Büyükşehir’den Hollanda İş Birliği İle ‘Yeşil Başlangıçlar’ Çalıştayı

29.04.2021 - 10:31, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Büyükşehir’den Hollanda İş Birliği İle ‘Yeşil Başlangıçlar’ Çalıştayı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Hollanda Büyükelçiliği tarafından yürütülen “Türkiye’nin Yeşil Hikâyeleri” programı kapsamında ‘Yeşil Başlangıçlar Çalıştayı’ düzenledi.

Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü iş birliği ile gerçekleştirilen çalıştayda Mersin’de Sürdürülebilir ve Akıllı Çevre konusunda yapılabilecek hızlı kazanım proje fikirleri konuşuldu. Ortaya çıkan fikirler öncelenip, proje fikirleri konusunda çalışan Hollandalı kurumlarla tanışılacak ve potansiyel iş birliği fırsatları araştırılacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, Hollanda Büyükelçiliği tarafından yürütülen “Türkiye’nin Yeşil Hikâyeleri” programı kapsamında Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü iş birliği ile ‘Yeşil Başlangıçlar Mersin Çalıştayı’ düzenledi. Çalıştayda, Mersin’in daha yeşil, sürdürülebilir ve akıllı çevre konusunda örnek uygulama ve projelerin olduğu bir kent haline gelebilmesi için hayata geçirilebilecek proje fikirleri paylaşıldı.   Macit Özcan Spor Tesisleri’nde düzenlenen çalıştaya Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü yetkilileri Berrin Benli ve Melih Gezer, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren daire başkanlıklarına bağlı müdürler, çevre ve endüstri mühendisleri, MESKİ, Tarım İl Müdürlüğü, MTSO, TMMOB ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.   Mersin için hızlı kazanım proje fikirler önerileri alındı   “Türkiye’nin Yeşil Hikayeleri Turnesi İnisiyatifi”ni yürüten Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü’nün öncülüğünde gerçekleşen çalıştayda projenin amacı, çıkış noktası, Hollanda şehirlerinin çevre konusunda en iyi uygulamaları ve projeleri Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü yetkilisi Berrin Benli tarafından anlatıldı.   Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir yaptığı sunumda, Büyükşehir Belediyesi’nin çevre konusunda yürüttüğü hizmetleri, ulusal ve uluslararası kurumlarla çevre ve iklim değişikliği konusunda yaptığı ve yapmayı planladığı projeleri anlattı. Çalıştayın son oturumunda da Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü yetkilisi Melih Gezer tarafından sürdürülebilir ve akıllı çevre konusunda hızlı kazanım örnek projeler paylaşılarak, yapılabilecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.   Hollandalı kurumlarla potansiyel iş birliği fırsatları araştırılacak   Toplantıda ortaya çıkan fikirler Novusens tarafından raporlanarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve Hollanda Büyükelçiliği’ne sunulacak. Toplanan proje fikirleri öncelenip, bu proje fikirleri konusunda çalışan Hollandalı kurumlarla tanışılacak ve potansiyel iş birliği fırsatlarının araştırılması çalışmaları başlatılacak.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Hollanda Büyükelçiliği tarafından yürütülen “Türkiye’nin Yeşil Hikâyeleri” programı kapsamında ‘Yeşil Başlangıçlar Çalıştayı’ düzenledi.

Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü iş birliği ile gerçekleştirilen çalıştayda Mersin’de Sürdürülebilir ve Akıllı Çevre konusunda yapılabilecek hızlı kazanım proje fikirleri konuşuldu. Ortaya çıkan fikirler öncelenip, proje fikirleri konusunda çalışan Hollandalı kurumlarla tanışılacak ve potansiyel iş birliği fırsatları araştırılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, Hollanda Büyükelçiliği tarafından yürütülen “Türkiye’nin Yeşil Hikâyeleri” programı kapsamında Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü iş birliği ile ‘Yeşil Başlangıçlar Mersin Çalıştayı’ düzenledi. Çalıştayda, Mersin’in daha yeşil, sürdürülebilir ve akıllı çevre konusunda örnek uygulama ve projelerin olduğu bir kent haline gelebilmesi için hayata geçirilebilecek proje fikirleri paylaşıldı.

 

Macit Özcan Spor Tesisleri’nde düzenlenen çalıştaya Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü yetkilileri Berrin Benli ve Melih Gezer, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren daire başkanlıklarına bağlı müdürler, çevre ve endüstri mühendisleri, MESKİ, Tarım İl Müdürlüğü, MTSO, TMMOB ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

 

Mersin için hızlı kazanım proje fikirler önerileri alındı

 

“Türkiye’nin Yeşil Hikayeleri Turnesi İnisiyatifi”ni yürüten Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü’nün öncülüğünde gerçekleşen çalıştayda projenin amacı, çıkış noktası, Hollanda şehirlerinin çevre konusunda en iyi uygulamaları ve projeleri Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü yetkilisi Berrin Benli tarafından anlatıldı.

 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir yaptığı sunumda, Büyükşehir Belediyesi’nin çevre konusunda yürüttüğü hizmetleri, ulusal ve uluslararası kurumlarla çevre ve iklim değişikliği konusunda yaptığı ve yapmayı planladığı projeleri anlattı. Çalıştayın son oturumunda da Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü yetkilisi Melih Gezer tarafından sürdürülebilir ve akıllı çevre konusunda hızlı kazanım örnek projeler paylaşılarak, yapılabilecek projeler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Hollandalı kurumlarla potansiyel iş birliği fırsatları araştırılacak

 

Toplantıda ortaya çıkan fikirler Novusens tarafından raporlanarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve Hollanda Büyükelçiliği’ne sunulacak. Toplanan proje fikirleri öncelenip, bu proje fikirleri konusunda çalışan Hollandalı kurumlarla tanışılacak ve potansiyel iş birliği fırsatlarının araştırılması çalışmaları başlatılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.