MIP, 2 Milyon TEU barajını geçti

Ekonomi 08.01.2021 - 17:07, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

MIP, 2 Milyon TEU barajını geçti

Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olan Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 2020 yılında gerçekleştirdiği konteyner iş hacmiyle ülkedeki 2 Milyon TEU barajını geçen ilk liman oldu.

MIP, bu yıl tüm zamanların rekorunu kırarak, Türkiye’deki lider konumunu bir kez daha teyit etti. MIP Genel Müdürü Johan Van Daele, “Bu başarı Türkiye için bir ilktir. Diğer birçok ülke gibi Türkiye’de Covid 19 salgınından olumsuz yönde etkilenmiştir. MIP’nin bu krizde ilk önceliği çalışanlarının ve liman kullanıcılarının sağlık ve güvenliğini korumak olmuştur. Alınan birçok güvenlik önlemi sayesinde MIP, mümkün olan en iyi hizmeti sunmaya devam etmiştir. Türkiye’nin ve bölgenin özellikle yılın ikinci yarısında yükselen ihracat rakamları ve buna bağlı olarak artan hammadde ihtiyacının etkisi ile MIP hızla bir iyileşme dönemine girmiştir. Destekleri ve katkıları için tüm paydaşlarımıza teşekkür etmek isterim” dedi.   Johan Van Daele şöyle devam etti; “Mersin Uluslararası Limanı'nın, bölgenin ve ülkenin en önemli lojistik merkezi haline gelmesini çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve tüm kamu, STK ve özel sektör temsilcilerinin profesyonelliği ve özverisi sağlamıştır. MIP olarak, başarımızın üzerine yeni başarıları inşa etmek ve MIP’nin “Türkiye’nin lider limanı” konumunu korumak için yatırımlarımıza devam edeceğiz.”
Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olan Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 2020 yılında gerçekleştirdiği konteyner iş hacmiyle ülkedeki 2 Milyon TEU barajını geçen ilk liman oldu.

MIP, bu yıl tüm zamanların rekorunu kırarak, Türkiye’deki lider konumunu bir kez daha teyit etti.

MIP Genel Müdürü Johan Van Daele, “Bu başarı Türkiye için bir ilktir. Diğer birçok ülke gibi Türkiye’de Covid 19 salgınından olumsuz yönde etkilenmiştir. MIP’nin bu krizde ilk önceliği çalışanlarının ve liman kullanıcılarının sağlık ve güvenliğini korumak olmuştur. Alınan birçok güvenlik önlemi sayesinde MIP, mümkün olan en iyi hizmeti sunmaya devam etmiştir. Türkiye’nin ve bölgenin özellikle yılın ikinci yarısında yükselen ihracat rakamları ve buna bağlı olarak artan hammadde ihtiyacının etkisi ile MIP hızla bir iyileşme dönemine girmiştir. Destekleri ve katkıları için tüm paydaşlarımıza teşekkür etmek isterim” dedi.

 

Johan Van Daele şöyle devam etti; “Mersin Uluslararası Limanı'nın, bölgenin ve ülkenin en önemli lojistik merkezi haline gelmesini çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve tüm kamu, STK ve özel sektör temsilcilerinin profesyonelliği ve özverisi sağlamıştır. MIP olarak, başarımızın üzerine yeni başarıları inşa etmek ve MIP’nin “Türkiye’nin lider limanı” konumunu korumak için yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.