Büyükşehir’den Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’ne Destek

Kültür-Sanat 17.10.2020 - 15:05, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Büyükşehir’den Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’ne Destek

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de destek verdiği yarışma ile Mersin’e çok sayıda yazılı eser ve bir arşiv bırakan Şinasi Develi’nin anısının yaşatılmasının yanı sıra kente yeni eserler kazandırılması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in önemli değerlerinden Şinasi Develi adına düzenlenen Mersin Kent Ödülü’ne destek veriyor. Şinasi Develi’nin isminin yaşatılmasının yanı sıra Mersin’e yeni eserler de kazandırılmasını amaçlayan yarışmaya başvurular 30 Ekim’e kadar yapılabilecek. Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle, Mersin’de bir grup aydın, sanatçı ve akademisyen geçtiğimiz ocak ayında hayatını kaybeden avukat, yazar, kent araştırmacısı Şinasi Develi anısına Mersin Kent Ödülü verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de destek verdiği yarışma ile Mersin’e çok sayıda yazılı eser ve bir arşiv bırakan Şinasi Develi’nin anısının yaşatılmasının yanı sıra kente yeni eserler kazandırılması hedefleniyor. Yarışmaya Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Mersin Barosu, Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir Belediyeleri, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Deniz Ticaret Odası da destek veriyor. Başkan Seçer’den yarışmaya destek Başkan Seçer, Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’nün tanıtımı için yapılan toplantıya katılarak desteklerini iletmişti. Şinasi Develi’nin her konuda araştırmalar yaparak, Mersin’e dair eserler bıraktığına değinen Başkan Seçer, “Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü de bizim yaptığımız çalışmaların ya da planladığımız, yapacağımız çalışmaların bir örneği niteliğinde. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Daha geniş bir kapsam ve çatı altında bu çalışmaları gerçekleştirmek istiyoruz” dedi. Başvurular 30 Ekim’e kadar yapılabilecek Ödüle, Mersin’in kent merkezine ilişkin (Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz ilçe sınırları) her türlü bilimsel araştırmanın ve sanatsal yapıtın sahibi başvurabilecek ya da aday gösterilebilecek. Şinasi Develi Mersin Kent Ödülleri’nin ilki Ocak 2021’de verilecek. Başvurular 30 Ekim 2020 tarihine kadar e-posta yoluyla mersinkentodulu@sinasideveli.com adresine yapılabilecek. Ödüle dair daha ayrıntılı bilgiye http://www.sinasideveli.com/sinasi-develi-mersin-kent-odulleri/ adresinden ulaşılabilecek. Ödülü verecek kurulda önemli isimler yer alıyor Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Yürütme Kurulu’nda; Etem Develi, Bülent Başok, Hafize Bilgenoğlu, İrfan Tümer, Semihi Vural, Tuncer Özmen, Ulaş Bayraktar ve Ziya Aykın gibi önemli isimler yer alıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de destek verdiği yarışma ile Mersin’e çok sayıda yazılı eser ve bir arşiv bırakan Şinasi Develi’nin anısının yaşatılmasının yanı sıra kente yeni eserler kazandırılması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in önemli değerlerinden Şinasi Develi adına düzenlenen Mersin Kent Ödülü’ne destek veriyor. Şinasi Develi’nin isminin yaşatılmasının yanı sıra Mersin’e yeni eserler de kazandırılmasını amaçlayan yarışmaya başvurular 30 Ekim’e kadar yapılabilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle, Mersin’de bir grup aydın, sanatçı ve akademisyen geçtiğimiz ocak ayında hayatını kaybeden avukat, yazar, kent araştırmacısı Şinasi Develi anısına Mersin Kent Ödülü verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de destek verdiği yarışma ile Mersin’e çok sayıda yazılı eser ve bir arşiv bırakan Şinasi Develi’nin anısının yaşatılmasının yanı sıra kente yeni eserler kazandırılması hedefleniyor.

Yarışmaya Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Mersin Barosu, Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir Belediyeleri, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Deniz Ticaret Odası da destek veriyor.

Başkan Seçer’den yarışmaya destek

Başkan Seçer, Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’nün tanıtımı için yapılan toplantıya katılarak desteklerini iletmişti. Şinasi Develi’nin her konuda araştırmalar yaparak, Mersin’e dair eserler bıraktığına değinen Başkan Seçer, “Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü de bizim yaptığımız çalışmaların ya da planladığımız, yapacağımız çalışmaların bir örneği niteliğinde. Bu da doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Daha geniş bir kapsam ve çatı altında bu çalışmaları gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Başvurular 30 Ekim’e kadar yapılabilecek

Ödüle, Mersin’in kent merkezine ilişkin (Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz ilçe sınırları) her türlü bilimsel araştırmanın ve sanatsal yapıtın sahibi başvurabilecek ya da aday gösterilebilecek. Şinasi Develi Mersin Kent Ödülleri’nin ilki Ocak 2021’de verilecek. Başvurular 30 Ekim 2020 tarihine kadar e-posta yoluyla mersinkentodulu@sinasideveli.com adresine yapılabilecek. Ödüle dair daha ayrıntılı bilgiye http://www.sinasideveli.com/sinasi-develi-mersin-kent-odulleri/ adresinden ulaşılabilecek.

Ödülü verecek kurulda önemli isimler yer alıyor

Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Yürütme Kurulu’nda; Etem Develi, Bülent Başok, Hafize Bilgenoğlu, İrfan Tümer, Semihi Vural, Tuncer Özmen, Ulaş Bayraktar ve Ziya Aykın gibi önemli isimler yer alıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.