Akdeniz Belediyesi'nden, Hayvan Haklarıyla İlgili Farkındalık Semineri

14.01.2020 - 13:15, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Akdeniz Belediyesi'nden, Hayvan Haklarıyla İlgili Farkındalık Semineri

Akdeniz Belediyesi tarafından; ilçe sınırlarında bulunan okullarda, dizi ve sinema oyuncusu Semih Iğdigül’ün katılarak sunum yaptığı ve sokak hayvanlarını konu alan “Onlar da Can Birlikte Yaşam” isimli seminerler dizisi başlatıldı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce; hayvan sevgisi ve hakları, sokak hayvanlarına karşı duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla ilçe sınırlarında bulunan 12 okulda öğrencilere; hayvan hakları savunucusu ve dizi-sinema oyuncusu Semih Iğdigül tarafından, “Onlar da Can Birlikte Yaşam” konulu seminerler dizisi veriliyor.   Zeytinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen seminere Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da katıldı. Öğrencilere hitap eden Başkan Gültak, Türkiye’de hayvan haklarıyla ilgili yeni ve önemli yasal düzenlemelerin çıktığını ifade etti. Gültak; “Kedi, köpek veya başka hayvanlar olsun, onlara karşı maalesef işlenen çeşitli zulümler var. Bu hiçbir şekilde doğru değildir. Tüm canlıların hepsi doğaya faydalıdır. Hayvanlar da birer can; onların da duyguları var. Hayvanları sevip koruyacağız. Onların da sevgiye ve yardıma ihtiyacı var. Zor durumda iseler Büyükşehir Belediyesi veya Akdeniz Belediyesi’ne ya da Kaymakamlığa bildirin” diye konuştu.   “Avustralya’da yapılan katliamdır” Avustralya’da çıkan orman yangınları sonucu, su kaynaklarını tükettikleri gerekçesiyle binlerce devenin öldürülmesini katliam olarak niteleyen Başkan Mustafa Gültak, bu durumun kabul edilemeyeceğini, insani ve vicdani olmadığının altını çizdi. Hayvanlara karşı duyarlılığı nedeniyle Semih Iğdigül'e de teşekkür eden ve plaket veren Başkan Gültak, kendisinin de evinde bir kedi ve kanarya beslediğini söyledi. Hayvan sevgisinin önemine vurgu yapan Başkan Gültak, sokak hayvanlarıyla ilgili projelere her zaman destek olacaklarını kaydetti.   “Hayvan haklarını anlatmak için binlerce kilometre yol yaptı” Dizi ve sinema oyuncusu, aynı zamanda hayvan hakları savunucusu Semih Iğdigül de sunumunda, hayvan haklarına karşı duyarlılığı ve bu fırsatı kendisine verdiği için Başkan Mustafa Gültak’a teşekkür etti. Ardından İğdigül tarafından öğrencilere; hayvan haklarıyla ilgili interaktif bir eğitim verildi, hayvan hakları ve hayvan sevgisi konusunda farkındalık yaratacak örnek olaylar anlatıldı. Anlattıklarıyla, bazen güldüren bazen de duygulandıran İğdigül, ‘sessiz dostlar’ denen hayvanlara, özellikle de köpeklere karşı toplumsal önyargılar olduğunu ifade etti, hayvanlara insanlık dışı eziyet ve işkenceler yapıldığına dikkat çekti. Bunun kabul edilebilir olmadığının altını çizen Semih İğdigül, hayvan haklarını anlatmak için bugüne kadar yüz binlerce kilometre yol kat ettiğini ve binlerce insana ulaştığını söyledi. Türkiye çapında 500 civarında hayvan barınağını da ziyaret ettiğini kaydeden Semih İğdigül,  maalesef buralarda da çok kötü şeylere tanık olduğunu sözlerine ekledi.
Akdeniz Belediyesi tarafından; ilçe sınırlarında bulunan okullarda, dizi ve sinema oyuncusu Semih Iğdigül’ün katılarak sunum yaptığı ve sokak hayvanlarını konu alan “Onlar da Can Birlikte Yaşam” isimli seminerler dizisi başlatıldı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce; hayvan sevgisi ve hakları, sokak hayvanlarına karşı duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla ilçe sınırlarında bulunan 12 okulda öğrencilere; hayvan hakları savunucusu ve dizi-sinema oyuncusu Semih Iğdigül tarafından, “Onlar da Can Birlikte Yaşam” konulu seminerler dizisi veriliyor.

 

Zeytinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen seminere Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da katıldı. Öğrencilere hitap eden Başkan Gültak, Türkiye’de hayvan haklarıyla ilgili yeni ve önemli yasal düzenlemelerin çıktığını ifade etti. Gültak; “Kedi, köpek veya başka hayvanlar olsun, onlara karşı maalesef işlenen çeşitli zulümler var. Bu hiçbir şekilde doğru değildir. Tüm canlıların hepsi doğaya faydalıdır. Hayvanlar da birer can; onların da duyguları var. Hayvanları sevip koruyacağız. Onların da sevgiye ve yardıma ihtiyacı var. Zor durumda iseler Büyükşehir Belediyesi veya Akdeniz Belediyesi’ne ya da Kaymakamlığa bildirin” diye konuştu.

 

“Avustralya’da yapılan katliamdır”

Avustralya’da çıkan orman yangınları sonucu, su kaynaklarını tükettikleri gerekçesiyle binlerce devenin öldürülmesini katliam olarak niteleyen Başkan Mustafa Gültak, bu durumun kabul edilemeyeceğini, insani ve vicdani olmadığının altını çizdi. Hayvanlara karşı duyarlılığı nedeniyle Semih Iğdigül'e de teşekkür eden ve plaket veren Başkan Gültak, kendisinin de evinde bir kedi ve kanarya beslediğini söyledi. Hayvan sevgisinin önemine vurgu yapan Başkan Gültak, sokak hayvanlarıyla ilgili projelere her zaman destek olacaklarını kaydetti.

 

“Hayvan haklarını anlatmak için binlerce kilometre yol yaptı”

Dizi ve sinema oyuncusu, aynı zamanda hayvan hakları savunucusu Semih Iğdigül de sunumunda, hayvan haklarına karşı duyarlılığı ve bu fırsatı kendisine verdiği için Başkan Mustafa Gültak’a teşekkür etti. Ardından İğdigül tarafından öğrencilere; hayvan haklarıyla ilgili interaktif bir eğitim verildi, hayvan hakları ve hayvan sevgisi konusunda farkındalık yaratacak örnek olaylar anlatıldı. Anlattıklarıyla, bazen güldüren bazen de duygulandıran İğdigül, ‘sessiz dostlar’ denen hayvanlara, özellikle de köpeklere karşı toplumsal önyargılar olduğunu ifade etti, hayvanlara insanlık dışı eziyet ve işkenceler yapıldığına dikkat çekti. Bunun kabul edilebilir olmadığının altını çizen Semih İğdigül, hayvan haklarını anlatmak için bugüne kadar yüz binlerce kilometre yol kat ettiğini ve binlerce insana ulaştığını söyledi. Türkiye çapında 500 civarında hayvan barınağını da ziyaret ettiğini kaydeden Semih İğdigül,  maalesef buralarda da çok kötü şeylere tanık olduğunu sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.