'Ezop' Yarın Tarsus'ta Sahneleniyor

Kültür-Sanat 19.08.2020 - 17:29, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

'Ezop' Yarın Tarsus'ta Sahneleniyor

Her tarafı ayrı bir tarih sahnesini barındıran Tarsus'ta Şehir Tiyatrosu, yarın 'Ezop' adlı oyunla prömiyerini gerçekleştiriyor.

Tarsus Belediyesi tarafından 2019 yılında kurulan Tarsus Şehir Tiyatrosu, uzun bir çalışmanın ardından perdelerini açıyor. Kurumsal bir yapının temelini oluşturan Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun ilk oyunu olacak “Ezop” Perşembe ve Cuma günü Tarsus Amerikan Koleji Salonu’nda gerçekleştirilecek.   Ezop oyunun konusu; Köleliğin, egoizmin, mülkiyet hırsının  ve servet avcılığının “köleleştirdiği” insanların elde edebilecek ne varsa sahip olma güdüsünün temellerinin atıldığı tarihe uzanan Ezop oyunu, tüm dünyevi hırslarından arınmış, özgürlüğünü kazanma uğruna mücadele veren Ezop adlı karakterin çarpıcı hikayesini anlatıyor.   M.Ö. 6. Yüzyılda geçen oyunun kadrosunda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Derya Güneri, Hacer Öner, Emre Akçiçek, Ertan Rüstem, Seçil Dedeyi, Yahya Okat, Ozan Karabulut, Tuğçe Nur Açıkalın, Emine Tanır, Damla Yeşil ve İrem Mut yer alıyor.   Doğanın ve insan doğasının en etkili yöntemlerinden birisinin tiyatro olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, '' Bugün, 10 bin yıllık tarihiyle övündüğümüz şehrimizin, tarih sahnesinde birçok efsanesiyle rol aldığını görmek ve göstermek, tiyatro sahnelerinden taşan bir "Temaşa " arzusuyla Tarsus'tan ülkemize, ülkemizden tüm dünyaya ulaştırmak, sorumluluklarımızın en başında geliyor. 2019 yılı içerisinde kurduğumuz Tiyatro Hizmetleri Müdürlüğümüz ve kentimizde perdelerini hiçbir zaman kapatmamasını temenni ettiğimiz Tarsus Şehir Tiyatrosu, Çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm bireylerimizin "ifade etme özgürlüğünü" en saf ve temiz haliyle; sanat ve edebiyat yoluyla, şiirin, resmin, müziğin ve sahnenin o vazgeçilmez büyüsüyle tatmalarına yardım edecek ve bu uğurda perdelerini her zaman ve her koşulda açık tutmaya gayret gösterecektir' dedi.   Öte yandan, Tarsus Belediyesi Bilim, Eğitim, Sanat ve Kültür Akademisi içerisinde ilk sahnesini de açan Şehir Tiyatrosu, ikinci sahnesini de çok yakında hizmete açıyor.
Her tarafı ayrı bir tarih sahnesini barındıran Tarsus'ta Şehir Tiyatrosu, yarın 'Ezop' adlı oyunla prömiyerini gerçekleştiriyor.

Tarsus Belediyesi tarafından 2019 yılında kurulan Tarsus Şehir Tiyatrosu, uzun bir çalışmanın ardından perdelerini açıyor. Kurumsal bir yapının temelini oluşturan Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun ilk oyunu olacak “Ezop” Perşembe ve Cuma günü Tarsus Amerikan Koleji Salonu’nda gerçekleştirilecek.

 

Ezop oyunun konusu; Köleliğin, egoizmin, mülkiyet hırsının  ve servet avcılığının “köleleştirdiği” insanların elde edebilecek ne varsa sahip olma güdüsünün temellerinin atıldığı tarihe uzanan Ezop oyunu, tüm dünyevi hırslarından arınmış, özgürlüğünü kazanma uğruna mücadele veren Ezop adlı karakterin çarpıcı hikayesini anlatıyor.

 

M.Ö. 6. Yüzyılda geçen oyunun kadrosunda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Derya Güneri, Hacer Öner, Emre Akçiçek, Ertan Rüstem, Seçil Dedeyi, Yahya Okat, Ozan Karabulut, Tuğçe Nur Açıkalın, Emine Tanır, Damla Yeşil ve İrem Mut yer alıyor.

 

Doğanın ve insan doğasının en etkili yöntemlerinden birisinin tiyatro olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, '' Bugün, 10 bin yıllık tarihiyle övündüğümüz şehrimizin, tarih sahnesinde birçok efsanesiyle rol aldığını görmek ve göstermek, tiyatro sahnelerinden taşan bir "Temaşa " arzusuyla Tarsus'tan ülkemize, ülkemizden tüm dünyaya ulaştırmak, sorumluluklarımızın en başında geliyor. 2019 yılı içerisinde kurduğumuz Tiyatro Hizmetleri Müdürlüğümüz ve kentimizde perdelerini hiçbir zaman kapatmamasını temenni ettiğimiz Tarsus Şehir Tiyatrosu, Çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm bireylerimizin "ifade etme özgürlüğünü" en saf ve temiz haliyle; sanat ve edebiyat yoluyla, şiirin, resmin, müziğin ve sahnenin o vazgeçilmez büyüsüyle tatmalarına yardım edecek ve bu uğurda perdelerini her zaman ve her koşulda açık tutmaya gayret gösterecektir' dedi.

 

Öte yandan, Tarsus Belediyesi Bilim, Eğitim, Sanat ve Kültür Akademisi içerisinde ilk sahnesini de açan Şehir Tiyatrosu, ikinci sahnesini de çok yakında hizmete açıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.