CHP'li Ertaş, 'mahkemeye başvurup alınacak bu kararları iptal ettirmek isteyeceğiz'

Siyaset 29.07.2022 - 17:49, Güncelleme: 29.07.2022 - 17:49
 

CHP'li Ertaş, 'mahkemeye başvurup alınacak bu kararları iptal ettirmek isteyeceğiz'

CHP’li meclis üyesi Muhittin Ertaş 'Olağanüstü meclis yapmak için ısrarlı talebiniz ve meclis gecesi 5 meclis üyesinin gözaltına alınması konusunda Mersin ve Akdeniz halkında çok ciddi infial ve şüphe yaratmıştır.'

Akdeniz Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısını terk eden CHP grubu, toplantı sürecine ilişkin görüşlerini belediye önünde basın açıklaması yaparak kamuoyuyla paylaştı. Burada konuşan CHP’li meclis üyesi Muhittin Ertaş, “Akdeniz Belediye Başkanının önce 21 temmuz için olağanüstü toplantı daveti yaptı.O toplantının iptal edildiği ve 22 temmuzda yapılan bir tebligatla da olağanüstü meclisin 28 temmuzda yapılacağının meclis üyelerine bildirildi. Bizler ise bu meclise gerek olmadığını, 1 hafta sonra olağan meclis toplantısı yapılacağını, acele bir durum olmadığını, olağanüstü meclis toplantısını gerektirecek gündem ya da bir şartın da oluşmadığını belirterek 28 temmuz tarihli olağanüstü meclis toplantısına katılmadık. Belediye meclisi olağanüstü toplantısı 1.birleşimi salt çoğunluk sağlanamadığı için mecburen yapılamamıştır. Bizler önceki iddialarımızı tekrarlarken, toplantıya itiraz ederken, anlayamadığımız bir şekilde ısrar edilerek 2.birleşime karar verdiniz ve bugün aynı gündem maddeleri için buraya geldik. Ortaya koyduğunuz telaş ve ısrar bizler dahil herkesi şüphe ve acaba demeye sevk ediyor. Ne tesadüftür, çarşamba gecesi 5 meclis üyesi emniyet güçleri tarafından gece evlerinden alınarak gözaltına alınmışlardır, üstelik uygun olmayan saatte ve uygunsuz bir şekilde. Bu gözaltıların neden ve gerekçeleri için bir yorum yapma şansımız olamaz. Bizler sadece zamanlamaya dikkat çekiyoruz.   Bugün yaşananlar Akdeniz halkının hafızasında uzun yıllar kalacaktır. Olağanüstü meclis yapmak için ısrarlı talebiniz ve meclis gecesi 5 meclis üyesinin gözaltına alınması konusunda Mersin ve Akdeniz halkında çok ciddi infial ve şüphe yaratmıştır. Sokakta herkes de bu durumun bir tesadüf olamayacağı kanaati oluşmuştur. Başkan oluşan bu şüphe konusunda bu saate kadar bir açıklama da yapmadınız. Sizden beklenen ‘madem böyle bir kuşku oluştu, bu meclisi yapmaktan vazgeçtim’ deyin diye son dakikaya kadar bekledik. Bütün bunlar yaşanırken sizinle görüşmek istedik, ancak bizlere randevu dahi vermediniz. Ne yazık ki hala bu meclisi yapma ısrarınızın olmasını üzülerek izliyoruz. Başkan elbette seçim ile göreve geldiniz, aldığınız oy oranı yüzde 34,29 (47.789 oy) size oy vermeyen muhalefetin oy toplamı ise yüzde  66 (90.000.oy)’dir. Akdeniz halkı size başkanlık görevi verdi, bizlere ise muhalefet görevi vermiştir. Bugün bu meclis sadece AKP oyları ile Akdeniz belediyesi ve Akdeniz halkı için son derece önemli gündem maddelerini karara bağlarsa, alınacak kararlar belki hukuki olacak ama hiçbir zaman etik olmayacaktır. Bu kadar önemli gündem maddelerini tek başına karara bağlamak bu meclise ve Akdeniz halkına en hafif deyimle saygısızlık ve halk iradesini hiçe saymak olur Şimdiden söylüyoruz ki, böyle bir sonuç çıkarsa CHP grubu olarak derhal mahkemeye başvurup alınacak bu kararları iptal ettirmek isteyeceğiz” diye konuştu.  
CHP’li meclis üyesi Muhittin Ertaş 'Olağanüstü meclis yapmak için ısrarlı talebiniz ve meclis gecesi 5 meclis üyesinin gözaltına alınması konusunda Mersin ve Akdeniz halkında çok ciddi infial ve şüphe yaratmıştır.'

