Mezitli Meclisinde Atatürk Vurgusu

07.06.2021 - 15:06, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Mezitli Meclisinde Atatürk Vurgusu

Mezitli Belediyesi Haziran Ayı Olağan Toplantısında, geçtiğimiz ay Ayasofya Camisinde Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik söylenen sözlere tepki dile getirildi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın başkanlığında toplanan Mecliste üyesi bulunan CHP, MHP ve Ak Partili üyelerin tümünün ortak imzasıyla okunan bildiride Atatürk’ün ülkemizin birleştirici değeri olduğuna vurgu yapıldı.   Tüm parti grupları adına CHP Sözcüsü Ali Büyüker okuduğu bildiride şu ibarelere yer verildi:   “Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve Cumhurbaşkanımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi ve kurucu şahsiyetine özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişeyle takip ediyoruz.   Bu kapsamda 28 Mayıs 2021 Cuma Günü Ayasofya Camisinde düzenlenen, devlet erkanının da hazır bulunduğu bir programda, imam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa kemal Atatürk’ü kastederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz.   Bu zihniyeti ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz: Ayasofya’nın bulunduğu İstanbul’u 6 ekim 1923’te düşman işgalinden kurtaran da, Diyanet İşleri Başkanlığını kuran da Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’tür.   Tarihimizde, İstambul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına “Katli Vaciptir” diye fetva veren işbirlikçi Dürrizzadeler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran, “Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuvayı Milliye fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki, onların damarlarında kafir kanı vardır” diyen Sütçü İmam’lar vardır.   Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, ulusal değerlerimizi hedef almaktadır.  Bu mesnetsiz saldırılardan en büyük zararı inancımız görmektedir. Biz mecliste gurubu bulunan CHP, MHP ve Ak Partili Meclis Üyeleri olarak, Atatürk’e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.   Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yapılan bu saldırıların kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Mustafa Kemal Atatürk, sadece ülkemizde değil tüm dünyada barışın ve kardeşliğin sembolü haline gelmiştir. Onun liderliğini ve büyüklüğünü tüm dünya kabul ettiği bir ortamda kendi kurduğu kurumlarda görev yapan kişilerin bu tür saldırılarını anlamak mümkün değildir. Mustafa Kemal Türk milletinin ortak değeridir ve bu saldırılar ona olan bağlılığımızı artırmaktadır” dedi.
Mezitli Belediyesi Haziran Ayı Olağan Toplantısında, geçtiğimiz ay Ayasofya Camisinde Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik söylenen sözlere tepki dile getirildi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın başkanlığında toplanan Mecliste üyesi bulunan CHP, MHP ve Ak Partili üyelerin tümünün ortak imzasıyla okunan bildiride Atatürk’ün ülkemizin birleştirici değeri olduğuna vurgu yapıldı.

 

Tüm parti grupları adına CHP Sözcüsü Ali Büyüker okuduğu bildiride şu ibarelere yer verildi:

 

Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve Cumhurbaşkanımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi ve kurucu şahsiyetine özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişeyle takip ediyoruz.

 

Bu kapsamda 28 Mayıs 2021 Cuma Günü Ayasofya Camisinde düzenlenen, devlet erkanının da hazır bulunduğu bir programda, imam Mustafa Demirkan’ın, Mustafa kemal Atatürk’ü kastederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz.

 

Bu zihniyeti ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz: Ayasofya’nın bulunduğu İstanbul’u 6 ekim 1923’te düşman işgalinden kurtaran da, Diyanet İşleri Başkanlığını kuran da Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’tür.

 

Tarihimizde, İstambul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına “Katli Vaciptir” diye fetva veren işbirlikçi Dürrizzadeler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran, “Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuvayı Milliye fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki, onların damarlarında kafir kanı vardır” diyen Sütçü İmam’lar vardır.

 

Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, ulusal değerlerimizi hedef almaktadır.  Bu mesnetsiz saldırılardan en büyük zararı inancımız görmektedir. Biz mecliste gurubu bulunan CHP, MHP ve Ak Partili Meclis Üyeleri olarak, Atatürk’e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik yapılan bu saldırıların kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Mustafa Kemal Atatürk, sadece ülkemizde değil tüm dünyada barışın ve kardeşliğin sembolü haline gelmiştir. Onun liderliğini ve büyüklüğünü tüm dünya kabul ettiği bir ortamda kendi kurduğu kurumlarda görev yapan kişilerin bu tür saldırılarını anlamak mümkün değildir. Mustafa Kemal Türk milletinin ortak değeridir ve bu saldırılar ona olan bağlılığımızı artırmaktadır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.