Gıda enflasyonu kervanına Mersin de katıldı. Ekmek 2 TL oldu

09.10.2021 - 17:58, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Gıda enflasyonu kervanına Mersin de katıldı. Ekmek 2 TL oldu

Ülke geneli gündemde olan gıda enflasyonu kervanına Mersin'de fırıncılar da katıldı. Mersin'de ekmeğin yüzde 34 oranındaki zamla birlikte satış fiyatı 2 TL'ye yükseldi.

Ülke geneli gündemde olan gıda enflasyonu kervanına Mersin'de fırıncılar da katıldı. Yüzde 34'lük zam geçen hafta ilçelerde yürürlüğe girmişti. Mersin merkezde  230 gr ekmeğin  yüzde 34 oranında zamla birlikte satış fiyatı  2 TL'ye yükseldi.   Vatandaşların gıda enflasyonunu derinden hissettiği şu günlerde Mersin Fırıncılar Odası da ekmeğe yaptığı yüzde 34 zamla bu enflasyon kervanına katıldı.    Ay sonunu getiremeyen vatandaşların ekmeğe gelen zamla birlik çok ciddi bir külfete girdiği belirtiliyor. Öyleki vatandaşların tepkisini alan bu zammın tıpkı geçtiğimiz aylarda yapılan  minübüs ücretlerindeki artış gibi fahiş fırsat zammı olarak ifade ediyorlar.   Kocaeli'ndeki zamma Valilik "dur" dedi ve ekmek 1.75 TL'ye çekildi.   Ekmeğe zam  kararları başka illerde de yaşandı. Geçtiğimiz hafta Kocaeli'nde de benzer bir zam kararı alınmış ve devreye Kocaeli Valiliği girerek  bu zamma "dur" dedi ve konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkeme zammı geri çekmiş ve  230 gr ekmeğin 1.75 TLden satılmasına karar vermişti.   Mersin'deki vatandaşlar da Mersin Valiliğinin bu zam kararını iptal etmesini yada makul bir seviyeye çekilmesi için girişimde bulunması beklentisi içinde.   Bu zam ile birlikte 4 kişilik bir ailenin sadece aylık ekmek gideri ortalama 450 TLden 600 TL'ye yükselmiş oldu.    Yeni zamlara göre fiyatlar şu şekilde oldu: Ekmek 230 gr  2 TL Pide 230 gr 2 TL Roll ekmek 50 gr 0.60 TL
Ülke geneli gündemde olan gıda enflasyonu kervanına Mersin'de fırıncılar da katıldı. Mersin'de ekmeğin yüzde 34 oranındaki zamla birlikte satış fiyatı 2 TL'ye yükseldi.

Ülke geneli gündemde olan gıda enflasyonu kervanına Mersin'de fırıncılar da katıldı. Yüzde 34'lük zam geçen hafta ilçelerde yürürlüğe girmişti. Mersin merkezde  230 gr ekmeğin  yüzde 34 oranında zamla birlikte satış fiyatı  2 TL'ye yükseldi.

 

Vatandaşların gıda enflasyonunu derinden hissettiği şu günlerde Mersin Fırıncılar Odası da ekmeğe yaptığı yüzde 34 zamla bu enflasyon kervanına katıldı. 

 

Ay sonunu getiremeyen vatandaşların ekmeğe gelen zamla birlik çok ciddi bir külfete girdiği belirtiliyor. Öyleki vatandaşların tepkisini alan bu zammın tıpkı geçtiğimiz aylarda yapılan  minübüs ücretlerindeki artış gibi fahiş fırsat zammı olarak ifade ediyorlar.

 

Kocaeli'ndeki zamma Valilik "dur" dedi ve ekmek 1.75 TL'ye çekildi.

 

Ekmeğe zam  kararları başka illerde de yaşandı. Geçtiğimiz hafta Kocaeli'nde de benzer bir zam kararı alınmış ve devreye Kocaeli Valiliği girerek  bu zamma "dur" dedi ve konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkeme zammı geri çekmiş ve  230 gr ekmeğin 1.75 TLden satılmasına karar vermişti.

 

Mersin'deki vatandaşlar da Mersin Valiliğinin bu zam kararını iptal etmesini yada makul bir seviyeye çekilmesi için girişimde bulunması beklentisi içinde.

 

Bu zam ile birlikte 4 kişilik bir ailenin sadece aylık ekmek gideri ortalama 450 TLden 600 TL'ye yükselmiş oldu. 

 

Yeni zamlara göre fiyatlar şu şekilde oldu:

Ekmek 230 gr  2 TL

Pide 230 gr 2 TL

Roll ekmek 50 gr 0.60 TL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.