Başkan Tollu Dünya Tiyatro Günü’nü Kutladı

Kültür-Sanat 27.03.2020 - 11:37, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Tollu Dünya Tiyatro Günü’nü Kutladı

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Tollu mesajında, sanatın temel dallarından birisi olan tiyatronun, toplumların uygarlık düzeyinin en önemli göstergesi olduğunu belirtti.

Göreve geldikleri 2009 yılından bu yana Erdemli Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerine imza attıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle yayımladığı mesajında; tiyatronun kültürel gelişmeyi sağlayan önemli güçlerden biri olduğunu söyledi. Başkan Tollu, tiyatronun eğlendirme, ufuk açma, düşündürme, eğitime katkıda bulunma, hem eğitici hem de geliştirici birçok rolü olduğuna değinerek, günün önemini anlattı.   Erdemli’de Yaşanan Değişim Kendini Her Alanda Gösterdi Göreve geldikleri günden bu yana şehrin önemli bir dinamiği olan kültür sanatı diri tuttuklarını ve ilk şehir tiyatrosunu kurduklarının altını çizen Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Yaşamakta olduğumuz Koronavirüs sebebiyle sosyal izolasyon kurallarını ve önlem tedbirlerimizi alarak Kültür Merkezimizi ve tüm kültürel etkinliklerimizi askıya aldık. Bu sebeple Dünya Tiyatro Günü’nde kültür merkezimizde tiyatro sahneleyemeyecek olmanın da üzüntüsünü yaşıyoruz. 2015 yılında kurduğumuz Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile Türk tiyatrosuna destek vererek, yazar ve oyuncu yetiştirip gelişimine katkıda bulunduk. İlk şehir tiyatrosunu kurduğumuzda kendini tiyatroya adamış tiyatrocu arkadaşlarımızı ve öğrencilerimizi bir araya getirdik. Yüzlerce yetişkin ve çocuk kursiyerlerimize eğitimler verdik. Bu manada Erdemli’nin sanat özlemine son verdik. Erdemli’ye kazandırdığımız kültür merkezi, şehir tiyatrosu ve diğer sosyal mekânların yanında düzenlediğimiz festivaller, kültürel ve sanatsal etkinlikler kent yaşamına kalite ve canlılık getirdi. Tiyatrodan sinemaya, fotoğraftan yazarlığa, halk oyunlarından müziğe birçok alanda ücretsiz kurs hizmeti vererek şehrin önemli bir dinamiği olan kültür sanatı diri tuttuk ve sanatsal alanda göz doldurduk. Tiyatro kursumuzda hem eğitimler verildi hem de her hafta oyunlar sergilendi. Şehir tiyatromuzda oyuncularımız turnelere çıktı. Erdemli Belediyesi şehir tiyatrosu oyuncuları farklı şehirlerde sahneledikleri oyunlar sonucu ödüllerle döndü. Erdemli Belediyesi’nin ve şehrimizin adını en iyi şekilde duyuran oyuncularımıza teşekkür ediyoruz. Her daim tiyatrocularımızın, sinemacılarımızın, oyuncularımızın, yazarlarımızın, yönetmenlerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu vesileyle; 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Türk tiyatrosunun gelişmesine ve sevdirilmesine katkıda bulunan değerli tiyatrocuların, tiyatronun kitlelere sunulmasında ön planda ve arka planda yer alan tüm çalışanlarımızın ve tiyatro severlerin bu anlamlı gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Tollu mesajında, sanatın temel dallarından birisi olan tiyatronun, toplumların uygarlık düzeyinin en önemli göstergesi olduğunu belirtti.

Göreve geldikleri 2009 yılından bu yana Erdemli Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerine imza attıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle yayımladığı mesajında; tiyatronun kültürel gelişmeyi sağlayan önemli güçlerden biri olduğunu söyledi. Başkan Tollu, tiyatronun eğlendirme, ufuk açma, düşündürme, eğitime katkıda bulunma, hem eğitici hem de geliştirici birçok rolü olduğuna değinerek, günün önemini anlattı.

 

Erdemli’de Yaşanan Değişim Kendini Her Alanda Gösterdi

Göreve geldikleri günden bu yana şehrin önemli bir dinamiği olan kültür sanatı diri tuttuklarını ve ilk şehir tiyatrosunu kurduklarının altını çizen Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Yaşamakta olduğumuz Koronavirüs sebebiyle sosyal izolasyon kurallarını ve önlem tedbirlerimizi alarak Kültür Merkezimizi ve tüm kültürel etkinliklerimizi askıya aldık. Bu sebeple Dünya Tiyatro Günü’nde kültür merkezimizde tiyatro sahneleyemeyecek olmanın da üzüntüsünü yaşıyoruz. 2015 yılında kurduğumuz Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile Türk tiyatrosuna destek vererek, yazar ve oyuncu yetiştirip gelişimine katkıda bulunduk. İlk şehir tiyatrosunu kurduğumuzda kendini tiyatroya adamış tiyatrocu arkadaşlarımızı ve öğrencilerimizi bir araya getirdik. Yüzlerce yetişkin ve çocuk kursiyerlerimize eğitimler verdik. Bu manada Erdemli’nin sanat özlemine son verdik.

Erdemli’ye kazandırdığımız kültür merkezi, şehir tiyatrosu ve diğer sosyal mekânların yanında düzenlediğimiz festivaller, kültürel ve sanatsal etkinlikler kent yaşamına kalite ve canlılık getirdi. Tiyatrodan sinemaya, fotoğraftan yazarlığa, halk oyunlarından müziğe birçok alanda ücretsiz kurs hizmeti vererek şehrin önemli bir dinamiği olan kültür sanatı diri tuttuk ve sanatsal alanda göz doldurduk. Tiyatro kursumuzda hem eğitimler verildi hem de her hafta oyunlar sergilendi. Şehir tiyatromuzda oyuncularımız turnelere çıktı. Erdemli Belediyesi şehir tiyatrosu oyuncuları farklı şehirlerde sahneledikleri oyunlar sonucu ödüllerle döndü. Erdemli Belediyesi’nin ve şehrimizin adını en iyi şekilde duyuran oyuncularımıza teşekkür ediyoruz. Her daim tiyatrocularımızın, sinemacılarımızın, oyuncularımızın, yazarlarımızın, yönetmenlerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

Bu vesileyle; 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Türk tiyatrosunun gelişmesine ve sevdirilmesine katkıda bulunan değerli tiyatrocuların, tiyatronun kitlelere sunulmasında ön planda ve arka planda yer alan tüm çalışanlarımızın ve tiyatro severlerin bu anlamlı gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.