MESİAD'dan 104 emekli amiralin bildirisine tepki

05.04.2021 - 18:42, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

MESİAD'dan 104 emekli amiralin bildirisine tepki

MESİAD yayınladığı basın açıklaması ile 104 emekli amiralin bildirisine tepki gösterdi.

MESİAD yayınladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 1960 darbesi, 12 Mart 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesi, 28 Şubat 1997 post modern darbe, 27 Nisan 2007 e-muhtıra ve 15 Temmuz 2016 hain FETÖ darbe girişimlerine iş dünyası olarak karşı çıktık ve karşı durmaya devam edeceğiz. Emekli amirellerin gece yarısı muhtıra niteliğinde yayınladığı bildirileri tasvip etmiyoruz. Ülkemizi, demokrasimizi ve milletimizi hedef alan tüm bildiriler, girişimler kabul edilemez. Atatürkçü, laik cumhuriyet düzeni ve hukuk devletinden vazgeçmeyeceğiz. Demokrasinin, yapısal reformların, herkesin ve her kesimin kendini içerisinde bulduğu yeni anayasal düzenlemelerin yanında yer alacağız. Dünyada darbeler, diktatörlük, cunta rejimleri kan ve gözyaşı getirmiş; vatandaşlarına baskı ve zulüm uygulamışlardır. Darbe ve darbe girişimleri sonucu yatırımların, ekonominin, demokrasinin kesintiye uğradığını biliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında Cumhuriyet değerleri ve Türk Milleti’nin emrinde olacaktır. Başka unsurların, cemaatlerin ve tarikatların emrinde hareket edemeyeceğini biliyoruz. Bu tarz bildirilerin yayınlanması ülke gündemini değiştirmeye ve silahlı kuvvetlerimizi yıpratmaya yöneliktir. Ekonomi, istihdam ve üretime odaklanmalıyız. Halkın iradesi ile seçilen yönetimlerin görev sürelerini halk sandıkta belirler. Halkın iradesi dışında demokrasiye yakışmayan seçenekler kabul edilemez. Gelişim, dönüşüm ve endüstri 5.0’a doğru evrildiğimiz, yapay zeka ile teknolojinin önem kazandığı dünyada ve ülkemizde böyle gündemlerin artık konuşulmaması gerektiğine inanıyoruz. Cumhuriyet kazanımları ve demokratik değerlere her zaman sahip çıkacağız.   MERSİN SANAYİCİLERİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ (MESİAD)  
MESİAD yayınladığı basın açıklaması ile 104 emekli amiralin bildirisine tepki gösterdi.

MESİAD yayınladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

1960 darbesi, 12 Mart 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesi, 28 Şubat 1997 post modern darbe, 27 Nisan 2007 e-muhtıra ve 15 Temmuz 2016 hain FETÖ darbe girişimlerine iş dünyası olarak karşı çıktık ve karşı durmaya devam edeceğiz. Emekli amirellerin gece yarısı muhtıra niteliğinde yayınladığı bildirileri tasvip etmiyoruz. Ülkemizi, demokrasimizi ve milletimizi hedef alan tüm bildiriler, girişimler kabul edilemez.

Atatürkçü, laik cumhuriyet düzeni ve hukuk devletinden vazgeçmeyeceğiz. Demokrasinin, yapısal reformların, herkesin ve her kesimin kendini içerisinde bulduğu yeni anayasal düzenlemelerin yanında yer alacağız.

Dünyada darbeler, diktatörlük, cunta rejimleri kan ve gözyaşı getirmiş; vatandaşlarına baskı ve zulüm uygulamışlardır. Darbe ve darbe girişimleri sonucu yatırımların, ekonominin, demokrasinin kesintiye uğradığını biliyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında Cumhuriyet değerleri ve Türk Milleti’nin emrinde olacaktır. Başka unsurların, cemaatlerin ve tarikatların emrinde hareket edemeyeceğini biliyoruz. Bu tarz bildirilerin yayınlanması ülke gündemini değiştirmeye ve silahlı kuvvetlerimizi yıpratmaya yöneliktir. Ekonomi, istihdam ve üretime odaklanmalıyız.

Halkın iradesi ile seçilen yönetimlerin görev sürelerini halk sandıkta belirler. Halkın iradesi dışında demokrasiye yakışmayan seçenekler kabul edilemez. Gelişim, dönüşüm ve endüstri 5.0’a doğru evrildiğimiz, yapay zeka ile teknolojinin önem kazandığı dünyada ve ülkemizde böyle gündemlerin artık konuşulmaması gerektiğine inanıyoruz.

Cumhuriyet kazanımları ve demokratik değerlere her zaman sahip çıkacağız.

 

MERSİN SANAYİCİLERİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ (MESİAD)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.