Başkan Bozdoğan, Tarsus Plajı’nı Halka Açmak İçin Düğmeye Bastı

08.10.2019 - 17:27, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Bozdoğan, Tarsus Plajı’nı Halka Açmak İçin Düğmeye Bastı

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Plajı veya Tarsus Beyaz Kum Plajı olarak bilinen ve yıllarca vatandaşların kullanımına sunulan ancak ilgisizlik nedeniyle kaderine terk edilen Halk plajının yeniden açılması için çalışma başlattı.

Sabahın erken saatlerinde Kulak Mahallesi yakınlarında bulunan kumluk alanda, inceleme çalışama yapan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, tespitlerinin ardından bu alanın mutlaka halkın yarına kullanılması gerektiğini vurgulayarak; “Vatandaşlarımız yaz aylarında denize gidip tatil yapmak için kilometrelerce yol kat ediyor. Oysaki tabir yerinde ise burnumuzun dibinde olan bu doğal zenginliğimiz, yıllarca ihmal edilmişliğin acı bir tablosu gibi kaderine terk edilmiş şekilde karşımızda öylece plaja dönüştürülmeyi bekliyor.” dedi.   360 BİN NÜFUSLU BİR KENTİN DENİZİ OLACAK Tarsus Belediyesinde görevli teknik ekiple Tarsus Plajında, uygulamaya konulması planlanan projeyi inceleyen Başkan Bozdoğan, konuşmasının devamında; “Artık bu sahile sürekli geleceğiz. Tarsusluların mutlaka burayı kullanması gerekiyor. Yani Tarsus’un denize açılması gerekiyor. Bunu defalarca söyledik, yine söylüyoruz. Bunun içinde elimizden geleni yapacağız. Çevre Bakanlığı’na, Valiliğe,  gerekli müdürlüklere ve ilgili yerlere yazılarımızı yazacağız. Yapacağımız çalışmanın sonucunda eminim 360 Bin nüfuslu bir kentin denizi olacak. İnşallah bu yaz döneminde plajımızı halkımızın kullanımına yetiştireceğiz.” şeklinde konuştu. Alt yapı planlaması, ulaşım ve diğer hizmetlerin bu bölgeye getirilmesi noktasında yürütülecek çalışmaların tamamlanmasın ardından, yıllarca bakir bir şekilde kullanılmayı bekleyen Akdeniz’in incisi niteliğindeki kum örtüsünün bu plaja ayrı ve avantaj sağlayacağını belirten Bozdoğan; “ Tarsus’un benzersiz bir de sahil şeridi var. Beyaz Kum Plajı olarak adlandırılan bu sahil şeridi, ince, beyaz ve kükürtlü kum yapısı ile hem bir turizm, hem de sağlık merkezi olmaya aday bir yerken yıllarca ihmal edilmiş durumda. Biz bu duruma seyirci kalmayacağız, sahip olduğumuz ilçe merkezimize 12-13 kilometre uzaklıkta olan plajımızı haklımızın kullanımına açmak için gereken ne varsa onu mutlaka yapacağız.” dedi.    
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Plajı veya Tarsus Beyaz Kum Plajı olarak bilinen ve yıllarca vatandaşların kullanımına sunulan ancak ilgisizlik nedeniyle kaderine terk edilen Halk plajının yeniden açılması için çalışma başlattı.

Sabahın erken saatlerinde Kulak Mahallesi yakınlarında bulunan kumluk alanda, inceleme çalışama yapan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, tespitlerinin ardından bu alanın mutlaka halkın yarına kullanılması gerektiğini vurgulayarak; “Vatandaşlarımız yaz aylarında denize gidip tatil yapmak için kilometrelerce yol kat ediyor. Oysaki tabir yerinde ise burnumuzun dibinde olan bu doğal zenginliğimiz, yıllarca ihmal edilmişliğin acı bir tablosu gibi kaderine terk edilmiş şekilde karşımızda öylece plaja dönüştürülmeyi bekliyor.” dedi.

 

360 BİN NÜFUSLU BİR KENTİN DENİZİ OLACAK

Tarsus Belediyesinde görevli teknik ekiple Tarsus Plajında, uygulamaya konulması planlanan projeyi inceleyen Başkan Bozdoğan, konuşmasının devamında; “Artık bu sahile sürekli geleceğiz. Tarsusluların mutlaka burayı kullanması gerekiyor. Yani Tarsus’un denize açılması gerekiyor. Bunu defalarca söyledik, yine söylüyoruz. Bunun içinde elimizden geleni yapacağız. Çevre Bakanlığı’na, Valiliğe,  gerekli müdürlüklere ve ilgili yerlere yazılarımızı yazacağız. Yapacağımız çalışmanın sonucunda eminim 360 Bin nüfuslu bir kentin denizi olacak. İnşallah bu yaz döneminde plajımızı halkımızın kullanımına yetiştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Alt yapı planlaması, ulaşım ve diğer hizmetlerin bu bölgeye getirilmesi noktasında yürütülecek çalışmaların tamamlanmasın ardından, yıllarca bakir bir şekilde kullanılmayı bekleyen Akdeniz’in incisi niteliğindeki kum örtüsünün bu plaja ayrı ve avantaj sağlayacağını belirten Bozdoğan; “ Tarsus’un benzersiz bir de sahil şeridi var. Beyaz Kum Plajı olarak adlandırılan bu sahil şeridi, ince, beyaz ve kükürtlü kum yapısı ile hem bir turizm, hem de sağlık merkezi olmaya aday bir yerken yıllarca ihmal edilmiş durumda. Biz bu duruma seyirci kalmayacağız, sahip olduğumuz ilçe merkezimize 12-13 kilometre uzaklıkta olan plajımızı haklımızın kullanımına açmak için gereken ne varsa onu mutlaka yapacağız.” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.