Bayçet Ve Arkadaşlarından Muhteşem Bir Gösteri!

Kültür-Sanat 16.10.2020 - 09:55, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Bayçet Ve Arkadaşlarından Muhteşem Bir Gösteri!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in direktifiyle, Yerel Tiyatrolara Destek Etkinlikleri kapsamında sahne alan Mehmet Tekkanat ve arkadaşları, YAĞMUR KAÇAKLARI adlı, şiir, müzik sohbet ve mizah içerikli programla fırtına gibi esti.

Kültürpark Amfi Tiyatro'da gerçekleşen programa katılan sanatseverler; Mehmet Tekkanat, Ali Diyaroğlu, Emine Güngör Arıkan , Özgür Kutlay, Baha Akıner ve Ali Yedigöz'ün seslendirdiği, Türk şairlerinin seçkin şiirleri ve Erol Altıntaş'ın seslendirdiği şarkılarla keyifli anlar yaşarken, fıkralar ve esprilerle kahkahaya boğuldular. FİNALDE BÜYÜK SÜRPRİZ! Attila İlhan'dan Nazım Hikmet'e, Cemal Süreya'dan Özdemir Asaf'a, Ümit Yaşar'dan Orhan Veli'ye, Türk Edebiyatında derin izler bırakmış şairlerin en sevilen şiirlerini seslendiren yorumcular, zaman zaman seyircilerin de katıldığı sohbetlerle, yaklaşık iki saatlik sürede doyumsuz anlar yaşadılar. Gecenin finalinde geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz büyük sanatçı Tuncel Kurtiz'in seslendirdiği GEÇİT YOK şiiri banttan verilince, seyirciler ayakta ve alkışlarla şiire katıldı. TEKKANAT: "İNSANLIĞI SANAT VE SEVGİ KURTARIR!" Dünyayı ve insanlığı sanat ve sevginin kurtaracağını söyleyen Mehmet Tekkanat, şunları söyledi. "2000 yılında Sayın Macit Özcan'ın belediye başkanı olmasıyla, Sanat alanında Mersin'in vizyonu gelişti. Bizler Şehir Tiyatrosu ile Mersin'de çok güzel oyunlar ve etkinlikler yaptık. Yalnızca şehrin merkezinde değil, "Köy Seyirlik" oyunlarıyla, köy köy ilçe ilçe dolaşarak şehrin sınırları içinde her yere sanatı ulaştırdık, sanatın gücüyle birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağladık. "Yıldızların Altında Tiyatro Şenliği" ile lise ve amatör tiyatroları, "Konuşacaklarımız Var" adlı söyleşi programıyla, bir çok değerli sanatçıyı halkımızla buluşturduk. Yüzlerce yetişkin ve çocuğa kurslar verdik, onlarcasını konservatuvara kazandırdık. 2014 yılından 2019 yılına kadar Mersin'de sanat yerlerde süründü. Sayın Vahap Şeçer'in belediye başkanı olmasıyla ve başkanımızın direktifleriyle yeniden yapılanmaya giden sanat kurumları ile Mersin canlanmaya ve kendine gelmeye başladı. Bu pandemi günlerinden en çok etkilenen yerel tiyatrolar, Vahap Seçer sayesinde yeniden halkla buluşmaya başladı ve az da olsa bir nefes aldık. Biz seyircilerimizi, seyircimiz de bizi öyle özlemiş ki, bugün muhteşem bir akşam yaşadık. Umuyorum, Sayın Vahap Seçer başkanımız,  bu küçük destekten sonra da Mersin'in öz sanatçılarına gerçek desteklerini sürdürür. Çünkü Mersin'in sahipleri bizleriz.  Çok güzel bir deyim vardır; "taşıma suyla değirmen dönmez" derler. Böyle güzel bir etkinlikte beni yalnız bırakmayan dostlarıma ve seyircilerimize, bu olanağı sağlayan Sayın Vahap Seçer'e teşekkür ederim."  
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in direktifiyle, Yerel Tiyatrolara Destek Etkinlikleri kapsamında sahne alan Mehmet Tekkanat ve arkadaşları, YAĞMUR KAÇAKLARI adlı, şiir, müzik sohbet ve mizah içerikli programla fırtına gibi esti.

Kültürpark Amfi Tiyatro'da gerçekleşen programa katılan sanatseverler; Mehmet Tekkanat, Ali Diyaroğlu, Emine Güngör Arıkan , Özgür Kutlay, Baha Akıner ve Ali Yedigöz'ün seslendirdiği, Türk şairlerinin seçkin şiirleri ve Erol Altıntaş'ın seslendirdiği şarkılarla keyifli anlar yaşarken, fıkralar ve esprilerle kahkahaya boğuldular.

FİNALDE BÜYÜK SÜRPRİZ!

Attila İlhan'dan Nazım Hikmet'e, Cemal Süreya'dan Özdemir Asaf'a, Ümit Yaşar'dan Orhan Veli'ye, Türk Edebiyatında derin izler bırakmış şairlerin en sevilen şiirlerini seslendiren yorumcular, zaman zaman seyircilerin de katıldığı sohbetlerle, yaklaşık iki saatlik sürede doyumsuz anlar yaşadılar.

Gecenin finalinde geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz büyük sanatçı Tuncel Kurtiz'in seslendirdiği GEÇİT YOK şiiri banttan verilince, seyirciler ayakta ve alkışlarla şiire katıldı.

TEKKANAT: "İNSANLIĞI SANAT VE SEVGİ KURTARIR!"

Dünyayı ve insanlığı sanat ve sevginin kurtaracağını söyleyen Mehmet Tekkanat, şunları söyledi.

"2000 yılında Sayın Macit Özcan'ın belediye başkanı olmasıyla, Sanat alanında Mersin'in vizyonu gelişti. Bizler Şehir Tiyatrosu ile Mersin'de çok güzel oyunlar ve etkinlikler yaptık. Yalnızca şehrin merkezinde değil, "Köy Seyirlik" oyunlarıyla, köy köy ilçe ilçe dolaşarak şehrin sınırları içinde her yere sanatı ulaştırdık, sanatın gücüyle birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağladık.

"Yıldızların Altında Tiyatro Şenliği" ile lise ve amatör tiyatroları, "Konuşacaklarımız Var" adlı söyleşi programıyla, bir çok değerli sanatçıyı halkımızla buluşturduk. Yüzlerce yetişkin ve çocuğa kurslar verdik, onlarcasını konservatuvara kazandırdık.

2014 yılından 2019 yılına kadar Mersin'de sanat yerlerde süründü. Sayın Vahap Şeçer'in belediye başkanı olmasıyla ve başkanımızın direktifleriyle yeniden yapılanmaya giden sanat kurumları ile Mersin canlanmaya ve kendine gelmeye başladı.

Bu pandemi günlerinden en çok etkilenen yerel tiyatrolar, Vahap Seçer sayesinde yeniden halkla buluşmaya başladı ve az da olsa bir nefes aldık.

Biz seyircilerimizi, seyircimiz de bizi öyle özlemiş ki, bugün muhteşem bir akşam yaşadık. Umuyorum, Sayın Vahap Seçer başkanımız,  bu küçük destekten sonra da Mersin'in öz sanatçılarına gerçek desteklerini sürdürür. Çünkü Mersin'in sahipleri bizleriz.  Çok güzel bir deyim vardır; "taşıma suyla değirmen dönmez" derler.

Böyle güzel bir etkinlikte beni yalnız bırakmayan dostlarıma ve seyircilerimize, bu olanağı sağlayan Sayın Vahap Seçer'e teşekkür ederim."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.