Küçük Yazarlarla Büyük Yazarlar Toros'ta Buluştu

Eğitim 09.04.2019 - 15:13, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Küçük Yazarlarla Büyük Yazarlar Toros'ta Buluştu

Toros Üniversitesi Altıneller Topluluğu’nun düzenlediği “Engelleri Aşan Yürekler, Küçük Yazarlarla Büyük Yazarın Buluşması" etkinliği kapsamında küçük yazarlar ve büyük yazarlar bir araya geldi.

45 Evler Kampüsü konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, akademisyenler, misafir Öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılışında söz alan Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek “Konu yazmak olunca öğretmenlerimiz, hocalarımız çok özel bir yer tutuyor, çünkü bütün öğretmenler birer yazardır” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise, “Öğrencilerimiz kendilerinin okuduğu kitapları yazan şahısları gördüğünde gözlerindeki o kıvılcımı hepimiz görmüşüzdür. Yazarlığın herhangi bir okulu, yaşı yok. Herhangi bir konuda ki deneyimle, tecrübeyle, birikimle yaşantısını kağıda dökme becerisini gösteren öğrencilerimizi, onlara rehberlik eden öğretmemelerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu projenin büyük yazarların yetişmesine vesile olmasını temenni ediyor böylesi güzel ortamı sağladığı için Toros Üniversitesine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen KEYAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özer, “Değerli yaşam hangisidir diye sorarsanız bana göre iki değerli yaşam var. Biri yazmaya değer olandır, diğeri ise okunmaya değer şeyler yazmaktır. Bugün burada 5 değerli minik yazarın olması bana göre son derece anlamlı” dedi. Açılış konuşmalarının ardından Muhittin Develi İlkokulu 3.sınıf öğrencisi Ayşe Ceren Kimya, Cumhuriyet İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Eylül İrem Sever, Muhittin Develi İlkokul 3.sınıf öğrencisi İrem Özbey, Muhittin Develi İlkokul 3.sınıf öğrencisi Lamia Nilsu Gürcüoğlu ve Bilim ve Sanat Merkezi 3.sınıf öğrencisi Zeynep Çağlar yazdıkları ‘’Engelleri aşan minik yürekler’’ kitabı hakkında bilgiler verdi. Hayatı boyunca birçok söyleşiye ve panele katıldığını ama en zorlandığı konuşmanın bu olduğunu belirten yazar Metin Aktaş, 16 romanının da yayınlandığını ifade etti. Son sözü alan Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, “Hayatımın çok müstesna bir anını yaşıyorum. Değişik okullardan çocuklarımızın öğretmenleri ile birlikte yaşadığımız dünyanın bütün çirkinliklerine rağmen gelecekle ilgili güzel duygular sağlayabilmek amacıyla düzenlenmiş bir toplantıda bulunmak ve mensubu olduğum kurumun burada ev sahipliği yapmış olmasından dolayı son derece mutluyum” dedi. Etkinlik, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren ve Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek’in küçük yazarlara çiçek ve plaket takdimi ile sona erdi.  
Toros Üniversitesi Altıneller Topluluğu’nun düzenlediği “Engelleri Aşan Yürekler, Küçük Yazarlarla Büyük Yazarın Buluşması" etkinliği kapsamında küçük yazarlar ve büyük yazarlar bir araya geldi.

45 Evler Kampüsü konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, akademisyenler, misafir Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında söz alan Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek “Konu yazmak olunca öğretmenlerimiz, hocalarımız çok özel bir yer tutuyor, çünkü bütün öğretmenler birer yazardır” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise, “Öğrencilerimiz kendilerinin okuduğu kitapları yazan şahısları gördüğünde gözlerindeki o kıvılcımı hepimiz görmüşüzdür. Yazarlığın herhangi bir okulu, yaşı yok. Herhangi bir konuda ki deneyimle, tecrübeyle, birikimle yaşantısını kağıda dökme becerisini gösteren öğrencilerimizi, onlara rehberlik eden öğretmemelerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu projenin büyük yazarların yetişmesine vesile olmasını temenni ediyor böylesi güzel ortamı sağladığı için Toros Üniversitesine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen KEYAM Müdürü Prof. Dr. Ahmet Özer, “Değerli yaşam hangisidir diye sorarsanız bana göre iki değerli yaşam var. Biri yazmaya değer olandır, diğeri ise okunmaya değer şeyler yazmaktır. Bugün burada 5 değerli minik yazarın olması bana göre son derece anlamlı” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Muhittin Develi İlkokulu 3.sınıf öğrencisi Ayşe Ceren Kimya, Cumhuriyet İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Eylül İrem Sever, Muhittin Develi İlkokul 3.sınıf öğrencisi İrem Özbey, Muhittin Develi İlkokul 3.sınıf öğrencisi Lamia Nilsu Gürcüoğlu ve Bilim ve Sanat Merkezi 3.sınıf öğrencisi Zeynep Çağlar yazdıkları ‘’Engelleri aşan minik yürekler’’ kitabı hakkında bilgiler verdi.

Hayatı boyunca birçok söyleşiye ve panele katıldığını ama en zorlandığı konuşmanın bu olduğunu belirten yazar Metin Aktaş, 16 romanının da yayınlandığını ifade etti.

Son sözü alan Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, “Hayatımın çok müstesna bir anını yaşıyorum. Değişik okullardan çocuklarımızın öğretmenleri ile birlikte yaşadığımız dünyanın bütün çirkinliklerine rağmen gelecekle ilgili güzel duygular sağlayabilmek amacıyla düzenlenmiş bir toplantıda bulunmak ve mensubu olduğum kurumun burada ev sahipliği yapmış olmasından dolayı son derece mutluyum” dedi.

Etkinlik, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren ve Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek’in küçük yazarlara çiçek ve plaket takdimi ile sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.