Beyaz Baston Haftasında Başkan Tarhan'ın Örnek Ziyaretçisi

20.01.2021 - 20:19, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Beyaz Baston Haftasında Başkan Tarhan'ın Örnek Ziyaretçisi

Beyaz Baston Haftası nedeniyle görme engelli Ecrin Nur Aytekin, Mezitli Belediyesi’ni ziyaret ederek, Başkan Neşet Tarhan ile görüştü.

''Mezitli Belediyesi Engelli Evi”nin de konuşulduğu ziyarette sevimli Ecrin, Mezitli Belediyesi Yeni Hizmet Binasının engellileri de düşünerek yapılmış olduğunu, bina içerisinde hiç zorlanmadığını dile getirerek, beyaz bastonun özelliklerinden de bahsetti. Beyaz bastonun ilk defa 20 öğrenciye ücretsiz dağıtıldığı bilgisinide paylaştı.   Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise; Engellilerin branşa dayalı olmadığını, halbuki her birinin sorununun farklı olduğunu söyleyerek, ''Örgütlenmek güzel. Şubat ayında açılışını gerçekleştireceğimiz Engelli Evimizi Mezitli Kent Konseyi Engelliler Meclisine teslim edeceğiz. Çünkü bu evden tüm engellilerin yararlanmasını istiyoruz. Üretim yapsınlar, öneriler getirsinler. Artık burası köy değil, eski Mezitli değil. Geçen dönem biliyorsunuz Down Sendromlu çocuklarla ilgilendik, SMA hastası çocuklarla da ilgileniyoruz, önümüzdeki dönemde otistik çocuklarla ilgili güzel projelerimiz olacak” dedi.   Ecrin Nur Aytekin “07-14 Ocak tarihleri arası Beyaz Baston Haftası olarak geçiyor. Beyaz baston bize çok yardımcı oluyor, hayatımızı konforlu hale getiriyor. Üzerinde bulunan sensör sayesinde engelleri algılayabiliyor ve titreyerek çağrıda bulunuyor. Bulunduğum konumu ucundaki mikrofon sayesinde söyleyerek bana tarif ediyor aynı zamanda kornası da var. Ayrıca, 23 Nisan’da Başkanımız makam koltuğuna oturmama izin verdiği gün çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Başkanımızın verdiği bisikletimi de sürmeye devam ediyorum, tekrar gelmeme izin verdiğiniz ve kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim.” diyerek duygularını ifade etti.  
Beyaz Baston Haftası nedeniyle görme engelli Ecrin Nur Aytekin, Mezitli Belediyesi’ni ziyaret ederek, Başkan Neşet Tarhan ile görüştü.

''Mezitli Belediyesi Engelli Evi”nin de konuşulduğu ziyarette sevimli Ecrin, Mezitli Belediyesi Yeni Hizmet Binasının engellileri de düşünerek yapılmış olduğunu, bina içerisinde hiç zorlanmadığını dile getirerek, beyaz bastonun özelliklerinden de bahsetti. Beyaz bastonun ilk defa 20 öğrenciye ücretsiz dağıtıldığı bilgisinide paylaştı.

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise; Engellilerin branşa dayalı olmadığını, halbuki her birinin sorununun farklı olduğunu söyleyerek, ''Örgütlenmek güzel. Şubat ayında açılışını gerçekleştireceğimiz Engelli Evimizi Mezitli Kent Konseyi Engelliler Meclisine teslim edeceğiz. Çünkü bu evden tüm engellilerin yararlanmasını istiyoruz. Üretim yapsınlar, öneriler getirsinler. Artık burası köy değil, eski Mezitli değil. Geçen dönem biliyorsunuz Down Sendromlu çocuklarla ilgilendik, SMA hastası çocuklarla da ilgileniyoruz, önümüzdeki dönemde otistik çocuklarla ilgili güzel projelerimiz olacak” dedi.

 

Ecrin Nur Aytekin “07-14 Ocak tarihleri arası Beyaz Baston Haftası olarak geçiyor. Beyaz baston bize çok yardımcı oluyor, hayatımızı konforlu hale getiriyor. Üzerinde bulunan sensör sayesinde engelleri algılayabiliyor ve titreyerek çağrıda bulunuyor. Bulunduğum konumu ucundaki mikrofon sayesinde söyleyerek bana tarif ediyor aynı zamanda kornası da var.

Ayrıca, 23 Nisan’da Başkanımız makam koltuğuna oturmama izin verdiği gün çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Başkanımızın verdiği bisikletimi de sürmeye devam ediyorum, tekrar gelmeme izin verdiğiniz ve kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim.” diyerek duygularını ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.