Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Din Görevlileri İle Bir Araya Geldi

05.10.2019 - 15:33, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Din Görevlileri İle Bir Araya Geldi

Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz İlçe Müftülüğü işbirliğinde, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla kahvaltılı bir buluşma düzenlendi.

Buluşmaya; Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz, Mezitli İlçe Müftüsü Süleyman Şahin’in yanı sıra, din görevlileri ve aileleri katıldı. Cami ve din görevlilerinin haftasını tebrik ederek sözlerine başlayan Başkan Gültak; camilerin ve din görevlilerinin taşıdığı misyonun önemine dikkat çekti. Başkan Gültak; ibadet mekânlarının toplumsal önemine de işaret ederek; “Akdeniz Belediyesi olarak, camilerimizin eksiklikleri ve hocalarımızın sıkıntıları noktasında anında müdahale ediyoruz. Camiler veya Kur’an kursları ile ilgili ne tür talep ve sıkıntılarınız olursa beni arayabilirsiniz. Belediye olarak elimizden geliyorsa sonuna kadar yardımcı olmaya hazırız” dedi.   “Dini, milli, ahlaki değerlerimizi gençlerimize aşılamalıyız”   Konuşmasında; İslam’ın, barış ve kardeşlik dini olduğunun altını çizen Başkan Gültak, “Fakat maalesef coğrafyamız etrafındaki savaş halini, terörü, zulmü görüyorsunuz. Burada hepimizin kendimize bir fatura, bir ders çıkarması gerekiyor. İslam; barış ve hoşgörü dinidir. Ama ne hikmetse bugün İslam coğrafyasında ne yazık ki kan, gözyaşı ve zulüm var. Nerede yanlış yapıyoruz?    Bu noktada; siyasiler kadar, hocalarımıza, din gönüllüleri ve özellikle de annelerimize çok büyük görevler düşüyor. Terörden, birbirimizi katletme belasından kurtulmak istiyorsak, milli, dini, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerimizi gençlerimize aktarmak zorundayız. Allah yarattığı için tüm insanları sevmeliyiz. Bu duyguları yaşayan, devletini, milletini, toprağını bilen nesil yetiştirmek hepimizin vazifesidir” diye konuştu.   “Gelecek yıl 3 bin çocuğumuzu kampa yollayacağız”   Başkan Gültak; çocukları; sokağın risklerinden, uyuşturucu ve terörden uzaklaştırmak, milli ve manevi değerlerle donatmak amacıyla, dezavantajlı mahallelerde yaşayan 200’ü kız, 200’ü erkek 400 başarılı çocuğu yaz kampına yolladıklarını söyledi. Psikolog, sosyolog, ilahiyatçılar, emniyet ve spor il müdürlüğünden yetkililerin de çocuklara eşlik ettiğini belirten Başkan Gültak; gelecek yıl, 2 ila 3 bin arasında çocuğu yaz kampına yollayacaklarını kaydetti.   Akdeniz İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz da yaptığı kısa konuşmada, buluşmayı sağlayan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür etti. Başkan Gültak’ın, göreve geldiği günden bu yana Camiler ve Kur’an kurslarına yönelik hizmetlerin eksiksiz sunulmasını sağladığını ifade eden Yavuz; belediye ekiplerinin de ilçede bulunan ibadethanelere yönelik temizlik, ilaçlama, bakım ve onarım çalışmaları yaptığını kaydederek teşekkürlerini iletti.    
Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz İlçe Müftülüğü işbirliğinde, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla kahvaltılı bir buluşma düzenlendi.

Buluşmaya; Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz, Mezitli İlçe Müftüsü Süleyman Şahin’in yanı sıra, din görevlileri ve aileleri katıldı. Cami ve din görevlilerinin haftasını tebrik ederek sözlerine başlayan Başkan Gültak; camilerin ve din görevlilerinin taşıdığı misyonun önemine dikkat çekti. Başkan Gültak; ibadet mekânlarının toplumsal önemine de işaret ederek; “Akdeniz Belediyesi olarak, camilerimizin eksiklikleri ve hocalarımızın sıkıntıları noktasında anında müdahale ediyoruz. Camiler veya Kur’an kursları ile ilgili ne tür talep ve sıkıntılarınız olursa beni arayabilirsiniz. Belediye olarak elimizden geliyorsa sonuna kadar yardımcı olmaya hazırız” dedi.

 

“Dini, milli, ahlaki değerlerimizi gençlerimize aşılamalıyız”

 

Konuşmasında; İslam’ın, barış ve kardeşlik dini olduğunun altını çizen Başkan Gültak, “Fakat maalesef coğrafyamız etrafındaki savaş halini, terörü, zulmü görüyorsunuz. Burada hepimizin kendimize bir fatura, bir ders çıkarması gerekiyor. İslam; barış ve hoşgörü dinidir. Ama ne hikmetse bugün İslam coğrafyasında ne yazık ki kan, gözyaşı ve zulüm var. Nerede yanlış yapıyoruz? 

 

Bu noktada; siyasiler kadar, hocalarımıza, din gönüllüleri ve özellikle de annelerimize çok büyük görevler düşüyor. Terörden, birbirimizi katletme belasından kurtulmak istiyorsak, milli, dini, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerimizi gençlerimize aktarmak zorundayız. Allah yarattığı için tüm insanları sevmeliyiz. Bu duyguları yaşayan, devletini, milletini, toprağını bilen nesil yetiştirmek hepimizin vazifesidir” diye konuştu.

 

“Gelecek yıl 3 bin çocuğumuzu kampa yollayacağız”

 

Başkan Gültak; çocukları; sokağın risklerinden, uyuşturucu ve terörden uzaklaştırmak, milli ve manevi değerlerle donatmak amacıyla, dezavantajlı mahallelerde yaşayan 200’ü kız, 200’ü erkek 400 başarılı çocuğu yaz kampına yolladıklarını söyledi. Psikolog, sosyolog, ilahiyatçılar, emniyet ve spor il müdürlüğünden yetkililerin de çocuklara eşlik ettiğini belirten Başkan Gültak; gelecek yıl, 2 ila 3 bin arasında çocuğu yaz kampına yollayacaklarını kaydetti.

 

Akdeniz İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz da yaptığı kısa konuşmada, buluşmayı sağlayan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür etti. Başkan Gültak’ın, göreve geldiği günden bu yana Camiler ve Kur’an kurslarına yönelik hizmetlerin eksiksiz sunulmasını sağladığını ifade eden Yavuz; belediye ekiplerinin de ilçede bulunan ibadethanelere yönelik temizlik, ilaçlama, bakım ve onarım çalışmaları yaptığını kaydederek teşekkürlerini iletti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.