Tarsus Belediyesi’nden Dünya Süt Günü’nde Miniklere Yönelik Etkinlik

01.06.2021 - 15:32, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Tarsus Belediyesi’nden Dünya Süt Günü’nde Miniklere Yönelik Etkinlik

Tarsus Belediyesi, kreş hizmeti ve okul öncesi eğitim faaliyetlerini köylere taşıdığı "Köyüm uzakta, öğretmenim yanımda" projesini bu defa Dünya Süt Günü’nde miniklerle buluşarak gerçekleştirdi.

Sütün küresel bir gıda ürünü olarak önemine dikkat çekmek adına her yıl 1 Haziranda düzenlenen Dünya Süt Günü dolayısıyla Tarsus Belediyesi de Taşobası mahallesinde bir etkinlik düzenleyerek konunun önemine vurgu yaptı.   "Köyüm uzakta, öğretmenim yanımda" projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte okul öncesi eğitim çağında olan ve eğitimden yararlanamayan çocuklar şehir merkezindeki yaşıtları gibi okul öncesi eğitim kurumu atmosferinde, uzmanlar eşliğinde oyunlar oynuyor, eğitici etkinlikler yapıyor.   Tarsus Belediyesi Kreş Müdürlüğü, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen "Köyüm uzakta, öğretmenim yanımda" projesi kapsamında kırsal mahallelerdeki çocukların da okul öncesi eğitim olanaklarından faydalanması amaçlanıyor.   Proje kapsamında Taşobası Mahallesindeki minik kalplere kapsamlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte belediye bünyesinde görev yapan çocuk gelişimi öğretmenleri tarafından çocuklara yönelik eğitici oyunlar düzenlendi, ailelere çocuk gelişimiyle ilgili seminer verildi.   Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın çocuklara özel gönderdiği boyama kitapları ve oyuncakların da dağıtıldığı etkinlikte Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Ata Tohumu fidanları toprakla buluşturuldu. Ayrıca Tarsus Belediyesi tarafından üretilen sütler Halk Marketlerden gelen personeller tarafından çocuklara dağıtılarak sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapıldı.
Tarsus Belediyesi, kreş hizmeti ve okul öncesi eğitim faaliyetlerini köylere taşıdığı "Köyüm uzakta, öğretmenim yanımda" projesini bu defa Dünya Süt Günü’nde miniklerle buluşarak gerçekleştirdi.

Sütün küresel bir gıda ürünü olarak önemine dikkat çekmek adına her yıl 1 Haziranda düzenlenen Dünya Süt Günü dolayısıyla Tarsus Belediyesi de Taşobası mahallesinde bir etkinlik düzenleyerek konunun önemine vurgu yaptı.

 

"Köyüm uzakta, öğretmenim yanımda" projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte okul öncesi eğitim çağında olan ve eğitimden yararlanamayan çocuklar şehir merkezindeki yaşıtları gibi okul öncesi eğitim kurumu atmosferinde, uzmanlar eşliğinde oyunlar oynuyor, eğitici etkinlikler yapıyor.

 

Tarsus Belediyesi Kreş Müdürlüğü, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen "Köyüm uzakta, öğretmenim yanımda" projesi kapsamında kırsal mahallelerdeki çocukların da okul öncesi eğitim olanaklarından faydalanması amaçlanıyor.

 

Proje kapsamında Taşobası Mahallesindeki minik kalplere kapsamlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte belediye bünyesinde görev yapan çocuk gelişimi öğretmenleri tarafından çocuklara yönelik eğitici oyunlar düzenlendi, ailelere çocuk gelişimiyle ilgili seminer verildi.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın çocuklara özel gönderdiği boyama kitapları ve oyuncakların da dağıtıldığı etkinlikte Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Ata Tohumu fidanları toprakla buluşturuldu. Ayrıca Tarsus Belediyesi tarafından üretilen sütler Halk Marketlerden gelen personeller tarafından çocuklara dağıtılarak sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.