İstanbul Sözleşmesi Bizim!!! Vazgeçmiyoruz!

17.06.2021 - 14:11, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

İstanbul Sözleşmesi Bizim!!! Vazgeçmiyoruz!

Mersin Kent Konseyi Kadın ve Siyaset Komisyonu yaptığı basın açıklaması ile İstanbul Sözleşmesi'nden asla vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler.

Mersin Kent Konseyi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına  STK'ların kadın temsilcileri ve Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi katıldı. Mersin Kent Konseyi’’ Kadın ve Siyaset Komisyonu’’ sözcüsü İlksen Sorguç Dinçer burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Şiddetten uzak, eşit ve özgür yaşamaya dair talebimizden vazgeçmiyoruz!   Toplumsal cinsiyet eşitliğini hayatın her alanında hayata geçirme çabamızdan ve eşitliğin tesisi için uygulanması gereken politikaları talep etmekten vazgeçmiyoruz!   Hayatlarımızdan, eşitlikten ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz!   Ardında geniş bir toplumsal mutabakat olan İstanbul Sözleşmesi’nden tek bir kişinin kararı ile hukuksuzca çıkılmasını kabul etmiyoruz!   Erkek şiddetinin ve çocuk istismarının önlenmesini; kadınların, çocukların ve LGBTİ+’ların şiddete karşı korunmasını; şiddet faillerinin yargılanmasını ve cinsiyet eşitliğine dayalı politikalar geliştirilmesini devletin anayasal bir yükümlülüğü olarak görüyor ve bu yükümlülükten geri çekilmesini kabul etmiyoruz!   Kadına yönelik şiddetin önlenmesinin “vicdanlara” bırakılmasını  kabul etmiyoruz!   6284 sayılı kanunun tam olarak uygulanmamasını, TCK 103. maddesinde değişiklik yapılmaya çalışılarak çocuk istismarı faillerine yönelik af çıkarma girişimlerini  kabul etmiyoruz!   Uzun yıllar verdiğimiz mücadele sonucu kazandığımız haklarımıza hep beraber sahip çıkacağımızı haykırmaya devam ediyoruz!   Haklarımıza ve hayatlarımıza yönelik saldırılara karşı birlikte ve çok güçlü olduğumuzu biliyor ve haykırmaya devam ediyoruz:    - İstanbul Sözleşmesi Bizim. Vazgeçmiyoruz. - İstanbul Sözleşmesi Bizim. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır. Vazgeçmiyoruz. -İstanbul Sözleşmesini Uygula. İstanbul Sözleşmesi Bizim. Vazgeçmiyoruz. -İstanbul Sözleşmesi Kadınların Temel Hak ve Özgürlüklerin Teminatıdır. -İstanbul Sözleşmesi Bizimdir. Vazgeçmiyoruz. -Haklarımızdan ve Yaşamlarımızdan Vazgeçmiyoruz. -İstanbul Sözleşmesi Fesh edilemez. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır. -TBMM ni Yok Sayan Gece operasyonunu Kabul Etmiyoruz. Yok Hükmündedir.
Mersin Kent Konseyi Kadın ve Siyaset Komisyonu yaptığı basın açıklaması ile İstanbul Sözleşmesi'nden asla vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler.

Mersin Kent Konseyi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına  STK'ların kadın temsilcileri ve Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi katıldı.

Mersin Kent Konseyi’’ Kadın ve Siyaset Komisyonu’’ sözcüsü İlksen Sorguç Dinçer burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Şiddetten uzak, eşit ve özgür yaşamaya dair talebimizden vazgeçmiyoruz!

 

Toplumsal cinsiyet eşitliğini hayatın her alanında hayata geçirme çabamızdan ve eşitliğin tesisi için uygulanması gereken politikaları talep etmekten vazgeçmiyoruz!

 

Hayatlarımızdan, eşitlikten ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz!

 

Ardında geniş bir toplumsal mutabakat olan İstanbul Sözleşmesi’nden tek bir kişinin kararı ile hukuksuzca çıkılmasını kabul etmiyoruz!

 

Erkek şiddetinin ve çocuk istismarının önlenmesini; kadınların, çocukların ve LGBTİ+’ların şiddete karşı korunmasını; şiddet faillerinin yargılanmasını ve cinsiyet eşitliğine dayalı politikalar geliştirilmesini devletin anayasal bir yükümlülüğü olarak görüyor ve bu yükümlülükten geri çekilmesini kabul etmiyoruz!

 

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinin “vicdanlara” bırakılmasını  kabul etmiyoruz!

 

6284 sayılı kanunun tam olarak uygulanmamasını, TCK 103. maddesinde değişiklik yapılmaya çalışılarak çocuk istismarı faillerine yönelik af çıkarma girişimlerini  kabul etmiyoruz!

 

Uzun yıllar verdiğimiz mücadele sonucu kazandığımız haklarımıza hep beraber sahip çıkacağımızı haykırmaya devam ediyoruz!

 

Haklarımıza ve hayatlarımıza yönelik saldırılara karşı birlikte ve çok güçlü olduğumuzu biliyor ve haykırmaya devam ediyoruz: 

 

- İstanbul Sözleşmesi Bizim. Vazgeçmiyoruz.

- İstanbul Sözleşmesi Bizim. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır. Vazgeçmiyoruz.

-İstanbul Sözleşmesini Uygula. İstanbul Sözleşmesi Bizim. Vazgeçmiyoruz.

-İstanbul Sözleşmesi Kadınların Temel Hak ve Özgürlüklerin Teminatıdır.

-İstanbul Sözleşmesi Bizimdir. Vazgeçmiyoruz.

-Haklarımızdan ve Yaşamlarımızdan Vazgeçmiyoruz.

-İstanbul Sözleşmesi Fesh edilemez. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır.

-TBMM ni Yok Sayan Gece operasyonunu Kabul Etmiyoruz. Yok Hükmündedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.