Neşet Ertaş Unutulmaz Türküleriyle Anıldı

25.04.2021 - 22:49, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Neşet Ertaş Unutulmaz Türküleriyle Anıldı

Akdeniz Belediyesi’nin katkıları, Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının seslendirmesiyle, “Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş” unutulmaz türküleriyle anıldı. Konser, TRT Müzik ekranlarında canlı yayınlandı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü; 2012 yılında aramızdan ayrılan; Abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi olarak bilinen ve 'Bozkırın Tezenesi' lakabıyla herkesin gönlünde yer edinen Halk Ozanı Neşet Ertaş adına anlamlı bir etkinliğe imza attı.   Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası (MDOB) ve Korosu'nun düzenlediği Senfonik Neşet Ertaş Türküleri Konseri, 24 Nisan 2021 Cumartesi günü saat 20:30’da TRT Müzik ekranlarında canlı olarak yayınlandı.   Akdeniz Belediyesi’nin katkılarıyla; sevenleri ve hayranları, 25 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan, bu toprakların sesi ve Bozkırın Tezenesi’nin unutulmaz türkülerini, MDOB sanatçılarından dinleme; Halk Ozanı ve gönül insanı Neşet Ertaş’ı bir kez daha yâd etme fırsatı buldu.
Akdeniz Belediyesi’nin katkıları, Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının seslendirmesiyle, “Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş” unutulmaz türküleriyle anıldı. Konser, TRT Müzik ekranlarında canlı yayınlandı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü; 2012 yılında aramızdan ayrılan; Abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi olarak bilinen ve 'Bozkırın Tezenesi' lakabıyla herkesin gönlünde yer edinen Halk Ozanı Neşet Ertaş adına anlamlı bir etkinliğe imza attı.

 

Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası (MDOB) ve Korosu'nun düzenlediği Senfonik Neşet Ertaş Türküleri Konseri, 24 Nisan 2021 Cumartesi günü saat 20:30’da TRT Müzik ekranlarında canlı olarak yayınlandı.

 

Akdeniz Belediyesi’nin katkılarıyla; sevenleri ve hayranları, 25 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan, bu toprakların sesi ve Bozkırın Tezenesi’nin unutulmaz türkülerini, MDOB sanatçılarından dinleme; Halk Ozanı ve gönül insanı Neşet Ertaş’ı bir kez daha yâd etme fırsatı buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.