Başın sağolsun Türkiye...İdlib'de 33 şehit, 32 yaralı

28.02.2020 - 07:00, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başın sağolsun Türkiye...İdlib'de 33 şehit, 32 yaralı

İdlib'de rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısında 33 mehmetçik şehit oldu, 32 askerimiz de yaralandı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından yapılan açıklamada İdlib'deki saldırıda 33 askerimizin şehit olduğunu ve 32 askerimizin yaralandığını söyledi. Doğan, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirilen yaralıların tedavisinin devam ettiğini söyledi ve yaralıların durumunun iyi olduğunu ve  gerekli tedavilerin yapıldığı bilgisini verdi.Saldırı sonrası Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında güvenlik zirvesi toplandı.Toplantıya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, kuvvet komutanları ve MİT Başkanı Hakan Fidan katıldı. Toplantı yaklaşık 6 saat sürdü. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada "Zirvede, Esed rejiminin yüz binlerce Suriyeli'nin ölümünden sorumlu olduğu vurgulanarak, namlusunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini korumak üzere görev yapan askerlerimize doğrultan gayrı meşru rejime misliyle mukabele edilmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda hava ve kara ateş destek unsurlarımızla rejimin bilinen tüm hedefleri ateş altına alınmıştır, alınmaya devam etmektedir." denildi.      
İdlib'de rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısında 33 mehmetçik şehit oldu, 32 askerimiz de yaralandı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından yapılan açıklamada İdlib'deki saldırıda 33 askerimizin şehit olduğunu ve 32 askerimizin yaralandığını söyledi. Doğan, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirilen yaralıların tedavisinin devam ettiğini söyledi ve yaralıların durumunun iyi olduğunu ve  gerekli tedavilerin yapıldığı bilgisini verdi.Saldırı sonrası Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında güvenlik zirvesi toplandı.Toplantıya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, kuvvet komutanları ve MİT Başkanı Hakan Fidan katıldı. Toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada "Zirvede, Esed rejiminin yüz binlerce Suriyeli'nin ölümünden sorumlu olduğu vurgulanarak, namlusunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini korumak üzere görev yapan askerlerimize doğrultan gayrı meşru rejime misliyle mukabele edilmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda hava ve kara ateş destek unsurlarımızla rejimin bilinen tüm hedefleri ateş altına alınmıştır, alınmaya devam etmektedir." denildi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.