Başkan Bozdoğan 10 Ocak Çalişan Gazeteciler Günü'nü Kutladı

09.01.2021 - 19:36, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Bozdoğan 10 Ocak Çalişan Gazeteciler Günü'nü Kutladı

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Türkiye’deki gazetecilerin çalışma yaşamına dair haklarını düzenleyen 212 sayılı yasanın kabul edildiği 10 Ocak tarihinin, bir süre Basın Bayramı olarak kutlandığını hatırlatan Bozdoğan, “Yasanın getirdiği kazanımlar yavaş yavaş ortadan kaldırıldıkça gazeteciler daha örgütsüz, daha sahipsiz hale geldi. Onun için gazeteciler 10 Ocak’ı artık bir bayram olarak değil, bir gün olarak kutlamak zorunda kaldılar. Emekçi gazetecilerin kaybettikleri özlük haklarına yeniden kavuşmalarını, gelecek kaygısı, geçim sıkıntısı yaşamadan çalışabilecekleri ortamlara kavuşmalarını, 10 Ocak’ı yine bayram havasında kutlamalarını diliyorum” dedi. BASIN MİLLETİN HÜR SESİDİR, BASININ SESİ KISILIRSA MİLLETİN SESİ KISILMIŞ OLUR Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın milletin müşterek sesidir” şeklindeki veciz sözünü hatırlatan Başkan Bozdoğan, “Basın milletin hür sesidir Basının sesi kısılırsa milletin sesi kısılmış olur. Basın yozlaşırsa toplum yozlaşmış olur. Bu ağır görev ve sorumluluğun bilinciyle çalışan, genelde Türk basınına, özelde yerel basınımıza önemli emekleri, katkıları olan, ekonomik şartları ne olursa olsun, ülkede siyasal şartlar ne olursa olsun ilkelerinden taviz vermeyen, duruşunu bozmayan, basının evrensel ahlak değerlerinden taviz vermeyen emekçi gazetecilerimizin varlığı bizlere umut ve heyecan veriyor. Artık bir bayram havasında kutlayamasak da tüm emekçi gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Basınımıza emekleri geçmiş, bugün aramızda olmayan tüm basın emekçilerini saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Türkiye’deki gazetecilerin çalışma yaşamına dair haklarını düzenleyen 212 sayılı yasanın kabul edildiği 10 Ocak tarihinin, bir süre Basın Bayramı olarak kutlandığını hatırlatan Bozdoğan, “Yasanın getirdiği kazanımlar yavaş yavaş ortadan kaldırıldıkça gazeteciler daha örgütsüz, daha sahipsiz hale geldi. Onun için gazeteciler 10 Ocak’ı artık bir bayram olarak değil, bir gün olarak kutlamak zorunda kaldılar. Emekçi gazetecilerin kaybettikleri özlük haklarına yeniden kavuşmalarını, gelecek kaygısı, geçim sıkıntısı yaşamadan çalışabilecekleri ortamlara kavuşmalarını, 10 Ocak’ı yine bayram havasında kutlamalarını diliyorum” dedi.

BASIN MİLLETİN HÜR SESİDİR, BASININ SESİ KISILIRSA MİLLETİN SESİ KISILMIŞ OLUR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın milletin müşterek sesidir” şeklindeki veciz sözünü hatırlatan Başkan Bozdoğan, “Basın milletin hür sesidir Basının sesi kısılırsa milletin sesi kısılmış olur. Basın yozlaşırsa toplum yozlaşmış olur. Bu ağır görev ve sorumluluğun bilinciyle çalışan, genelde Türk basınına, özelde yerel basınımıza önemli emekleri, katkıları olan, ekonomik şartları ne olursa olsun, ülkede siyasal şartlar ne olursa olsun ilkelerinden taviz vermeyen, duruşunu bozmayan, basının evrensel ahlak değerlerinden taviz vermeyen emekçi gazetecilerimizin varlığı bizlere umut ve heyecan veriyor. Artık bir bayram havasında kutlayamasak da tüm emekçi gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Basınımıza emekleri geçmiş, bugün aramızda olmayan tüm basın emekçilerini saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.