Başkan Yılmaz, Türk Dil Bayramı’nı Kutladı

26.09.2020 - 18:19, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Yılmaz, Türk Dil Bayramı’nı Kutladı

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 26 Eylül ‘Türk Dil Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Yılmaz; “Milli değerlerimizin yeni nesillere aktarılmasındaki en önemli vasıta olan Türkçemizin, daha doğru ve yaygın bir şekilde konuşulması, gelişmesi ve yabancı dillerin etkisi altında kalmadan varlığını koruması hepimizin ortak sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.   Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün;  “Türk dili, Türk Milleti için kutsal bir hazinedir” sözünü hatırlatan Başkan Yılmaz; “88 yıl önce Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde düzenlenen 1. Türk Dil Kurultayı’nın açılış tarihi olan 26 Eylül gününü her yıl “Türk Dil Bayramı” olarak kutluyoruz. Türk Milleti olarak dilimize, Türkçemize, kültürümüze ve geleneğimize her zaman sahip çıkacağız. Bu vesileyle Türk Dil Bayramı’nı kutluyor, dilimizin, dolayısıyla milli kimliğimizin bayramı olan bugünde başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkçemize emek veren herkesi saygı ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.        
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 26 Eylül ‘Türk Dil Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Yılmaz; “Milli değerlerimizin yeni nesillere aktarılmasındaki en önemli vasıta olan Türkçemizin, daha doğru ve yaygın bir şekilde konuşulması, gelişmesi ve yabancı dillerin etkisi altında kalmadan varlığını koruması hepimizin ortak sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün;  “Türk dili, Türk Milleti için kutsal bir hazinedir” sözünü hatırlatan Başkan Yılmaz; “88 yıl önce Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde düzenlenen 1. Türk Dil Kurultayı’nın açılış tarihi olan 26 Eylül gününü her yıl “Türk Dil Bayramı” olarak kutluyoruz. Türk Milleti olarak dilimize, Türkçemize, kültürümüze ve geleneğimize her zaman sahip çıkacağız. Bu vesileyle Türk Dil Bayramı’nı kutluyor, dilimizin, dolayısıyla milli kimliğimizin bayramı olan bugünde başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkçemize emek veren herkesi saygı ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.