Başkan Gültak, Engelli Dernekleri Ve Stk Temsilcileriyle Buluştu

09.01.2020 - 20:03, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Gültak, Engelli Dernekleri Ve Stk Temsilcileriyle Buluştu

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Mersin’de faaliyet gösteren engelli dernekleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve ailelerle kahvaltılı toplantıda buluştu.

Belediye olarak engellilere yönelik istihdam projelerinin önemine dikkat çeken Başkan Gültak, ‘Engelsiz Kafe’ projesini hayata geçireceklerini dile getirdi; “Biz sadece belirli engelli haftalarında veya belirli günlerde değil, zaman zaman Akdeniz ve tüm kentimizde engelli olan kardeşlerimiz ve aileleriyle bir araya gelmek istiyoruz” dedi.   “Engelli insanlarımızın çalışacağı kafeler açacağız” “Amacımız; sizleri yıl içinde birkaç gün değil daha fazla günlerde anabilmek, beraber olabilmek, sizlerle dertleşebilmek ve bulunduğunuz ortamda sorunlarınızı çözebilmektir” diyen Başkan Gültak; sözlerini şöyle sürdürdü; “Sizlere bir müjdeli haber vermek istiyorum; Toros Devlet Hastanesi’nin orada bulunan parkın içine Engelsiz Meclisi’ni yapabileceğiniz, içerisinde toplantı yapabileceğiniz bir alan projeye alındı.   Ayrıca engelsiz kafe projemiz var. Şu an hazır bir binamız var. Bu binada kısa süre içinde çalışmalara başlıyoruz. Bu kafeleri sadece engelli kardeşlerimiz çalıştıracak. En azından 4-5 engelli kardeşimizi istihdam edebileceğimizi düşünüyorum. Her belediye parklarında bu projeyi gerçekleştirirse engelsiz kardeşlerimize istihdam sağlanmış olur.”   “Engelli istihdamına yönelik projelere özel önem veriyoruz” TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan’ın da katılımıyla hizmete açılan Görme Engelliler için Bilgisayar Kursu’na da değinen Başkan Mustafa Gültak; Türkiye’de 8 ilde bulunan kabartma baskı makinesinin 9’uncusunu Mersin’e kazandırdıklarını hatırlattı, şu anda görme engelli 10 kişiye eğitim verildiğini, eğitimlerin süreceğini anlattı. Engelli bireylerin istihdamına yönelik projelere büyük önem verdiğinin de altını çizen Başkan Gültak; şöyle konuştu; “Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim ve Akdeniz Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanımız Soner Demir ile görme engelli kardeşlerimiz için kabartma yazılı takvim, kitap ve ajanda hazırlıyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek. Biz kendi bölgemizde yaşayan herkesi kucaklayıp sevmeye ve onlarla beraber olmaya gayret ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın insanlara bakış açısının aynısını, bizler de Akdeniz’de yaşatmaya çalışıyoruz.”  
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Mersin’de faaliyet gösteren engelli dernekleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve ailelerle kahvaltılı toplantıda buluştu.

Belediye olarak engellilere yönelik istihdam projelerinin önemine dikkat çeken Başkan Gültak, ‘Engelsiz Kafe’ projesini hayata geçireceklerini dile getirdi; “Biz sadece belirli engelli haftalarında veya belirli günlerde değil, zaman zaman Akdeniz ve tüm kentimizde engelli olan kardeşlerimiz ve aileleriyle bir araya gelmek istiyoruz” dedi.

 

“Engelli insanlarımızın çalışacağı kafeler açacağız”

“Amacımız; sizleri yıl içinde birkaç gün değil daha fazla günlerde anabilmek, beraber olabilmek, sizlerle dertleşebilmek ve bulunduğunuz ortamda sorunlarınızı çözebilmektir” diyen Başkan Gültak; sözlerini şöyle sürdürdü; “Sizlere bir müjdeli haber vermek istiyorum; Toros Devlet Hastanesi’nin orada bulunan parkın içine Engelsiz Meclisi’ni yapabileceğiniz, içerisinde toplantı yapabileceğiniz bir alan projeye alındı.

 

Ayrıca engelsiz kafe projemiz var. Şu an hazır bir binamız var. Bu binada kısa süre içinde çalışmalara başlıyoruz. Bu kafeleri sadece engelli kardeşlerimiz çalıştıracak. En azından 4-5 engelli kardeşimizi istihdam edebileceğimizi düşünüyorum. Her belediye parklarında bu projeyi gerçekleştirirse engelsiz kardeşlerimize istihdam sağlanmış olur.”

 

“Engelli istihdamına yönelik projelere özel önem veriyoruz”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan’ın da katılımıyla hizmete açılan Görme Engelliler için Bilgisayar Kursu’na da değinen Başkan Mustafa Gültak; Türkiye’de 8 ilde bulunan kabartma baskı makinesinin 9’uncusunu Mersin’e kazandırdıklarını hatırlattı, şu anda görme engelli 10 kişiye eğitim verildiğini, eğitimlerin süreceğini anlattı.

Engelli bireylerin istihdamına yönelik projelere büyük önem verdiğinin de altını çizen Başkan Gültak; şöyle konuştu; “Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim ve Akdeniz Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanımız Soner Demir ile görme engelli kardeşlerimiz için kabartma yazılı takvim, kitap ve ajanda hazırlıyoruz. Bu çalışmalarımız devam edecek. Biz kendi bölgemizde yaşayan herkesi kucaklayıp sevmeye ve onlarla beraber olmaya gayret ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın insanlara bakış açısının aynısını, bizler de Akdeniz’de yaşatmaya çalışıyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.