin Barosu ile ortak çalışmalarda yer almayı önemsediklerini söyleyerek, avukatlarla işbirliği yapmanın sorunların hızlı çözümünde olumlu etki yaratacağını kaydetti.
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Tarsus ilçe temsilcisi ve yönetim kurulu üyemiz Av. Cihan Öktem ile birlikte Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki’yi makamında ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olmasını temenni etti.

Tarsus Adliyesi’nin birinci sınıf kategorisine alınarak hizmet çıtasının yükseltilmesi gerektiğini söyleyen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Tarsus nüfus yoğunluğu bakımından yoğun bir ilçe ve birçok ilin barosuna göre daha fazla avukat sayısına sahip. Adaletin aksamadan sağlanabilmesi için, adliyeye daha fazla hâkim ve savcı atanması gerekmektedir.  Ayrıca Tarsus Adliyesi’ne ticaret ve çocuk mahkemesi kurulması konusunda daha önce varılan ortak görüş konusunda çalışmaların devam etmesini temenni ediyoruz. Tarsus’ta halkın adalete hızlı erişimi için, adliyedeki işlerin daha hızlı ve kaliteli yürütülmesi gerekmektedir” dedi.

 

Ziyaretten ve karşılıklı fikir alışverişinden mutluluk duyduğunu ifade eden Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki ise, Tarsus Adliyesi’nin daha iyi hizmet verebilmesi için Mersin Barosu ile ortak çalışmalarda yer almayı önemsediklerini söyleyerek, avukatlarla işbirliği yapmanın sorunların hızlı çözümünde olumlu etki yaratacağını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.