Liseden mezun olmak artık çok daha kolay

Eğitim 09.11.2020 - 12:55, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Liseden mezun olmak artık çok daha kolay

Mersin’in önde gelen eğitimcilerinden Beyza Şensoy, bir çalışma başlatarak Özel Mersin Hızır Anadolu ve Akşam Lisesini hayata geçirdi. Böylece lise eğitimini tamamlayamamış vatandaşlar, akşamları alacakları derslerle lise eğitimlerini tamamlayabilecek.

Mersin’de hayata geçirilen Özel Mersin Hızır Anadolu ve Akşam Lisesinde, lise eğitimini tamamlayamamış vatandaşlar, akşamları alacakları derslerle lise eğitimlerini tamamlayabilecek.  Türkiye’de pek çok insan çeşitli sebeplerden dolayı, lise eğitimlerini tamamlayamadı. Lise eğitimi açıktan tamamlanabiliyor. Ancak dersler yüz yüze verilemiyor. Bu kapsamda derslerin yüz yüze verilmesi ve lise diploması almak isteyen vatandaşların günlük hayatlarından geri kalmaması için Mersin’in önde gelen eğitimcilerinden Beyza Şensoy, bir çalışma başlatarak Özel Mersin Hızır Anadolu ve Akşam Lisesini hayata geçirdi. Akşam Lisesi hakkında detaylı bilgiyi ise Beyza Şensoy verdi. “ÇALIŞMA HAYATINIZDAN MAHRUM KALMADAN, AKŞAMDAN AKŞAMA EĞİTİMİNİZİ TAMAMLAYABİLİRSİNİZ”  Eğitim ve öğretimin yaşının olmadığına dikkat çeken Şensoy, “Örgün eğitim hakkını kaybetmiş kişilerin lise eğitimlerini tamamlamaları için gidebilecekleri, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı özel okul türüdür, Hızır Akşam Lisesi. Eski adı ile ortaokul mezunları ve şu an ki tabirle ilköğretim mezunları 18 yaşını doldurdukları taktirde ‘Hızır Akşam Lisesi’ne’ kayıt olabilirler. 18 yaşından küçük kişilerin Akşam Lise’mize kayıt olabilmeleri için örgün öğrenim haklarını kaybetmiş olmaları gerekmektedir. Aynı sınıfta 2 yıl üst üste kalan kişiler örgün eğitim haklarını kaybetmiş sayılırlar. Herhangi bir nedenle lise eğitimlerini yarıda bırakmış olan kişiler 18 yaşından büyük olmaları koşuluyla ‘Hızır Akşam Lisesi’ne kayıt yaptırabilirler. Bu öğrenciler eğitimlerine kaldıkları sınıftan devam ederek eğitim sonunda lise diploması almaya hak kazanırlar. Açık lise öğrencileri dilerlerse kayıtlarını Hızır Akşam Lisesi’ne aldırarak, eğitimlerine uygun sınıftan devam edebilirler. Beklemeli öğrenciler ise Hızır Akşam Lisesi'ne kayıt yaptırarak sorumlu oldukları dersleri geçtikten sonra mezun olma hakkını kazanmış olurlar. Unutulmamalıdır ki eğitim insanların en temel hakkıdır. Eğer eğitimini tamamlamak isteyen herkesi aramızda görmek isteriz. Eğitim ve öğretim hayat boyu devam eden, yaşın ve cinsiyetin öneminin olmadığı bir haktır. Bu haktan çalışma hayatınızdan mahrum kalmadan, akşamdan akşama eğitiminizi tamamlayabilirsiniz” dedi.     mersingazetesi
Mersin’in önde gelen eğitimcilerinden Beyza Şensoy, bir çalışma başlatarak Özel Mersin Hızır Anadolu ve Akşam Lisesini hayata geçirdi. Böylece lise eğitimini tamamlayamamış vatandaşlar, akşamları alacakları derslerle lise eğitimlerini tamamlayabilecek.

Mersin’de hayata geçirilen Özel Mersin Hızır Anadolu ve Akşam Lisesinde, lise eğitimini tamamlayamamış vatandaşlar, akşamları alacakları derslerle lise eğitimlerini tamamlayabilecek.
 Türkiye’de pek çok insan çeşitli sebeplerden dolayı, lise eğitimlerini tamamlayamadı. Lise eğitimi açıktan tamamlanabiliyor. Ancak dersler yüz yüze verilemiyor. Bu kapsamda derslerin yüz yüze verilmesi ve lise diploması almak isteyen vatandaşların günlük hayatlarından geri kalmaması için Mersin’in önde gelen eğitimcilerinden Beyza Şensoy, bir çalışma başlatarak Özel Mersin Hızır Anadolu ve Akşam Lisesini hayata geçirdi. Akşam Lisesi hakkında detaylı bilgiyi ise Beyza Şensoy verdi.


“ÇALIŞMA HAYATINIZDAN MAHRUM KALMADAN, AKŞAMDAN AKŞAMA EĞİTİMİNİZİ TAMAMLAYABİLİRSİNİZ”


 Eğitim ve öğretimin yaşının olmadığına dikkat çeken Şensoy, “Örgün eğitim hakkını kaybetmiş kişilerin lise eğitimlerini tamamlamaları için gidebilecekleri, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı özel okul türüdür, Hızır Akşam Lisesi. Eski adı ile ortaokul mezunları ve şu an ki tabirle ilköğretim mezunları 18 yaşını doldurdukları taktirde ‘Hızır Akşam Lisesi’ne’ kayıt olabilirler. 18 yaşından küçük kişilerin Akşam Lise’mize kayıt olabilmeleri için örgün öğrenim haklarını kaybetmiş olmaları gerekmektedir. Aynı sınıfta 2 yıl üst üste kalan kişiler örgün eğitim haklarını kaybetmiş sayılırlar. Herhangi bir nedenle lise eğitimlerini yarıda bırakmış olan kişiler 18 yaşından büyük olmaları koşuluyla ‘Hızır Akşam Lisesi’ne kayıt yaptırabilirler. Bu öğrenciler eğitimlerine kaldıkları sınıftan devam ederek eğitim sonunda lise diploması almaya hak kazanırlar. Açık lise öğrencileri dilerlerse kayıtlarını Hızır Akşam Lisesi’ne aldırarak, eğitimlerine uygun sınıftan devam edebilirler. Beklemeli öğrenciler ise Hızır Akşam Lisesi'ne kayıt yaptırarak sorumlu oldukları dersleri geçtikten sonra mezun olma hakkını kazanmış olurlar. Unutulmamalıdır ki eğitim insanların en temel hakkıdır. Eğer eğitimini tamamlamak isteyen herkesi aramızda görmek isteriz. Eğitim ve öğretim hayat boyu devam eden, yaşın ve cinsiyetin öneminin olmadığı bir haktır. Bu haktan çalışma hayatınızdan mahrum kalmadan, akşamdan akşama eğitiminizi tamamlayabilirsiniz” dedi.

 

 

mersingazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.