Fotoğraf sanatçısı Fatma GÜL'den 'Karma Öyküler'

Kültür-Sanat 11.10.2019 - 20:12, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Fotoğraf sanatçısı Fatma GÜL'den 'Karma Öyküler'

Fotoğraf sanatçısı Fatma GÜL, Mersin Fotoğraf Derneği’nde; ‘’KARMA ÖYKÜLER’’ başlıklı fotoğraf sunum ve söyleşisini gerçekleştirdi.

Eğitim hayatı; Ankara Üni. Biyoloji Bölümü Lisans ve aynı üniversitede Sitoloji Ana Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans derecesi ile tamamlayan, Çalışma hayatı ilaç sektörü, MESİAD İdari İşler Müdürü ve Kılıçlar Otomotiv’de Yönetici Asistan olarak geçen, 2014 Yılında Uluslararası Fotoğraf yarışmalarından almış olduğu ödüller neticesinde FIAP tarafından AFIAP ünvanıyla onurlandırılmış olan fotoğraf sanatçısı Fatma GÜL, 10 Ekim 2019 günü Mersin Fotoğraf Derneği’nde; ‘’KARMA ÖYKÜLER’’ başlıklı fotoğraf sunum ve söyleşisini gerçekleştirdi. İlginin yüksek olduğu etkinlikte fotoğraf sunumunu, hayatın içinden, kendi bakış açısıyla yakaladığı ve kurguladığı kesitleri barındıran güncelerden derlediği, karma fotoğraflardan oluşturdu. Fotoğrafların konu başlıklarını *Emek *Portre *Nükleer ve etkileri *Kadın *Sorgulamaktan korkulan konular Başlıklarını içeren sunum sonrası konuklarla değerlendirme ve sohbet gerçekleşti.   Ödül almış bir çok fotoğrafının yer aldığı 'Karma Öyküler' sunumunda ışık kullanımı ve içerdiği mesajlar izleyiciyi etkiledi. Özellikle fotoğrafın son bölümünde; zihinlerde bile susturulan soruların cesaretle sorulabileceğini görsel olarak ortaya koyması ile dikkat çeken bir sunum oldu.   Fatma Gül sunum sonrası değerlendirme sohbetinde yaptığı açıklamasında ifadelerine yansıyan en dikkat çekici nokta; ‘’fotoğraf yolculuğumda yanıtlamam gereken soru; Objektifimi varolan gerçeklere mi çevirmeliyim yoksa daha gerçekçi fakat varolmayan kendi dünya mı yaratıp onlara mı çevirmeliyim?’’ soruları oldu.  Soruya vermis olduğu yanıtta Fatma Gül,  kendisini, kavramsal fotoğraf akımına yönlendirdiğini ifade etti.   Kavramsal fotoğraflarının, izleyicelerde farklı anlamlar kazanmasının kendisini heyecanlandırdığını dile getiren Fatma GÜL, 3 proje yürüttüğünü ve bunlardan ilkini tamamladığını sözlerine ekledi.    
Fotoğraf sanatçısı Fatma GÜL, Mersin Fotoğraf Derneği’nde; ‘’KARMA ÖYKÜLER’’ başlıklı fotoğraf sunum ve söyleşisini gerçekleştirdi.

Eğitim hayatı; Ankara Üni. Biyoloji Bölümü Lisans ve aynı üniversitede Sitoloji Ana Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans derecesi ile tamamlayan, Çalışma hayatı ilaç sektörü, MESİAD İdari İşler Müdürü ve Kılıçlar Otomotiv’de Yönetici Asistan olarak geçen,

2014 Yılında Uluslararası Fotoğraf yarışmalarından almış olduğu ödüller neticesinde FIAP tarafından AFIAP ünvanıyla onurlandırılmış olan fotoğraf sanatçısı Fatma GÜL, 10 Ekim 2019 günü Mersin Fotoğraf Derneği’nde; ‘’KARMA ÖYKÜLER’’ başlıklı fotoğraf sunum ve söyleşisini gerçekleştirdi.

İlginin yüksek olduğu etkinlikte fotoğraf sunumunu, hayatın içinden, kendi bakış açısıyla yakaladığı ve kurguladığı kesitleri barındıran güncelerden derlediği, karma fotoğraflardan oluşturdu.

Fotoğrafların konu başlıklarını

*Emek

*Portre

*Nükleer ve etkileri

*Kadın

*Sorgulamaktan korkulan konular

Başlıklarını içeren sunum sonrası konuklarla değerlendirme ve sohbet gerçekleşti.

 

Ödül almış bir çok fotoğrafının yer aldığı 'Karma Öyküler' sunumunda ışık kullanımı ve içerdiği mesajlar izleyiciyi etkiledi. Özellikle fotoğrafın son bölümünde; zihinlerde bile susturulan soruların cesaretle sorulabileceğini görsel olarak ortaya koyması ile dikkat çeken bir sunum oldu.

 

Fatma Gül sunum sonrası değerlendirme sohbetinde yaptığı açıklamasında ifadelerine yansıyan en dikkat çekici nokta;

‘’fotoğraf yolculuğumda yanıtlamam gereken soru;

Objektifimi varolan gerçeklere mi çevirmeliyim yoksa daha gerçekçi fakat varolmayan kendi dünya mı yaratıp onlara mı çevirmeliyim?’’ soruları oldu.  Soruya vermis olduğu yanıtta Fatma Gül,  kendisini, kavramsal fotoğraf akımına yönlendirdiğini ifade etti.

 

Kavramsal fotoğraflarının, izleyicelerde farklı anlamlar kazanmasının kendisini heyecanlandırdığını dile getiren Fatma GÜL, 3 proje yürüttüğünü ve bunlardan ilkini tamamladığını sözlerine ekledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.