Abdullah Ayan'dan yerel ve ulusal yönetimlere ekonomik tsunami uyarısı

30.03.2020 - 10:23, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Abdullah Ayan'dan yerel ve ulusal yönetimlere ekonomik tsunami uyarısı

3-5 hafta içinde fırtına gelip geçecek, hayat normale dönecek sanılıyor. Hayır, dönülmeyecek.Yerel,ulusal en büyüğünden en küçüğüne istisnasız tüm kurumlara sesleniyorum; yaşamsal önemde olanların dışında kalan tüm ihaleleri,zorunlu olmayan harcamaları bırakın.

Salgına yol açan virüsün kimliği, önümüzdeki günlerde yol açacağı hasarı tüm boyutlarıyla kestiremediğimiz gibi, korkarım ki, gelmekte olan tsunamiden farksız hepimizi içine alıp boğacak dalganın bile yaratacağı hasarın boyutları hakkında fikrimiz var.. Ve korkarım ki, başımıza gelecek felaketin ne iktidar ne belediyeler farkında. 3-5 hafta içinde fırtına gelip geçecek, hayat normale dönecek sanılıyor. Hayır, dönülmeyecek. Yerel,ulusal en büyüğünden en küçüğüne istisnasız tüm kurumlara sesleniyorum; yaşamsal önemde olanların dışında kalan tüm ihaleleri,zorunlu olmayan harcamaları bırakın. Delik havuzlara dökülen anlamsız ihaleleri, harcamaları durdurun, bir daha bulup bulamayacağınız bile şüpheli olan tüm kaynakları yoksul ve dar gelirli hanelere aktarın. Belediyeler 10-12 m3 suyun, iktidar hanelerde tüketilen elektriğin, doğalgazın yaşamın sürdürülmesi için gerekli olan zorunlu kısmını karşılasın… Belediyeler makyaj, kaldırım, asfalt, suya yazılandan farksız tanıtım harcamalarından tutun da büyük ve artık hayali hale gelen projelerle insanları avutmayı bir yana bıraksın.. Sağlık, temizlik, yoksulların zorunlu ihtiyaçları dışında kalan tüm ihaleleri hayat normale gelinceye kadar ertelesin. Hükümet edenlerden yerel iktidarlara kadar tüm yetkili kurumlar vuracak olan krizle anlamsız hale gelecek yatırımları ertelesin, tüm güçlerini, enerjilerini, kaynaklarını insanlarının evde kaldığı sürece hayatlarını idame ettirecekleri harcamalara yoğunlaştırsın.. Abdullah Ayan  
3-5 hafta içinde fırtına gelip geçecek, hayat normale dönecek sanılıyor. Hayır, dönülmeyecek.Yerel,ulusal en büyüğünden en küçüğüne istisnasız tüm kurumlara sesleniyorum; yaşamsal önemde olanların dışında kalan tüm ihaleleri,zorunlu olmayan harcamaları bırakın.

Salgına yol açan virüsün kimliği, önümüzdeki günlerde yol açacağı hasarı tüm boyutlarıyla kestiremediğimiz gibi, korkarım ki, gelmekte olan tsunamiden farksız hepimizi içine alıp boğacak dalganın bile yaratacağı hasarın boyutları hakkında fikrimiz var..

Ve korkarım ki, başımıza gelecek felaketin ne iktidar ne belediyeler farkında.

3-5 hafta içinde fırtına gelip geçecek, hayat normale dönecek sanılıyor.

Hayır, dönülmeyecek.

Yerel,ulusal en büyüğünden en küçüğüne istisnasız tüm kurumlara sesleniyorum; yaşamsal önemde olanların dışında kalan tüm ihaleleri,zorunlu olmayan harcamaları bırakın.

Delik havuzlara dökülen anlamsız ihaleleri, harcamaları durdurun, bir daha bulup bulamayacağınız bile şüpheli olan tüm kaynakları yoksul ve dar gelirli hanelere aktarın.

Belediyeler 10-12 m3 suyun, iktidar hanelerde tüketilen elektriğin, doğalgazın yaşamın sürdürülmesi için gerekli olan zorunlu kısmını karşılasın…

Belediyeler makyaj, kaldırım, asfalt, suya yazılandan farksız tanıtım harcamalarından tutun da büyük ve artık hayali hale gelen projelerle insanları avutmayı bir yana bıraksın..

Sağlık, temizlik, yoksulların zorunlu ihtiyaçları dışında kalan tüm ihaleleri hayat normale gelinceye kadar ertelesin.

Hükümet edenlerden yerel iktidarlara kadar tüm yetkili kurumlar vuracak olan krizle anlamsız hale gelecek yatırımları ertelesin, tüm güçlerini, enerjilerini, kaynaklarını insanlarının evde kaldığı sürece hayatlarını idame ettirecekleri harcamalara yoğunlaştırsın..

Abdullah Ayan

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.