Çukurova Uluslararası Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı

Ekonomi 30.10.2021 - 13:09, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Çukurova Uluslararası Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı

Çukurova Uluslararası Bölgesel Havalimanı inşaat ihalesini alan Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Oda yönetimi ve personeli ile birlikte Mersin’e geldi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri ile birlikte Çukurova Uluslar arası Bölgesel Havalimanı inşaatını gezerek çalışmalar hakkında bilgi veren Kozuva, inşaatın 45ini tamamladıklarını bildirip, gelecek 29 Ekim’de açılışı yapacaklarını söyledi. Önlerinde tam bir yıllık süre bulunduğunu belirten Kozuva, çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi. Tarihi bir gün yaşadıklarını ifade eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise Kozuva ve ekibine güvendiklerini dile getirerek yatırımın tamamlanmasıyla birlikte yalnız Mersin değil bölgenin ticaretinin, turizminin, lojistiğinin güçleneceğini söyledi.    Kozuva: “Burayı HUB Liman yapmak istiyoruz” Projenin teknik özellikleri hakkında bilgi veren Süleyman Kozuva şunları söyledi:  “Bu bölgenin mevcut durumda yaklaşık 5,5 milyon yolcu kapasitesi bulunuyor. Bu kapasitenin yüzde 80’i ise iç hatlar yolcusu. Amacımız burada dış hatları güçlendirebilmek. Bunun için kurduğumuz bir ekip Almanya, Fransa gibi dünya ülkeleriyle görüşmelere başladı. Burayı HUB Liman yapma arzusundayız. Konuyla ilgili çalışmada sizlerin desteği de çok önemli. Yalnız size değil, Mersin’deki her bir sivil toplum kuruluşuna büyük görevler düşecek. Bunu sağlayabilirsek 3 yılda 30 kat yol alınıp tüm bölge kazanacak.” Gaziantep – Mersin tren hattının havalimanına uğrayacağını da kaydeden Kozuva, bölgeden havalimanına ulaşımın kolay olacağını ifade etti. Aynı zamanda 180 odalı bir otel planladıklarını, ilk etapta 12 bin metrekare kapalı alanda kargo taşıması için iki tane depo yapımına başladıklarını ifade eden Kozuva, “Toplamda 30 bin metrekareye kadar çıkacak alanımız bulunuyor. Bunu talebe göre değerlendireceğiz. Bölgenin konumu nedeniyle kargo bölümü olmazsa olmazımız. Biliyorsunuz buradan her gün Katar’a iki tane uçak kalkıyor. Bu potansiyeli iyi değerlendirmeliyiz” dedi.  Ayrıca yatırımı greenport olarak tasarladıklarına da dikkat çeken Kozuva, “Bölgenin özelliklerine yakışır şekilde güneşten yararlanıp kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz” ifadelerini kullandı.   “Yol bitmeden sonuç almak çok zor” Yatırımın yüzde 45’ini tamamladıklarını kaydeden Kozuva, sözlerini şöyle tamamladı:  “Şu anda 650 personel ile çift vardiya çalışıyoruz. Kaba inşaatı yapan 5 farklı grup var. Ancak planlamamız 1200-1300 personele göre. Kaba inşaat bitip ince inşaat da başladığında bu rakama ulaşacağız. Taahhüdümüz 2023 sonu olmasına rağmen biz 29 Ekim 2022’ye yatırımı tamamlayıp açılışı yapmaya odaklandık. Tek sorun ise yol. Eğer buraya ulaşım sağlanamaz, yol yatırımı tamamlanmazsa bizim yatırımı tamamlamamız hiçbir işe yaramayacak.   
Çukurova Uluslararası Bölgesel Havalimanı inşaat ihalesini alan Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Oda yönetimi ve personeli ile birlikte Mersin’e geldi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri ile birlikte Çukurova Uluslar arası Bölgesel Havalimanı inşaatını gezerek çalışmalar hakkında bilgi veren Kozuva, inşaatın 45ini tamamladıklarını bildirip, gelecek 29 Ekim’de açılışı yapacaklarını söyledi. Önlerinde tam bir yıllık süre bulunduğunu belirten Kozuva, çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi.


Tarihi bir gün yaşadıklarını ifade eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise Kozuva ve ekibine güvendiklerini dile getirerek yatırımın tamamlanmasıyla birlikte yalnız Mersin değil bölgenin ticaretinin, turizminin, lojistiğinin güçleneceğini söyledi. 

 

Kozuva: “Burayı HUB Liman yapmak istiyoruz”


Projenin teknik özellikleri hakkında bilgi veren Süleyman Kozuva şunları söyledi: 
“Bu bölgenin mevcut durumda yaklaşık 5,5 milyon yolcu kapasitesi bulunuyor. Bu kapasitenin yüzde 80’i ise iç hatlar yolcusu. Amacımız burada dış hatları güçlendirebilmek. Bunun için kurduğumuz bir ekip Almanya, Fransa gibi dünya ülkeleriyle görüşmelere başladı. Burayı HUB Liman yapma arzusundayız. Konuyla ilgili çalışmada sizlerin desteği de çok önemli. Yalnız size değil, Mersin’deki her bir sivil toplum kuruluşuna büyük görevler düşecek. Bunu sağlayabilirsek 3 yılda 30 kat yol alınıp tüm bölge kazanacak.”


Gaziantep – Mersin tren hattının havalimanına uğrayacağını da kaydeden Kozuva, bölgeden havalimanına ulaşımın kolay olacağını ifade etti. Aynı zamanda 180 odalı bir otel planladıklarını, ilk etapta 12 bin metrekare kapalı alanda kargo taşıması için iki tane depo yapımına başladıklarını ifade eden Kozuva, “Toplamda 30 bin metrekareye kadar çıkacak alanımız bulunuyor. Bunu talebe göre değerlendireceğiz. Bölgenin konumu nedeniyle kargo bölümü olmazsa olmazımız. Biliyorsunuz buradan her gün Katar’a iki tane uçak kalkıyor. Bu potansiyeli iyi değerlendirmeliyiz” dedi. 


Ayrıca yatırımı greenport olarak tasarladıklarına da dikkat çeken Kozuva, “Bölgenin özelliklerine yakışır şekilde güneşten yararlanıp kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“Yol bitmeden sonuç almak çok zor”


Yatırımın yüzde 45’ini tamamladıklarını kaydeden Kozuva, sözlerini şöyle tamamladı: 
“Şu anda 650 personel ile çift vardiya çalışıyoruz. Kaba inşaatı yapan 5 farklı grup var. Ancak planlamamız 1200-1300 personele göre. Kaba inşaat bitip ince inşaat da başladığında bu rakama ulaşacağız. Taahhüdümüz 2023 sonu olmasına rağmen biz 29 Ekim 2022’ye yatırımı tamamlayıp açılışı yapmaya odaklandık. Tek sorun ise yol. Eğer buraya ulaşım sağlanamaz, yol yatırımı tamamlanmazsa bizim yatırımı tamamlamamız hiçbir işe yaramayacak. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.