CHP Ekonomi Masası MESİAD'ı dinledi.

Ekonomi 13.11.2020 - 11:58, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

CHP Ekonomi Masası MESİAD'ı dinledi.

Çalışmalarında Mersin’den başlayan CHP Ekonomi Masası çalışmaları kapsamında CHP Genel Sekteri Selin Sayek Böke, MESİAD üyeleri ile bir araya gelerek iş dünyasının sorun ve önerilerini dinledi.

CHP Genel Sekteri Selin Sayek Böke, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu ve üyeleri ile ekonomik durum değerlendirmesinde bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, MESİAD’ın Mersin’in en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu kaydederek, kentimizin ve bölgemizin yatırımları, ile sorunları hakkında bilgi verdi. Engin, “Mersin vergi vermede Türkiye’nin beşinci kenti iken, yoksullukta ikinci sırada yer alıyor. Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı Mersin’de; ulaşımın istenilen düzeyde olmaması, turizm bölgelerinin yapılmaması, polipropilen tesisinin yapılması, kentsel dönüşüm, yüksek işsizlik başta olmak üzere birçok sorunu bulunmaktadır. Bu sorunların çözülmesi ve lojistik üssü, tarım, sanayi ve turizm kenti Mersin’in Çukurova ile birlikte ülkemizi kalkındırması için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.   “YARAYA SEBEP OLAN KAYNAĞI KAPATMAMIZ GEREKİYOR” Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ekonomi Masası’nın Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumu paydaşlarla görüşmek için bu organizasyonları düzenlediğini söyleyen CHP Genel Sekteri Selin Sayek Böke, “Karşılıklı görüş alışverişi için tüm Türkiye'yi gezerek paydaşlarımızın görüşlerini alacağız. Bu uzun soluklu bir projenin ilk adımı. Yaklaşık 2 yıldır Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu tahlil ederek ihtiyaç duyduğu reçeteyi ortaya koymaya çalışıyoruz. Bugün yaşadığımız ekonomik sorunları çözecek iki temel kaynağa inmemiz lazım. Yaraya pansuman yapmak yerine; yaraya sebep olan kaynağı kapatmamız gerekiyor. Bunun için izlememiz gereken ilk yol kamu kaynaklarını halkın yararına kullanmak. Son yıllarda borca bağımlı düzenin değişmesi çok belirginleşti. Türkiye'de son yıllarda değişen yönetim biçimi ile birlikte öngörülebilirlik durumu ortadan kalktı. Dolayısıyla yatırımcılar ön göremedikleri için yatırım yapmıyorlar. Bu da ekonomi çarklarının yavaş dönmesine neden oluyor. Bu iki temel ayağı bir arada değiştirmek gerekiyor. Bütüne dokunmadan kısa vadeli küçük dokunuşlarla bu durumu çözmek mümkün değil. Faiz oranları ile oynayarak ekonomi kısa vadede rahatlatmaya çalışmak bir çözüm değildir. Daha kalıcı çözümlerin bulunması gerekiyor” dedi. “ÇAĞI YAKALAMAMIZ GEREKİYOR” Üretim vurgusu yapan Böke, “Bir üretim seferberliği başlatmak gerekiyor. Bu üretim seferberliğinin temelinde de bir planlamaya, özel sektöre yol gösterecek bir devlet anlayışına ihtiyacımız var. Türkiye'nin en önemli kurumlarından Devlet Planlama Teşkilatı’nın ortadan kaldırılması Türkiye'de planlamanın ortadan kalkmasına neden oldu. Çağı yakalamamız gerekiyor. Türkiye’nin ucuz iş gücü ile değil, üretimi ile rekabet eden bir yeni düzeye ve düzene geçmesi gerekiyor. Avrupa'nın Çin’i olmak bizim için bir hedef olamaz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından MESİAD Yönetimi ve üyeleri, konuklarına sorun ve çözüm önerilerini iletti.
Çalışmalarında Mersin’den başlayan CHP Ekonomi Masası çalışmaları kapsamında CHP Genel Sekteri Selin Sayek Böke, MESİAD üyeleri ile bir araya gelerek iş dünyasının sorun ve önerilerini dinledi.

CHP Genel Sekteri Selin Sayek Böke, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu ve üyeleri ile ekonomik durum değerlendirmesinde bulundu.


Toplantının açılış konuşmasını yapan MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, MESİAD’ın Mersin’in en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu kaydederek, kentimizin ve bölgemizin yatırımları, ile sorunları hakkında bilgi verdi. Engin, “Mersin vergi vermede Türkiye’nin beşinci kenti iken, yoksullukta ikinci sırada yer alıyor. Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı Mersin’de; ulaşımın istenilen düzeyde olmaması, turizm bölgelerinin yapılmaması, polipropilen tesisinin yapılması, kentsel dönüşüm, yüksek işsizlik başta olmak üzere birçok sorunu bulunmaktadır. Bu sorunların çözülmesi ve lojistik üssü, tarım, sanayi ve turizm kenti Mersin’in Çukurova ile birlikte ülkemizi kalkındırması için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

 

“YARAYA SEBEP OLAN KAYNAĞI KAPATMAMIZ GEREKİYOR”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ekonomi Masası’nın Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumu paydaşlarla görüşmek için bu organizasyonları düzenlediğini söyleyen CHP Genel Sekteri Selin Sayek Böke, “Karşılıklı görüş alışverişi için tüm Türkiye'yi gezerek paydaşlarımızın görüşlerini alacağız. Bu uzun soluklu bir projenin ilk adımı. Yaklaşık 2 yıldır Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu tahlil ederek ihtiyaç duyduğu reçeteyi ortaya koymaya çalışıyoruz. Bugün yaşadığımız ekonomik sorunları çözecek iki temel kaynağa inmemiz lazım. Yaraya pansuman yapmak yerine; yaraya sebep olan kaynağı kapatmamız gerekiyor. Bunun için izlememiz gereken ilk yol kamu kaynaklarını halkın yararına kullanmak. Son yıllarda borca bağımlı düzenin değişmesi çok belirginleşti. Türkiye'de son yıllarda değişen yönetim biçimi ile birlikte öngörülebilirlik durumu ortadan kalktı. Dolayısıyla yatırımcılar ön göremedikleri için yatırım yapmıyorlar. Bu da ekonomi çarklarının yavaş dönmesine neden oluyor. Bu iki temel ayağı bir arada değiştirmek gerekiyor. Bütüne dokunmadan kısa vadeli küçük dokunuşlarla bu durumu çözmek mümkün değil. Faiz oranları ile oynayarak ekonomi kısa vadede rahatlatmaya çalışmak bir çözüm değildir. Daha kalıcı çözümlerin bulunması gerekiyor” dedi.


“ÇAĞI YAKALAMAMIZ GEREKİYOR”
Üretim vurgusu yapan Böke, “Bir üretim seferberliği başlatmak gerekiyor. Bu üretim seferberliğinin temelinde de bir planlamaya, özel sektöre yol gösterecek bir devlet anlayışına ihtiyacımız var. Türkiye'nin en önemli kurumlarından Devlet Planlama Teşkilatı’nın ortadan kaldırılması Türkiye'de planlamanın ortadan kalkmasına neden oldu. Çağı yakalamamız gerekiyor. Türkiye’nin ucuz iş gücü ile değil, üretimi ile rekabet eden bir yeni düzeye ve düzene geçmesi gerekiyor. Avrupa'nın Çin’i olmak bizim için bir hedef olamaz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından MESİAD Yönetimi ve üyeleri, konuklarına sorun ve çözüm önerilerini iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.