Mersin'de motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine trafik denetimi

22.02.2021 - 12:36, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin'de motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine trafik denetimi

Mersin'de trafik ekipleri 20 - 21 Şubat 2021 tarihleri arasında motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine yönelik denetlemeler gerçekleştirdi.

03.02.2021 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planında Strateji Belgesinin ilk uygulama aşaması olan “İncinebilir Yol Kullanıcıları” olarak tabir edilen motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin, yoğun trafikte acele etmeleri nedeniyle başta hız ihlali olmak üzere, şerit ve ışık ihlali, yaya yolu üzerine çıkma, ters yönde araç kullanımı gibi birçok trafik kural ihlali yaptıkları, plaka görünürlüğünü kasten bozarak sürücü belgesiz ve kasksız olarak araç kullandıkları, şeridinde giden araçların arasına girmeleri nedeniyle çoğunlukla ölümlü/ağır yaralanmalı trafik kazalarına karıştıkları ve sebebiyet verdikleri belirtildi. 2020 yılında İlimizde tescilli motorlu taşıtların yüzde 23’ünü oluşturan motorlu bisiklet ve motosikletlerin, meydana gelen ölümlü trafik kazalarına karışma oranı yüzde 0.2, yaralanmalı trafik kazalarına karışma oranı ise yüzde 39 olduğu tespit edildi. Şehiriçi Trafik birimleri Mersin'de  20 - 21 Şubat 2021 tarihleri arasında motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine yönelik yapmış olduğu trafik denetimlerinde; 1.523 araç kontrol edilerek Kask takmayan 52 sürücü ile diğer kural ihlali yapan 127 sürücüye trafik idari para cezası uygulanarak 26 araç trafikten men edildi.
Mersin'de trafik ekipleri 20 - 21 Şubat 2021 tarihleri arasında motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine yönelik denetlemeler gerçekleştirdi.

03.02.2021 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planında Strateji Belgesinin ilk uygulama aşaması olan “İncinebilir Yol Kullanıcıları” olarak tabir edilen motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin, yoğun trafikte acele etmeleri nedeniyle başta hız ihlali olmak üzere, şerit ve ışık ihlali, yaya yolu üzerine çıkma, ters yönde araç kullanımı gibi birçok trafik kural ihlali yaptıkları, plaka görünürlüğünü kasten bozarak sürücü belgesiz ve kasksız olarak araç kullandıkları, şeridinde giden araçların arasına girmeleri nedeniyle çoğunlukla ölümlü/ağır yaralanmalı trafik kazalarına karıştıkları ve sebebiyet verdikleri belirtildi.

2020 yılında İlimizde tescilli motorlu taşıtların yüzde 23’ünü oluşturan motorlu bisiklet ve motosikletlerin, meydana gelen ölümlü trafik kazalarına karışma oranı yüzde 0.2, yaralanmalı trafik kazalarına karışma oranı ise yüzde 39 olduğu tespit edildi.

Şehiriçi Trafik birimleri Mersin'de  20 - 21 Şubat 2021 tarihleri arasında motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine yönelik yapmış olduğu trafik denetimlerinde; 1.523 araç kontrol edilerek Kask takmayan 52 sürücü ile diğer kural ihlali yapan 127 sürücüye trafik idari para cezası uygulanarak 26 araç trafikten men edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.