Özyiğit, 'Sağlıklı Kent Sağlam Betondan Oluşmaz’

Siyaset 15.03.2019 - 13:14, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Özyiğit, 'Sağlıklı Kent Sağlam Betondan Oluşmaz’

CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, kentsel dönüşüm projelerinde güneş enerjisi kullanılmasına ve otopark sorununun kendi içinde çözümlenmesine önem vereceklerini söyledi. “Sağlıklı kent sağlam betondan oluşmaz. Temiz enerji kullanımında örnek olmalıyız” diyen Abdullah Özyiğit, ilçede 0.90’ın üzerinde yapı yoğunluğu vermeyeceklerini de vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) üyeleriyle bir araya geldi. Son zamanlarda Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin yerel yönetimlerin dışına atılması gibi bir anlayışın geliştiğine işaret eden Abdullah Özyiğit, “Bu siyasi bir tercihtir. Bu durum toplumu zor duruma sokmaktadır. Biz belediye başkanlığımız döneminde Mimarlar Odası, Mühendisler Odası gibi sivil toplum kuruluşlarını oyunun içinde tutan bir sistem kurmayı hedefliyoruz. Kentin geleceği ve bütünlüğü için ön açıcı bir belediye olacağız. Düşüncelerimizi, halkın ihtiyaçlarını ve kentin önceliklerini sizin gibi sivil toplum kuruluşları ile paylaşacağız ve çözümleri birlikte üreteceğiz” dedi. Belediye başkanlığı döneminde Yenişehir’de hiçbir bölgede 0.90’ın üzerinde yapı yoğunluğuna izin vermeyeceğini ifade eden Abdullah Özyiğit, “Bunun böyle bilinmesini ve herkesin hesabını kitabını buna göre yapmasını istiyorum. Yapı yoğunluğu konusunda taviz veremeyiz. Gelecek kuşaklara ve kente karşı sorumluluğumuz var” diye konuştu. Abdullah Özyiğit, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili hedeflerini de anlattı. Özyiğit, “Bizim kentsel dönüşümle ilgili düşüncemiz, dönüşümün yapılacağı bölgede yaşayan vatandaşlarımızın taleplerini dinleyip konuyla ilgili sivil toplum örgütlerinin görüşlerini alarak doğru projeyi uygulamaya geçirmektir. Projede olmazsa olmazımız otopark sorununu kendi içinde çözmesi ve güneş enerjisinden faydalanmasıdır. Sağlıklı kentin sağlam betondan oluşmadığını ifade etmek isterim.  Temiz enerji kullanımında öncülük yapmamız gerektiğine inanıyorum. Eğer bir ada bazında bunu gerçekleştirirsek Türkiye’ye ciddi bir model olur ve kentsel dönüşüme ihtiyaç olan her bölgeden insanlar, ‘bizim bölgemizde de kentsel dönüşüm yapın’ diye sıraya girer” ifadelerini kullandı. Yenişehir’de cazibe merkezlerini artırmayı, kent meydanı oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Abdullah Özyiğit,  “Oluşturacağımız yeni cazibe merkezlerinde üretilen katma değerin ilçede yaşayanların cebinde kalmasını hedefliyoruz. Yapacağımız her işte Yenişehir halkının çıkarlarını ön planda tutarak ortak akılla hareket edeceğiz. Bir çok mahallede taziye evi ihtiyacı bulunmakta. Göreve geldiğimizde alt katı taziye evi, bir üst katı kütüphane, son katı ise kadınların el becerilerini geliştirebileceği kursların verileceği binalar inşa edeceğiz. Bu binanın mimari tasarımını ise yapacağız bir yarışma ile belirleyeceğiz. Zaman içerisinde bu taziye evlerinin sayısını arttıracağız” dedi.  Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci de, dernek olarak ilk taziye evinin inşaatını yapacaklarına dair söz verdi.    
CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, kentsel dönüşüm projelerinde güneş enerjisi kullanılmasına ve otopark sorununun kendi içinde çözümlenmesine önem vereceklerini söyledi. “Sağlıklı kent sağlam betondan oluşmaz. Temiz enerji kullanımında örnek olmalıyız” diyen Abdullah Özyiğit, ilçede 0.90’ın üzerinde yapı yoğunluğu vermeyeceklerini de vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) üyeleriyle bir araya geldi.

Son zamanlarda Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin yerel yönetimlerin dışına atılması gibi bir anlayışın geliştiğine işaret eden Abdullah Özyiğit, “Bu siyasi bir tercihtir. Bu durum toplumu zor duruma sokmaktadır. Biz belediye başkanlığımız döneminde Mimarlar Odası, Mühendisler Odası gibi sivil toplum kuruluşlarını oyunun içinde tutan bir sistem kurmayı hedefliyoruz. Kentin geleceği ve bütünlüğü için ön açıcı bir belediye olacağız. Düşüncelerimizi, halkın ihtiyaçlarını ve kentin önceliklerini sizin gibi sivil toplum kuruluşları ile paylaşacağız ve çözümleri birlikte üreteceğiz” dedi.

Belediye başkanlığı döneminde Yenişehir’de hiçbir bölgede 0.90’ın üzerinde yapı yoğunluğuna izin vermeyeceğini ifade eden Abdullah Özyiğit, “Bunun böyle bilinmesini ve herkesin hesabını kitabını buna göre yapmasını istiyorum. Yapı yoğunluğu konusunda taviz veremeyiz. Gelecek kuşaklara ve kente karşı sorumluluğumuz var” diye konuştu.

Abdullah Özyiğit, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili hedeflerini de anlattı. Özyiğit, “Bizim kentsel dönüşümle ilgili düşüncemiz, dönüşümün yapılacağı bölgede yaşayan vatandaşlarımızın taleplerini dinleyip konuyla ilgili sivil toplum örgütlerinin görüşlerini alarak doğru projeyi uygulamaya geçirmektir. Projede olmazsa olmazımız otopark sorununu kendi içinde çözmesi ve güneş enerjisinden faydalanmasıdır. Sağlıklı kentin sağlam betondan oluşmadığını ifade etmek isterim.  Temiz enerji kullanımında öncülük yapmamız gerektiğine inanıyorum. Eğer bir ada bazında bunu gerçekleştirirsek Türkiye’ye ciddi bir model olur ve kentsel dönüşüme ihtiyaç olan her bölgeden insanlar, ‘bizim bölgemizde de kentsel dönüşüm yapın’ diye sıraya girer” ifadelerini kullandı.

Yenişehir’de cazibe merkezlerini artırmayı, kent meydanı oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Abdullah Özyiğit,  “Oluşturacağımız yeni cazibe merkezlerinde üretilen katma değerin ilçede yaşayanların cebinde kalmasını hedefliyoruz. Yapacağımız her işte Yenişehir halkının çıkarlarını ön planda tutarak ortak akılla hareket edeceğiz. Bir çok mahallede taziye evi ihtiyacı bulunmakta. Göreve geldiğimizde alt katı taziye evi, bir üst katı kütüphane, son katı ise kadınların el becerilerini geliştirebileceği kursların verileceği binalar inşa edeceğiz. Bu binanın mimari tasarımını ise yapacağız bir yarışma ile belirleyeceğiz. Zaman içerisinde bu taziye evlerinin sayısını arttıracağız” dedi.

 Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci de, dernek olarak ilk taziye evinin inşaatını yapacaklarına dair söz verdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.