Soli Pompeiopolis Görülmesi Gereken 10 Antik Kent Arasında Yer Aldı

08.11.2021 - 18:00, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Soli Pompeiopolis Görülmesi Gereken 10 Antik Kent Arasında Yer Aldı

Türkiye'nin en büyük sosyal içerik platformu Onedio, gezi rotalarının liste başı vazgeçilmez durakları arasında Mezitli’de bulunan Soli Pompeiopolis Antik Kentini de yayınladı.

Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken 10 antik kent listesi yayınlayan Onedio, Soli Pompeiopolis’in az bilinmesine ve en fazla tahrip olmasına gerekçe olarak liman kenti olmasını gösterdi.   “Gezi rotalarının vazgeçilmezi ve liste başı yerleri, antik kentler!” başlığı ile yayınlanan ve “Dünya var olduğundan bu yana bu topraklar birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Bu medeniyetlerin bir çoğu yıkıldı, göçtü, gitti. Ama bıraktıkları miraslar günümüzde hala yaşıyor ve tarihe ışık tutuyor” ifadeleri ile tanıtımı yapılan paylaşımda Soli Pompeiopolis için şu ifadeler yer aldı:   “Soloi Pompeiopolis Antik Kenti, Mezitli/Mersin   Kilikya medeniyetine ev sahipliği yapmış Soloi, liman kenti özelliği taşıyor. Ancak liman kenti olması Soloi Antik Kenti'ne bazı dezavantajlar yarattı ve zamanla önemini kaybetmesine sebep oldu. Korsan yağmalamaları bu dezavantajlardan sadece biri. Zayıflayan kenti sonrasında Roma İmparatorluğu ele geçirdi. Kenti ele geçiren ordunun başındaki Pompeius'un adı daha sonra kente verildi. Kentin içerisinde bulunan nekropol, tiyatro ve kent duvarları gibi yapılar ziyaretçilerin ve ziyaret etmek isteyenlerin ilgisini çekiyor”   Onedio tarafından, “Hem yurt dışından hem de yurt içinden birçok ziyaretçinin ayak bastığı antik kentler, tarihin tozlu sayfalarını tekrar açıyor. Tarihin bu inanılmaz kalıntılarını siz de dünya gözüyle görmek istiyorsanız, başlayalım!” şeklide listelediği antik kentler arasında Soli Pompeiopolis’in yanında;   Kibyra Antik Kenti - Gölhisar/Burdur, Teos Antik Kenti -Seferihisar/İzmir, Blaundus Antik Kenti - Ulubey/Uşak, Patara Antik Kenti-Kaş/Antalya, Sagalassos Antik Kenti -Ağlasun/Burdur, Dara Antik Kenti - Artuklu/Mardin, Labraunda Antik Kenti - Milas/Muğla, Aigai Antik Kenti – Yunus Emre/Manisa, Tripolis Antik Kenti - Buldan/Denizli antik kentleri de mutlaka görülmesi gereken yerler tavsiyesinde bulunuldu.
Türkiye'nin en büyük sosyal içerik platformu Onedio, gezi rotalarının liste başı vazgeçilmez durakları arasında Mezitli’de bulunan Soli Pompeiopolis Antik Kentini de yayınladı.

Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken 10 antik kent listesi yayınlayan Onedio, Soli Pompeiopolis’in az bilinmesine ve en fazla tahrip olmasına gerekçe olarak liman kenti olmasını gösterdi.

 

“Gezi rotalarının vazgeçilmezi ve liste başı yerleri, antik kentler!” başlığı ile yayınlanan ve “Dünya var olduğundan bu yana bu topraklar birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. Bu medeniyetlerin bir çoğu yıkıldı, göçtü, gitti. Ama bıraktıkları miraslar günümüzde hala yaşıyor ve tarihe ışık tutuyor” ifadeleri ile tanıtımı yapılan paylaşımda Soli Pompeiopolis için şu ifadeler yer aldı:

 

“Soloi Pompeiopolis Antik Kenti, Mezitli/Mersin

 

Kilikya medeniyetine ev sahipliği yapmış Soloi, liman kenti özelliği taşıyor. Ancak liman kenti olması Soloi Antik Kenti'ne bazı dezavantajlar yarattı ve zamanla önemini kaybetmesine sebep oldu. Korsan yağmalamaları bu dezavantajlardan sadece biri. Zayıflayan kenti sonrasında Roma İmparatorluğu ele geçirdi. Kenti ele geçiren ordunun başındaki Pompeius'un adı daha sonra kente verildi. Kentin içerisinde bulunan nekropol, tiyatro ve kent duvarları gibi yapılar ziyaretçilerin ve ziyaret etmek isteyenlerin ilgisini çekiyor”

 

Onedio tarafından, “Hem yurt dışından hem de yurt içinden birçok ziyaretçinin ayak bastığı antik kentler, tarihin tozlu sayfalarını tekrar açıyor. Tarihin bu inanılmaz kalıntılarını siz de dünya gözüyle görmek istiyorsanız, başlayalım!” şeklide listelediği antik kentler arasında Soli Pompeiopolis’in yanında;

 

Kibyra Antik Kenti - Gölhisar/Burdur, Teos Antik Kenti -Seferihisar/İzmir, Blaundus Antik Kenti - Ulubey/Uşak, Patara Antik Kenti-Kaş/Antalya, Sagalassos Antik Kenti -Ağlasun/Burdur, Dara Antik Kenti - Artuklu/Mardin, Labraunda Antik Kenti - Milas/Muğla, Aigai Antik Kenti – Yunus Emre/Manisa, Tripolis Antik Kenti - Buldan/Denizli antik kentleri de mutlaka görülmesi gereken yerler tavsiyesinde bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.