Tarsus Belediyesi'nden Türkiye’de Bir İlk… Et Market’i Hayata Geçirdi

22.10.2021 - 18:31, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Tarsus Belediyesi'nden Türkiye’de Bir İlk… Et Market’i Hayata Geçirdi

Tarsus Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Et Market’i hayata geçirdi. Et Markette Çukurova yöresindeki üreticilerden alınan et aracısız olarak tüketiciye ulaştırılacak.

Et Market’te fiyatlar piyasadan 10 ila 15 TL daha düşük olacak. Et Market’te ayrıca “askıda et” uygulaması olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, market çalışanlarına “Parası olmayana da eti vereceksiniz. Çünkü buna ihtiyacı olan insanlarımız var” diye seslendi.   Daha önce süt ve süt ürünlerinin ağırlıkta olduğu Halk Market’i açarak üreticiyle tüketiciyi aracısız olarak buluşturan Tarsus Belediyesi Türkiye’de bir ilke daha imza attı. Tarsus Belediyesinin Halk Marketleri sayesinde süt ve ürünlerini hijyen endişesi olmadan, ucuza alan Tarsuslular bundan sonra et ürünlerini de Et Market’ten hijyen endişesi olmadan, piyasanın daha altında fiyatlarla alacak.   Et Market’in hizmete alınması dolayısıyla yapılan törende konuşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Bu kent zehirsiz mutfağa kavuşmak zorunda dedik. Tarımla ilgili yatırımlarımızı o şekilde yaptık. Halkın mutlaka ucuz et yemesini ve sağlıklı beslenmesini istiyoruz” dedi.   Et Market’te piyasanın altında fiyatlarla et satılacağını, bunun yanı sıra Tarsuslularla dayanışma göstererek askıda et uygulamasını da başlatacaklarını kaydeden Başkan Bozdoğan, “Yoksul bir ailem vardı. Bazen annem 250 gram et parası verirdi. Utanırdım. Abime söylerdim. Ya sen bu eti sen al. 250 gram eti. Ben senin bisikletini temizleyeyim derdim. Abim gider eti alırdı. Ben bisikletini temizlerdim. Anneme de eti götürürdüm. Söyleyemezdim çok utandığımı. Buradaki arkadaşlara da ilk onu söyledim. 250 gram eti 13 liradan satacaksınız dedim. Parası olmayana da eti vereceksiniz. Askıda etten mutlaka vereceksiniz. Çünkü buna ihtiyacı olan insanlarımız var” dedi.   Et Market’in hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başkan Bozdoğan, “Burada en büyük dayanağım Tarsus halkından Allah razı olsun. Her zaman arkamdalar. Kendi içimden yıkmaya çalışan insanlar da olsa da nasıl çalıştığımızı gören Tarsus halkının verdiği inanılmaz güç, inanılmaz destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.   Et marketin açılışına gelerek alışveriş yapan vatandaşlar da bu hizmetinden ötürü Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini ilettiler.   Tarsus Belediyesi Et Market’te Çukurova yöresindeki besici ve tavukçulardan alınan ürünler aracısız olarak halka ulaştırılacak. Et Market’te fiyatlar şu şekilde:   Dana Tranç 70 ,Dana Antrikot 75,Dana Bonfile 85,Bütün Piliç 19,Piliç Pirzola 24,Piliç Kelebek 21   Piliç Baget 19,Kuzu Kemiksiz 58,50,Kuzu Kıyma 54,50,Kuzu Kaburga 53,Kuzu Sırt 57,Kuzu Gerdan 55   Piliç Kalçalı But 19,Piliç Kanat 29, Piliç Bonfile 39 TL.
Tarsus Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Et Market’i hayata geçirdi. Et Markette Çukurova yöresindeki üreticilerden alınan et aracısız olarak tüketiciye ulaştırılacak.

Et Market’te fiyatlar piyasadan 10 ila 15 TL daha düşük olacak. Et Market’te ayrıca “askıda et” uygulaması olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, market çalışanlarına “Parası olmayana da eti vereceksiniz. Çünkü buna ihtiyacı olan insanlarımız var” diye seslendi.

 

Daha önce süt ve süt ürünlerinin ağırlıkta olduğu Halk Market’i açarak üreticiyle tüketiciyi aracısız olarak buluşturan Tarsus Belediyesi Türkiye’de bir ilke daha imza attı. Tarsus Belediyesinin Halk Marketleri sayesinde süt ve ürünlerini hijyen endişesi olmadan, ucuza alan Tarsuslular bundan sonra et ürünlerini de Et Market’ten hijyen endişesi olmadan, piyasanın daha altında fiyatlarla alacak.

 

Et Market’in hizmete alınması dolayısıyla yapılan törende konuşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Bu kent zehirsiz mutfağa kavuşmak zorunda dedik. Tarımla ilgili yatırımlarımızı o şekilde yaptık. Halkın mutlaka ucuz et yemesini ve sağlıklı beslenmesini istiyoruz” dedi.

 

Et Market’te piyasanın altında fiyatlarla et satılacağını, bunun yanı sıra Tarsuslularla dayanışma göstererek askıda et uygulamasını da başlatacaklarını kaydeden Başkan Bozdoğan, “Yoksul bir ailem vardı. Bazen annem 250 gram et parası verirdi. Utanırdım. Abime söylerdim. Ya sen bu eti sen al. 250 gram eti. Ben senin bisikletini temizleyeyim derdim. Abim gider eti alırdı. Ben bisikletini temizlerdim. Anneme de eti götürürdüm. Söyleyemezdim çok utandığımı. Buradaki arkadaşlara da ilk onu söyledim. 250 gram eti 13 liradan satacaksınız dedim. Parası olmayana da eti vereceksiniz. Askıda etten mutlaka vereceksiniz. Çünkü buna ihtiyacı olan insanlarımız var” dedi.

 

Et Market’in hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başkan Bozdoğan, “Burada en büyük dayanağım Tarsus halkından Allah razı olsun. Her zaman arkamdalar. Kendi içimden yıkmaya çalışan insanlar da olsa da nasıl çalıştığımızı gören Tarsus halkının verdiği inanılmaz güç, inanılmaz destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Et marketin açılışına gelerek alışveriş yapan vatandaşlar da bu hizmetinden ötürü Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini ilettiler.

 

Tarsus Belediyesi Et Market’te Çukurova yöresindeki besici ve tavukçulardan alınan ürünler aracısız olarak halka ulaştırılacak. Et Market’te fiyatlar şu şekilde:

 

Dana Tranç 70 ,Dana Antrikot 75,Dana Bonfile 85,Bütün Piliç 19,Piliç Pirzola 24,Piliç Kelebek 21

 

Piliç Baget 19,Kuzu Kemiksiz 58,50,Kuzu Kıyma 54,50,Kuzu Kaburga 53,Kuzu Sırt 57,Kuzu Gerdan 55

 

Piliç Kalçalı But 19,Piliç Kanat 29, Piliç Bonfile 39 TL.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.