Mersin Bitlisliler Kültür Festivali 81 ilin yöresel ürünleri Mersin'de buluşacak.

Kültür-Sanat 16.10.2019 - 17:58, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin Bitlisliler Kültür Festivali 81 ilin yöresel ürünleri Mersin'de buluşacak.

Mersin 6 gün sürecek bir lezzet ve kültür festivaline ev sahipliği yapıyor. 22-27 ekim 2019 tarihlerinde " Kardeşlik" temalı 1. Mersin Bitlisliler Kültür Festivali ile 81 ilin yöresel ürünleri Mersin'de buluşacak.

Mersin Bitlisliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MEBİDER) Başkanı Fırat Yalçın, 1. Mersin Bitlisliler Kültür Festivali  ile 81 ilin yöresel ürünlerinin 100 esnafın katılımı ile gerçekleştireceklerini ve böylece yaşam ve lezzet kültürüne sahip çıkmak adına Mersin'de özlenen bir festivali vatandaşlara kazandıracaklarını ifade etti.   Festival ve dernek çalışmaları ile ilgili bir açıklama yapan Yalçın,  "Göreve geldikten sonra sosyal dernekçilik mantığı ve sorumluluğu ile hareket ettik ve bu anlamda bir çok çalışmalarımız oldu. 70 gencimize "Uyuşturucuya hayır, spora evet" projesi altında olimpik yüzme havuzumuzda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün ve Akdeniz Belediyesi'nin de desteği ile bu projeyi gerçekleştirdik. Bu çocuk ve gençlerimize ücretsiz yüzme kursunu verdik.  Bunun dışında İŞKUR-KOSGEB işbirliği ile 4 ay boyunca girişimcilik eğitim kursunu gerçekleştirdik. 84 kişi bu kursa katılarak girişimcilik sertifikasını aldılar ve işyeri açma imkanına sahip oldular." dedi   "Festivalde 81 ilin yöresel ürünleri Mersin'de buluşacak" Mersin Bitlisliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MEBİDER) Başkanı Fırat Yalçın şimdi de ana teması  " Kardeşlik"  olan bir festival yapma kararı aldıklarını ve hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, " Sadece Bitlisliler değil tüm kente yayalım istedik. Şu an en çok ihtiyacımız olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmek amacı ile 81 ilin yöresel tüm lezzetlerini Mersin'de vatandaşlarımızla buluşturmak istiyoruz.  22-27 ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz 1. Mersin Bitlisliler Kültür Festivali ile insanlarımızın kaynaşacağını ve ülkemizin değişik lezzet ve yaşam kültürlerini daha iyi tanımış ve varsa ihtiyaçlarını gidermiş olacaklar diye düşünüyoruz.  6 gün sürecek festivalimizin ilk gününde Mersin'e yalışan görkemli bir açılış yapacağız. Sayın bakanımızın, Sayın Valimizin, milletvekillerimizin, STK başkanları,  Oda başkan ve temsilcilerinin yanı sıra diğer tüm Mersin protokolünün ve değerli halkımızın katılımı ile bu açılış gerçekleşecek. Ayrıca  başta Bitlis Arafane Geceleri halk oyunları ekibi olmak üzere,  Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi Türkiye'nin değişik yörelerinden en güzel halk oyunlarını sunacak. İlk gün akşamı da Latif Doğan konseri yer alacak. Festivalde gün boyu değişik lezzetler vatandaşlara sunulacak. Özellikle Bitlis yöremize ait Büryan Kebabı ve içli köfte vatandaşlara ikramımız olacaktır. Bir çok sürprizlerin de olacağı  festivalde Türkiye'nin 81 ilinden gelen 100 esnaf kendi yörelerindeki ürünleri tanıtacaklar. İnsanlarımız böylece ulaşamadığı ürünlere bu festival aracılığı ile kavuşmuş olacak, böylece  geleneksel yaşam ve lezzet kültürümüzü de tanıtmış olacağız. " dedi.  
Mersin 6 gün sürecek bir lezzet ve kültür festivaline ev sahipliği yapıyor. 22-27 ekim 2019 tarihlerinde " Kardeşlik" temalı 1. Mersin Bitlisliler Kültür Festivali ile 81 ilin yöresel ürünleri Mersin'de buluşacak.

Mersin Bitlisliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MEBİDER) Başkanı Fırat Yalçın, 1. Mersin Bitlisliler Kültür Festivali  ile 81 ilin yöresel ürünlerinin 100 esnafın katılımı ile gerçekleştireceklerini ve böylece yaşam ve lezzet kültürüne sahip çıkmak adına Mersin'de özlenen bir festivali vatandaşlara kazandıracaklarını ifade etti.

 

Festival ve dernek çalışmaları ile ilgili bir açıklama yapan Yalçın,  "Göreve geldikten sonra sosyal dernekçilik mantığı ve sorumluluğu ile hareket ettik ve bu anlamda bir çok çalışmalarımız oldu. 70 gencimize "Uyuşturucuya hayır, spora evet" projesi altında olimpik yüzme havuzumuzda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün ve Akdeniz Belediyesi'nin de desteği ile bu projeyi gerçekleştirdik. Bu çocuk ve gençlerimize ücretsiz yüzme kursunu verdik.  Bunun dışında İŞKUR-KOSGEB işbirliği ile 4 ay boyunca girişimcilik eğitim kursunu gerçekleştirdik. 84 kişi bu kursa katılarak girişimcilik sertifikasını aldılar ve işyeri açma imkanına sahip oldular." dedi

 

"Festivalde 81 ilin yöresel ürünleri Mersin'de buluşacak"

Mersin Bitlisliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MEBİDER) Başkanı Fırat Yalçın şimdi de ana teması  " Kardeşlik"  olan bir festival yapma kararı aldıklarını ve hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, " Sadece Bitlisliler değil tüm kente yayalım istedik. Şu an en çok ihtiyacımız olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmek amacı ile 81 ilin yöresel tüm lezzetlerini Mersin'de vatandaşlarımızla buluşturmak istiyoruz.  22-27 ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz 1. Mersin Bitlisliler Kültür Festivali ile insanlarımızın kaynaşacağını ve ülkemizin değişik lezzet ve yaşam kültürlerini daha iyi tanımış ve varsa ihtiyaçlarını gidermiş olacaklar diye düşünüyoruz.  6 gün sürecek festivalimizin ilk gününde Mersin'e yalışan görkemli bir açılış yapacağız. Sayın bakanımızın, Sayın Valimizin, milletvekillerimizin, STK başkanları,  Oda başkan ve temsilcilerinin yanı sıra diğer tüm Mersin protokolünün ve değerli halkımızın katılımı ile bu açılış gerçekleşecek. Ayrıca  başta Bitlis Arafane Geceleri halk oyunları ekibi olmak üzere,  Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi Türkiye'nin değişik yörelerinden en güzel halk oyunlarını sunacak. İlk gün akşamı da Latif Doğan konseri yer alacak. Festivalde gün boyu değişik lezzetler vatandaşlara sunulacak. Özellikle Bitlis yöremize ait Büryan Kebabı ve içli köfte vatandaşlara ikramımız olacaktır. Bir çok sürprizlerin de olacağı  festivalde Türkiye'nin 81 ilinden gelen 100 esnaf kendi yörelerindeki ürünleri tanıtacaklar. İnsanlarımız böylece ulaşamadığı ürünlere bu festival aracılığı ile kavuşmuş olacak, böylece  geleneksel yaşam ve lezzet kültürümüzü de tanıtmış olacağız. " dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.