Akdeniz Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısını terk eden CHP grubu, toplantı sürecine ilişkin görüşlerini belediye önünde basın açıklaması yaparak kamuoyuyla paylaştı.

Burada konuşan CHP’li meclis üyesi Muhittin Ertaş, “Akdeniz Belediye Başkanının önce 21 temmuz için olağanüstü toplantı daveti yaptı.O toplantının iptal edildiği ve 22 temmuzda yapılan bir tebligatla da olağanüstü meclisin 28 temmuzda yapılacağının meclis üyelerine bildirildi.

Bizler ise bu meclise gerek olmadığını, 1 hafta sonra olağan meclis toplantısı yapılacağını, acele bir durum olmadığını, olağanüstü meclis toplantısını gerektirecek gündem ya da bir şartın da oluşmadığını belirterek 28 temmuz tarihli olağanüstü meclis toplantısına katılmadık.

Belediye meclisi olağanüstü toplantısı 1.birleşimi salt çoğunluk sağlanamadığı için mecburen yapılamamıştır. Bizler önceki iddialarımızı tekrarlarken, toplantıya itiraz ederken, anlayamadığımız bir şekilde ısrar edilerek 2.birleşime karar verdiniz ve bugün aynı gündem maddeleri için buraya geldik.

Ortaya koyduğunuz telaş ve ısrar bizler dahil herkesi şüphe ve acaba demeye sevk ediyor. Ne tesadüftür, çarşamba gecesi 5 meclis üyesi emniyet güçleri tarafından gece evlerinden alınarak gözaltına alınmışlardır, üstelik uygun olmayan saatte ve uygunsuz bir şekilde.

Bu gözaltıların neden ve gerekçeleri için bir yorum yapma şansımız olamaz. Bizler sadece zamanlamaya dikkat çekiyoruz.   Bugün yaşananlar Akdeniz halkının hafızasında uzun yıllar kalacaktır.

Olağanüstü meclis yapmak için ısrarlı talebiniz ve meclis gecesi 5 meclis üyesinin gözaltına alınması konusunda Mersin ve Akdeniz halkında çok ciddi infial ve şüphe yaratmıştır. Sokakta herkes de bu durumun bir tesadüf olamayacağı kanaati oluşmuştur. Başkan oluşan bu şüphe konusunda bu saate kadar bir açıklama da yapmadınız. Sizden beklenen ‘madem böyle bir kuşku oluştu, bu meclisi yapmaktan vazgeçtim’ deyin diye son dakikaya kadar bekledik. Bütün bunlar yaşanırken sizinle görüşmek istedik, ancak bizlere randevu dahi vermediniz. Ne yazık ki hala bu meclisi yapma ısrarınızın olmasını üzülerek izliyoruz. Başkan elbette seçim ile göreve geldiniz, aldığınız oy oranı yüzde 34,29 (47.789 oy) size oy vermeyen muhalefetin oy toplamı ise yüzde  66 (90.000.oy)’dir. Akdeniz halkı size başkanlık görevi verdi, bizlere ise muhalefet görevi vermiştir. Bugün bu meclis sadece AKP oyları ile Akdeniz belediyesi ve Akdeniz halkı için son derece önemli gündem maddelerini karara bağlarsa, alınacak kararlar belki hukuki olacak ama hiçbir zaman etik olmayacaktır. Bu kadar önemli gündem maddelerini tek başına karara bağlamak bu meclise ve Akdeniz halkına en hafif deyimle saygısızlık ve halk iradesini hiçe saymak olur Şimdiden söylüyoruz ki, böyle bir sonuç çıkarsa CHP grubu olarak derhal mahkemeye başvurup alınacak bu kararları iptal ettirmek isteyeceğiz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.