Ercik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutladı.

22.04.2021 - 15:47, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Ercik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutladı.

‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nedeniyle yazılı bir açıklama yapan AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik,” Türk milletinin gönlünde, bağımsızlığımızın sarsılmaz ifadesi olarak önemli bir yere sahip olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milli birlik ve beraberliğimizin kenetlenmiş ifadesidir.” Dedi.

Geleceğin teminatı olan çocuklara güvenlerinin tam olduğunu altını çizen İl Başkanı Ercik,“23 Nisan 1920 tarihi egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu gün olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. Türk milletinin gönlünde, bağımsızlığımızın sarsılmaz ifadesi olarak önemli bir yere sahip olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milli birlik ve beraberliğimizin kenetlenmiş ifadesidir. Milli iradenin tecelligahı, İstiklal Harbimizin karargahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, aynı zamanda bağımsızlığımızın sembolüdür.   Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" şiarıyla Kurtuluş Savaşını başlatan aziz milletimiz, tüm imkansızlıklara rağmen, ayağına pranga vurulmasına izin vermemiş, o çetin mücadeleyi zaferle taçlandırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocukları milletin geleceği olarak gördüğünden onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, 23 Nisan Günü’nü çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu bayram vesilesiyle dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenerek tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşayabilecekleri bir dünyanın temelleri atılmıştır. Hükümet olarak, ülkemizi muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak olan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, topluma ve insanlığa yararlı özgür bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.   Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın millî ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları ve dünyaya açık olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi Rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin ve değerli evlatlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum.” diye konuştu
‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nedeniyle yazılı bir açıklama yapan AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik,” Türk milletinin gönlünde, bağımsızlığımızın sarsılmaz ifadesi olarak önemli bir yere sahip olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milli birlik ve beraberliğimizin kenetlenmiş ifadesidir.” Dedi.

Geleceğin teminatı olan çocuklara güvenlerinin tam olduğunu altını çizen İl Başkanı Ercik,“23 Nisan 1920 tarihi egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu gün olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. Türk milletinin gönlünde, bağımsızlığımızın sarsılmaz ifadesi olarak önemli bir yere sahip olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milli birlik ve beraberliğimizin kenetlenmiş ifadesidir. Milli iradenin tecelligahı, İstiklal Harbimizin karargahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, aynı zamanda bağımsızlığımızın sembolüdür.

 

Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" şiarıyla Kurtuluş Savaşını başlatan aziz milletimiz, tüm imkansızlıklara rağmen, ayağına pranga vurulmasına izin vermemiş, o çetin mücadeleyi zaferle taçlandırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocukları milletin geleceği olarak gördüğünden onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, 23 Nisan Günü’nü çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu bayram vesilesiyle dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenerek tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşayabilecekleri bir dünyanın temelleri atılmıştır. Hükümet olarak, ülkemizi muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak olan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda, iyi eğitim alarak, topluma ve insanlığa yararlı özgür bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

 

Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın millî ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları ve dünyaya açık olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi Rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin ve değerli evlatlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum.” diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.