Kırılgan İmge Sergisi açıldı

Kültür-Sanat 15.03.2021 - 10:42, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Kırılgan İmge Sergisi açıldı

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde hazırlanan Kırılgan İmge Güncel Sanat Sergisi açıldı. Yenişehir Belediyesi 3 ay önce açtığı sanat galerilerinde 90 sanatçının 230 eserini sergileyerek, pandemi kuralları dâhilinde 2 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Mersin Yenişehir Belediyesi sanat galerilerinde sanatçıları sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Resim, heykel, video, enstalasyon ve performans gibi güncel sanat medyumlarından oluşan Kırılgan İmge sergisi kapılarını açtı. Sergiye, kadınlara yönelik şiddete ve cinsiyet eşitsizliğine karşı farklı bakış açılarıyla çeşitli yorumlar getiren 22 sanatçı, 50 eserle katıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan Kırılgan İmge sergisinin açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve KKTC Mersin Başkonsolosu Zelihe Mendeli de katıldı. Başkan Özyiğit ‘Sanat galerileri boş kalmadı’ Sanat galerilerinin açıldığı günden bu yana boş kalmadığına dikkat çeken Başkan Abdullah Özyiğit, “Kırılgan İmge sergisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerimiz kapsamında düzenlediğimiz kadına şiddeti ve kadının ötekileştirilmesi unsurlarını taşıyan 22  sanatçının 50  kadar eserini barındırıyor. Ahmet Yeşil’in ‘Yer, zaman ve mekan’ sergisi ve Frekans A sergisinden sonra bu bizim galerilerimizdeki üçüncü sergimiz.  Bu sergimizden çok daha farklı bir etkileşim aldığımı söyleyebilirim. Mersinli ve Yenişehirli hemşehrilerimi buraya davet ediyorum.” dedi. Başkan Seçer, “Sergiden çok etkilendim” Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinin pandemiye rağmen sanatsal faaliyetlerle çok aktif rol oynadığını ifade eden ve Başkan Abdullah Özyiğit’e teşekkür eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Sergide gerçekten çok güzel eserler var. Özgün eserler var. Çok yaratıcı. Çalışma yapan arkadaşlarımızın da yaptıkları çalışmalarla ilgili değerlendirmelerini aldık. İnsan zekâsı çok muazzam gerçekten. İnsan zekasının sanata yansıması çok anlamlı. Çok etkilendiğimi söyleyebilirim bu sergiden. Atatürk Kültür Merkezi Yenişehir Belediyemizin uhdesinde. Son zamanlarda pandemiye rağmen sanatsal faaliyetlerde çok aktif rol oynayan bir yer. Fiziki koşullar açısından da son derece uygun bir yer. Umut ediyoruz ki pandemi sona erer ve burada çok daha güzel etkinlikler olur. Abdullah Başkana da bu anlamda teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün bir bayram havasında kutlanması gerekirken maalesef cinsiyet eşitliği konusunda Türkiye’nin dünya sıralamasında geride olduğunu biliyoruz. İnşallah, umarım yakın gelecekte Türkiye’de güzel günler olacaktır, aydınlık günler olacaktır. Yenişehir Belediyesi’nin Kırılgan İmge sergisine destek vermesi takdire değer. Sanatçıların da ellerine sağlık.” Sanatseverler, kadına yönelik şiddete ve cinsiyet eşitsizliğine karşı farkındalık yaratan birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergiyi 9 Nisan tarihine kadar ziyaret edebilecek.
Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde hazırlanan Kırılgan İmge Güncel Sanat Sergisi açıldı. Yenişehir Belediyesi 3 ay önce açtığı sanat galerilerinde 90 sanatçının 230 eserini sergileyerek, pandemi kuralları dâhilinde 2 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Mersin Yenişehir Belediyesi sanat galerilerinde sanatçıları sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Resim, heykel, video, enstalasyon ve performans gibi güncel sanat medyumlarından oluşan Kırılgan İmge sergisi kapılarını açtı. Sergiye, kadınlara yönelik şiddete ve cinsiyet eşitsizliğine karşı farklı bakış açılarıyla çeşitli yorumlar getiren 22 sanatçı, 50 eserle katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan Kırılgan İmge sergisinin açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve KKTC Mersin Başkonsolosu Zelihe Mendeli de katıldı.

Başkan Özyiğit ‘Sanat galerileri boş kalmadı’

Sanat galerilerinin açıldığı günden bu yana boş kalmadığına dikkat çeken Başkan Abdullah Özyiğit, “Kırılgan İmge sergisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerimiz kapsamında düzenlediğimiz kadına şiddeti ve kadının ötekileştirilmesi unsurlarını taşıyan 22  sanatçının 50  kadar eserini barındırıyor. Ahmet Yeşil’in ‘Yer, zaman ve mekan’ sergisi ve Frekans A sergisinden sonra bu bizim galerilerimizdeki üçüncü sergimiz.  Bu sergimizden çok daha farklı bir etkileşim aldığımı söyleyebilirim. Mersinli ve Yenişehirli hemşehrilerimi buraya davet ediyorum.” dedi.

Başkan Seçer, “Sergiden çok etkilendim”

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinin pandemiye rağmen sanatsal faaliyetlerle çok aktif rol oynadığını ifade eden ve Başkan Abdullah Özyiğit’e teşekkür eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Sergide gerçekten çok güzel eserler var. Özgün eserler var. Çok yaratıcı. Çalışma yapan arkadaşlarımızın da yaptıkları çalışmalarla ilgili değerlendirmelerini aldık. İnsan zekâsı çok muazzam gerçekten. İnsan zekasının sanata yansıması çok anlamlı. Çok etkilendiğimi söyleyebilirim bu sergiden. Atatürk Kültür Merkezi Yenişehir Belediyemizin uhdesinde. Son zamanlarda pandemiye rağmen sanatsal faaliyetlerde çok aktif rol oynayan bir yer. Fiziki koşullar açısından da son derece uygun bir yer. Umut ediyoruz ki pandemi sona erer ve burada çok daha güzel etkinlikler olur. Abdullah Başkana da bu anlamda teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün bir bayram havasında kutlanması gerekirken maalesef cinsiyet eşitliği konusunda Türkiye’nin dünya sıralamasında geride olduğunu biliyoruz. İnşallah, umarım yakın gelecekte Türkiye’de güzel günler olacaktır, aydınlık günler olacaktır. Yenişehir Belediyesi’nin Kırılgan İmge sergisine destek vermesi takdire değer. Sanatçıların da ellerine sağlık.”

Sanatseverler, kadına yönelik şiddete ve cinsiyet eşitsizliğine karşı farkındalık yaratan birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergiyi 9 Nisan tarihine kadar ziyaret edebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.