Erdemli Belediyesi çocukların gelişimine, ‘oyun terapisi’ ile katkı sunuyor

28.06.2020 - 14:25, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Erdemli Belediyesi çocukların gelişimine, ‘oyun terapisi’ ile katkı sunuyor

Erdemli Belediyesi Kontrollü normalleşme sürecinde çocuklara, 'oyun terapisi' desteği sunuyor. Çalışmalarda ki amaç ise yenikoronavirüs (COVID-19) salgını döneminde, kontrollü sosyal hayat kuralları çerçevesinde, çocukların gelişimine, ‘oyun terapisi’ ile katkı sunmak.

2,5 - 12 yaş arası çocuklara, pandemi kurallarına uygun olarak hazırlanan oyun odasında, bilimsel yeterliliği kanıtlanmış ‘Oyun Terapisi’ hizmeti ile çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimine katkı sunuluyor.   Sosyal Belediyecilik anlayışıyla, çocukların ruhsal gelişimlerini desteklemek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, tüm Dünya’daki yenilikleri yakından takip ettiklerinin altını çizerek, çağın getirdiği en yeni yöntemleri projelerinde kullandıklarını vurguladı. Başkan Tollu, “Tabi toplumun bir diğer kesimi var ki, onlar bizim çocuklarımız… Geleceğimizi emanet edecek olduğumuz gençlerimizin de ruh ve beden sağlığı bizim için hassaten çok çok önemli. Çocuklarımızın hoşça zaman geçirebilmeleri adına, bu zamanı hem öğrenerek hem de eğlenerek geçirebilmeleri adına, yine belediyemiz birimlerinde açtığımız merkezlerde en iyi şekilde en güzel şekilde, onları yarınlara hazırlıyoruz. Gördüğünüz gibi burada çocuklarımız, el becerilerini ve zihin güçlerini de geliştiriyor. Uzmanlarımız eşliğinde; çocuklarımızı, gençlerimizi yarınlara ve geleceğe en iyi en güzel şekilde hazırlamanın gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.   Oyun Terapisi Nedir? Oyun terapisi ile çocukların gelişimine katkı sunduklarını ifade eden Erdemli Belediyesi oyun terapisti Meryem Anlaş, “Erdemli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi olarak kadın ve ailelere psikolojik destek hizmetimize pandemi süresi öncesi hazırlıklarını tamamladığımız,  “oyun terapisi” odamızı eklemiştik. Pandemi süresince gerekli önlemleri almak maksadıyla durduğumuz çalışmamıza,  pandemi süresi sonrasında kontrollü sosyal hayat kapsamında gerekli önlemleri alarak çocuklarımızla birlikte çalışıyoruz” dedi.   Oyun terapisi ile iki buçuk yaş ile on iki yaş arasında çocuklara destek sunduklarını vurgulayan oyun terapisti Meryem Anlaş, “Oyun terapisi iki buçuk yaş ile on iki yaş arası çocuklarımıza uyguladığımız bir psikolojik destek. Oyun terapisi psikolojik anlamda sorun yaşayan ve davranış bozuklukları yaşayan çocuklarımızın, kendilerini ifade etmede ve sorunlarını çözmede oyunun iyileştirici gücünden yararlanarak, çocuklarımızın yaratıcılığını ve ruhsal gelişimini desteklemeyi amaçlıyor” diye konuştu.  
Erdemli Belediyesi Kontrollü normalleşme sürecinde çocuklara, 'oyun terapisi' desteği sunuyor. Çalışmalarda ki amaç ise yenikoronavirüs (COVID-19) salgını döneminde, kontrollü sosyal hayat kuralları çerçevesinde, çocukların gelişimine, ‘oyun terapisi’ ile katkı sunmak.

2,5 - 12 yaş arası çocuklara, pandemi kurallarına uygun olarak hazırlanan oyun odasında, bilimsel yeterliliği kanıtlanmış ‘Oyun Terapisi’ hizmeti ile çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimine katkı sunuluyor.

 

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla, çocukların ruhsal gelişimlerini desteklemek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, tüm Dünya’daki yenilikleri yakından takip ettiklerinin altını çizerek, çağın getirdiği en yeni yöntemleri projelerinde kullandıklarını vurguladı. Başkan Tollu, “Tabi toplumun bir diğer kesimi var ki, onlar bizim çocuklarımız… Geleceğimizi emanet edecek olduğumuz gençlerimizin de ruh ve beden sağlığı bizim için hassaten çok çok önemli. Çocuklarımızın hoşça zaman geçirebilmeleri adına, bu zamanı hem öğrenerek hem de eğlenerek geçirebilmeleri adına, yine belediyemiz birimlerinde açtığımız merkezlerde en iyi şekilde en güzel şekilde, onları yarınlara hazırlıyoruz. Gördüğünüz gibi burada çocuklarımız, el becerilerini ve zihin güçlerini de geliştiriyor. Uzmanlarımız eşliğinde; çocuklarımızı, gençlerimizi yarınlara ve geleceğe en iyi en güzel şekilde hazırlamanın gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

 

Oyun Terapisi Nedir?

Oyun terapisi ile çocukların gelişimine katkı sunduklarını ifade eden Erdemli Belediyesi oyun terapisti Meryem Anlaş, “Erdemli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi olarak kadın ve ailelere psikolojik destek hizmetimize pandemi süresi öncesi hazırlıklarını tamamladığımız,  “oyun terapisi” odamızı eklemiştik. Pandemi süresince gerekli önlemleri almak maksadıyla durduğumuz çalışmamıza,  pandemi süresi sonrasında kontrollü sosyal hayat kapsamında gerekli önlemleri alarak çocuklarımızla birlikte çalışıyoruz” dedi.

 

Oyun terapisi ile iki buçuk yaş ile on iki yaş arasında çocuklara destek sunduklarını vurgulayan oyun terapisti Meryem Anlaş, “Oyun terapisi iki buçuk yaş ile on iki yaş arası çocuklarımıza uyguladığımız bir psikolojik destek. Oyun terapisi psikolojik anlamda sorun yaşayan ve davranış bozuklukları yaşayan çocuklarımızın, kendilerini ifade etmede ve sorunlarını çözmede oyunun iyileştirici gücünden yararlanarak, çocuklarımızın yaratıcılığını ve ruhsal gelişimini desteklemeyi amaçlıyor” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.