Başkan Yılmaz, Din Görevlileriyle Buluştu

07.10.2019 - 22:30, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Yılmaz, Din Görevlileriyle Buluştu

Yılmaz, 1-7 Ekim tarihleri arası kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlediği programda ilçede görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi.

Kuran-ı kerim tilaveti ile başlayan programa Toroslar İlçe Müftüsü Mehmet Cingöz, din görevlileri, muhtarlar ve meclis üyeleri katılım gösterdi. Programda konuşan Toroslar Müftüsü Mehmet Cingöz, Başkan Yılmaz’a bu programı düzenlediği için teşekkür ederek, “Bize gönlünü, sofrasını açan, bizimle bir arada olan Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum. Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir araya geldik. Cenab-ı Allah din görevlilerinin güzel hizmetlerini daim eylesin.” diye konuştu. Müftü Cingöz konuşmasının ardından, ilçe müftülüğü hizmetlerine verdiği katkılardan ötürü Başkan Yılmaz’a plaket takdim etti.   Başkan Yılmaz da yaptığı konuşmada; “Bugün sizlerle Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında buluştuk. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde belirli bir tema çerçevesinde düzenlediği haftanın bu yılki teması ise, ‘Cami ve Hayat’ olarak belirlenmiş. Din görevlilerimiz sosyal hayatımız, toplumumuz ve 7’den 77’e herkes açısından çok önemli bir görev icra ediyor. Sizler öncü olarak ibadetimizi yerine getirmemize yardımcı oluyorsunuz. Camilerimiz, birliğin beraberliğin, dayanışmanın, yardımlaşmanın en önemli merkezi. Ayrıca çok önemli eğitim kurumlarımızdır.” diye konuştu.   Konuşmasına Yahya Kemal Beyatlı’nın sözüne atıfta bulunarak devam eden Başkan Yılmaz, “Hür ve engin vatanın hem gece, hem gündüzü- ne, uhrevi bir kapı açmış buradan gökyüzüne, tâ ki geçsin ezeli rahmete ruh orduları…” Bu zafer mabedinin mimarı ve neferleri sizleriniz. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi bayrağımıza, özgürlüğümüze, vatanımıza el uzatıldığında din görevlilerimiz camilerden büyük bir görev icra ederek, millete ihanete karşı birlik ruhu aşılamak ve manevi bir güç sağlamak için selalar okudular. O gece camilerimiz birliğin ve beraberliğin merkezi oldu. Bu bayrağı hep beraber daha da yukarıya taşımaya çalışacağız. İmkânlarımız el verdiğince de sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu. Programın ardından Başkan Yılmaz, Toroslar Müftüsü Mehmet Cingöz ile birlikte Buluklu Şehit Durmuş Tek Kuran Kursu’nu ziyaret etti.
Yılmaz, 1-7 Ekim tarihleri arası kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlediği programda ilçede görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi.

Kuran-ı kerim tilaveti ile başlayan programa Toroslar İlçe Müftüsü Mehmet Cingöz, din görevlileri, muhtarlar ve meclis üyeleri katılım gösterdi.

Programda konuşan Toroslar Müftüsü Mehmet Cingöz, Başkan Yılmaz’a bu programı düzenlediği için teşekkür ederek, “Bize gönlünü, sofrasını açan, bizimle bir arada olan Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum. Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir araya geldik. Cenab-ı Allah din görevlilerinin güzel hizmetlerini daim eylesin.” diye konuştu. Müftü Cingöz konuşmasının ardından, ilçe müftülüğü hizmetlerine verdiği katkılardan ötürü Başkan Yılmaz’a plaket takdim etti.

 

Başkan Yılmaz da yaptığı konuşmada; “Bugün sizlerle Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında buluştuk. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde belirli bir tema çerçevesinde düzenlediği haftanın bu yılki teması ise, ‘Cami ve Hayat’ olarak belirlenmiş. Din görevlilerimiz sosyal hayatımız, toplumumuz ve 7’den 77’e herkes açısından çok önemli bir görev icra ediyor. Sizler öncü olarak ibadetimizi yerine getirmemize yardımcı oluyorsunuz. Camilerimiz, birliğin beraberliğin, dayanışmanın, yardımlaşmanın en önemli merkezi. Ayrıca çok önemli eğitim kurumlarımızdır.” diye konuştu.

 

Konuşmasına Yahya Kemal Beyatlı’nın sözüne atıfta bulunarak devam eden Başkan Yılmaz, “Hür ve engin vatanın hem gece, hem gündüzü- ne, uhrevi bir kapı açmış buradan gökyüzüne, tâ ki geçsin ezeli rahmete ruh orduları…” Bu zafer mabedinin mimarı ve neferleri sizleriniz. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi bayrağımıza, özgürlüğümüze, vatanımıza el uzatıldığında din görevlilerimiz camilerden büyük bir görev icra ederek, millete ihanete karşı birlik ruhu aşılamak ve manevi bir güç sağlamak için selalar okudular. O gece camilerimiz birliğin ve beraberliğin merkezi oldu. Bu bayrağı hep beraber daha da yukarıya taşımaya çalışacağız. İmkânlarımız el verdiğince de sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Programın ardından Başkan Yılmaz, Toroslar Müftüsü Mehmet Cingöz ile birlikte Buluklu Şehit Durmuş Tek Kuran Kursu’nu ziyaret etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.