Mersin’de Coşkulu Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

29.10.2021 - 15:17, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Mersin’de Coşkulu Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de coşkuyla kutlandı.

Program kapsamında ilk olarak Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda Mersin Valisi Ali İhsan Su tebrikleri kabul etti. Tebrik programının ardından Cumhuriyet Meydanı’na geçildi. Burada yapılan törene Mersin Valisi Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve eşi Oya Gedik ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, Alpay Antmen, Cengiz Gökçel, Olcay Kılavuz, Behiç Çelik ve Zeki Hakan Sıdalı ile kent protokolü, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.   Cumhuriyet Meydanı’nda coşkulu Cumhuriyet kutlaması   Vali Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Gedik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer alanda bulunan vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde şanlı Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesi ile devam eden törende; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasıyla devam eden programda konuşan Vali Ali İhsan Su, Cumhuriyetimizin; tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan milletimizin kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini asla kabul etmeyeceğinin teminatı olduğunu ifade etti.   Cumhuriyetimizin; içerisinde bulunduğu şartların ağırlığına aldırış etmeden İstiklal ve İstikbalinden taviz vermeyen aziz milletimizin iradesinin ve özgürlük ruhunun sembolü olduğunu kaydeden Vali Su; “Bu ruh Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde kenetlenen Milletimizin Kurtuluş Savaşını büyük bir zaferle kazanmasını sağlamıştır. Milletimiz Büyük Önder Atatürk liderliğinde elde ettiği bu şanlı zaferi 98 yıl önce bugün Cumhuriyetimizi ilan ederek taçlandırmıştır.” dedi.   “Bin yıldır vatan kıldığımız bu kutsal topraklar üzerinde bir yıldız gibi parlayan Cumhuriyetimiz, milletimizin tek bir ferdi var oluncaya kadar yaşayacaktır.” diyen Vali Su; “Ülkemizin gücüne güç katmak, milletimizi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışacak, Cumhuriyetimizi hep daha ileri noktalara taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.   Törende öğrenciler tarafından Cumhuriyet konulu şiirler okunurken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de bir gösteri gerçekleştirdi. Kutlama programı resmi geçit töreni ile sona erdi.
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de coşkuyla kutlandı.

Program kapsamında ilk olarak Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda Mersin Valisi Ali İhsan Su tebrikleri kabul etti. Tebrik programının ardından Cumhuriyet Meydanı’na geçildi. Burada yapılan törene Mersin Valisi Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve eşi Oya Gedik ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, Alpay Antmen, Cengiz Gökçel, Olcay Kılavuz, Behiç Çelik ve Zeki Hakan Sıdalı ile kent protokolü, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda coşkulu Cumhuriyet kutlaması

 

Vali Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Gedik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer alanda bulunan vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde şanlı Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesi ile devam eden törende; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasıyla devam eden programda konuşan Vali Ali İhsan Su, Cumhuriyetimizin; tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan milletimizin kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini asla kabul etmeyeceğinin teminatı olduğunu ifade etti.

 

Cumhuriyetimizin; içerisinde bulunduğu şartların ağırlığına aldırış etmeden İstiklal ve İstikbalinden taviz vermeyen aziz milletimizin iradesinin ve özgürlük ruhunun sembolü olduğunu kaydeden Vali Su; “Bu ruh Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde kenetlenen Milletimizin Kurtuluş Savaşını büyük bir zaferle kazanmasını sağlamıştır. Milletimiz Büyük Önder Atatürk liderliğinde elde ettiği bu şanlı zaferi 98 yıl önce bugün Cumhuriyetimizi ilan ederek taçlandırmıştır.” dedi.

 

“Bin yıldır vatan kıldığımız bu kutsal topraklar üzerinde bir yıldız gibi parlayan Cumhuriyetimiz, milletimizin tek bir ferdi var oluncaya kadar yaşayacaktır.” diyen Vali Su; “Ülkemizin gücüne güç katmak, milletimizi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışacak, Cumhuriyetimizi hep daha ileri noktalara taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Törende öğrenciler tarafından Cumhuriyet konulu şiirler okunurken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de bir gösteri gerçekleştirdi. Kutlama programı resmi geçit töreni ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.