Gündüz, 'Mersin, Türkiye'de Lojistik Köyün İlk Kurulacağı İl Olmalıdır.'

Ekonomi 24.03.2022 - 15:05, Güncelleme: 24.03.2022 - 17:37
 

Gündüz, 'Mersin, Türkiye'de Lojistik Köyün İlk Kurulacağı İl Olmalıdır.'

Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri Yönetim Danışmanı(CMC) Maestro Vizyoner Group Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, "Mersin’in koşulları Çukurova Organize Lojistik İhtisas Bölgesi ( Lojistik Köy) için fazlasıyla uygundur."dedi

Mersin'in koşullarının lojistik köy için fazlası ile uygun olduğunu belirten Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri Yönetim Danışmanı(CMC) Maestro Vizyoner Group Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: 22 Martta, Mersin Valisi Sayın Ali İhsan SU liderliğinde yapılan 1. Ekonomi Toplantısında , Valimizin bu konuya hararetle sahip çıkması beni çok umutlandırdı. Yıllar önce MAESTRO DANIŞMANLİK A.Ş. olarak ( Dış Ticaret Müsteşarlığı+ MTSO+ MDTO nun açtığı ihaleyi kazanıp) Türkiye’de ilk defa MERSİN İLİ LOJİSTİK MASTER PLANI nı çok güçlü bir ekiple ve 1 yıldan fazla emek vererek hazırlamıştık. Orada da görüldü ki hem fiziksel koşullar hem de jeo-stratejik avantajlar Mersini Türkiye’de öne çıkartmaktadır. Mersin’in koşulları Çukurova Organize Lojistik İhtisas Bölgesi ( Lojistik Köy) için fazlasıyla uygundur. Şöyle ki; *Limanın rahatlaması ve işlemlerin hızlanması, *Gerek Doğu Akdeniz’de gerekse ülkemizde yakın coğrafyadaki sanayi illerinin daha çok tercih ettiği bir il olması, *dış ticaret hacmimizin artması, *Liman- Lojistik köy gidiş- dönüş taşımasının Demiryoluna döneceği için; Mersin - Tarsus trafiğinin rahatlaması, * Lojistik maliyetlerinin düşmesi, *Tırlardan kaynaklanan hava kirliliğinin azalması vb bir çok faydayı sağlamak mümkün olacaktır. Mersin’in ilgili tüm bileşenlerinin bir araya gelip, daha fazla gecikmeksizin bu projeyi hayata geçirmesi elzemdir. Benden söylemesi…  
Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri Yönetim Danışmanı(CMC) Maestro Vizyoner Group Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, "Mersin’in koşulları Çukurova Organize Lojistik İhtisas Bölgesi ( Lojistik Köy) için fazlasıyla uygundur."dedi

Mersin'in koşullarının lojistik köy için fazlası ile uygun olduğunu belirten Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri Yönetim Danışmanı(CMC) Maestro Vizyoner Group Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

22 Martta, Mersin Valisi Sayın Ali İhsan SU liderliğinde yapılan 1. Ekonomi Toplantısında , Valimizin bu konuya hararetle sahip çıkması beni çok umutlandırdı.

Yıllar önce MAESTRO DANIŞMANLİK A.Ş. olarak ( Dış Ticaret Müsteşarlığı+ MTSO+ MDTO nun açtığı ihaleyi kazanıp) Türkiye’de ilk defa MERSİN İLİ LOJİSTİK MASTER PLANI nı çok güçlü bir ekiple ve 1 yıldan fazla emek vererek hazırlamıştık.

Orada da görüldü ki hem fiziksel koşullar hem de jeo-stratejik avantajlar Mersini Türkiye’de öne çıkartmaktadır.

Mersin’in koşulları Çukurova Organize Lojistik İhtisas Bölgesi ( Lojistik Köy) için fazlasıyla uygundur.

Şöyle ki;

*Limanın rahatlaması ve işlemlerin hızlanması,

*Gerek Doğu Akdeniz’de gerekse ülkemizde yakın coğrafyadaki sanayi illerinin daha çok tercih ettiği bir il olması,

*dış ticaret hacmimizin artması,

*Liman- Lojistik köy gidiş- dönüş taşımasının Demiryoluna döneceği için; Mersin - Tarsus trafiğinin rahatlaması,

* Lojistik maliyetlerinin düşmesi,

*Tırlardan kaynaklanan hava kirliliğinin azalması vb bir çok faydayı sağlamak mümkün olacaktır.

Mersin’in ilgili tüm bileşenlerinin bir araya gelip, daha fazla gecikmeksizin bu projeyi hayata geçirmesi elzemdir.

Benden söylemesi…

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.