Kayıp Hayatlar Tarsus'ta İzleyici İle Buluştu

Kültür-Sanat 19.01.2020 - 17:58, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Kayıp Hayatlar Tarsus'ta İzleyici İle Buluştu

Arbens Sanat Çeto'nun Sahnesi; kayıp Hayatlar oyunuyla, Tarsus Şehir Tiyatrosu davetlisi olarak Tarsus seyircisiyle buluştu.

Madde bağımlısı bir gencin yaşamından kesitler sunan oyun, Belediye Nikah Salonu Oda Tiyatrosu'nda sahnelendi. Mehmet Tekkanat'ın yazıp yönettiği tek perdelik oyunda; Burak Aydın, Deniz Karayılan, Fazilet Taşkın, Berfin Tercan ve Mehmet Tekkanat oynarken, teknik masada Burcu Yaylamaz görev yaptı. Oyun sonrası Tarsus'lu tiyatrocu Yusuf Öz oyuncuları tebrik ederek çiçek sundu ve seyircilerle oyun hakkında söyleşi yapıldı.   TAYFUN BAĞCI; "TİYATROLAR ARASI DAYANIŞMA ÇOK ÖNEMLİ" Gençleri ve aileleri madde bağımlılığına karşı uyarıcı bir oyun olan Kayıp Hayatlar'ı herkesin izlemesi ve ders çıkarması gerektiğini belirten Tarsus Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Bağcı; Davetimizi kırmayarak Tarsus'a gelen ve seyircimizle buluşan Arbens Sanat Çeto'nun sahnesi ekibine çok teşekkür ederiz. Bu oyunla hem güldük, hem ağladık hem de çok önemli mesajlar aldık. Tiyatro ekiplerinin birbirlerine destek olması ve dayanışması adına da güzel bir örnek oluşturduğumuz kanısındayız. Ortak çalışmalarımız artarak devam edecektir" dedi.   Oyunun yazar yönetmen ve oyuncusu Mehmet Tekkanat ise, "Tarsuslu seyircilerle bizi buluşturan Tayfun Bağcı ve ekibine teşekkür ederim. Burada hem seyirciyle buluştuk hem de karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk, sorunlarımızı paylaştık ve çözüm yollarını aradık. Özellikle Anadolu'da tiyatro yapmak çok zorluklar barındırıyor, ama biz yılmadan usanmadan üretmeye ve paylaşmaya devam edeceğiz. Birbirimizi anlama ve dayanışma içinde olmak zorundayız. Eleştiri mekanizmasını iyice sindirmek ve bu kültürü geliştirmek adına her oyun sonrası seyircilerimizle fuaye yapıp, onların görüşlerini, eleştirilerini, beğenilerini ve isteklerini dinlemek, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak bizi daha da ileri götürür. Böytle bir fırsatı yarattıkları için tekrar teşekkür ediyorum" dedi.    
Arbens Sanat Çeto'nun Sahnesi; kayıp Hayatlar oyunuyla, Tarsus Şehir Tiyatrosu davetlisi olarak Tarsus seyircisiyle buluştu.

Madde bağımlısı bir gencin yaşamından kesitler sunan oyun, Belediye Nikah Salonu Oda Tiyatrosu'nda sahnelendi. Mehmet Tekkanat'ın yazıp yönettiği tek perdelik oyunda; Burak Aydın, Deniz Karayılan, Fazilet Taşkın, Berfin Tercan ve Mehmet Tekkanat oynarken, teknik masada Burcu Yaylamaz görev yaptı.

Oyun sonrası Tarsus'lu tiyatrocu Yusuf Öz oyuncuları tebrik ederek çiçek sundu ve seyircilerle oyun hakkında söyleşi yapıldı.

 

TAYFUN BAĞCI; "TİYATROLAR ARASI DAYANIŞMA ÇOK ÖNEMLİ"

Gençleri ve aileleri madde bağımlılığına karşı uyarıcı bir oyun olan Kayıp Hayatlar'ı herkesin izlemesi ve ders çıkarması gerektiğini belirten Tarsus Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Bağcı; Davetimizi kırmayarak Tarsus'a gelen ve seyircimizle buluşan Arbens Sanat Çeto'nun sahnesi ekibine çok teşekkür ederiz. Bu oyunla hem güldük, hem ağladık hem de çok önemli mesajlar aldık. Tiyatro ekiplerinin birbirlerine destek olması ve dayanışması adına da güzel bir örnek oluşturduğumuz kanısındayız. Ortak çalışmalarımız artarak devam edecektir" dedi.

 

Oyunun yazar yönetmen ve oyuncusu Mehmet Tekkanat ise, "Tarsuslu seyircilerle bizi buluşturan Tayfun Bağcı ve ekibine teşekkür ederim. Burada hem seyirciyle buluştuk hem de karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk, sorunlarımızı paylaştık ve çözüm yollarını aradık. Özellikle Anadolu'da tiyatro yapmak çok zorluklar barındırıyor, ama biz yılmadan usanmadan üretmeye ve paylaşmaya devam edeceğiz. Birbirimizi anlama ve dayanışma içinde olmak zorundayız. Eleştiri mekanizmasını iyice sindirmek ve bu kültürü geliştirmek adına her oyun sonrası seyircilerimizle fuaye yapıp, onların görüşlerini, eleştirilerini, beğenilerini ve isteklerini dinlemek, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak bizi daha da ileri götürür. Böytle bir fırsatı yarattıkları için tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.