Mezitli’de enginar üretimine başlandı

05.10.2019 - 15:39, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mezitli’de enginar üretimine başlandı

Mezitli Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirilen Mezitli Kadın Üretici Pazarı Kooperatifi çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Mezitli Belediyesi Fidan Üretim Serası’nda bir araya gelen bir grup akademisyen, iş insanı, işçi ve çalışanlardan oluşan kadınlar, enginar üretimine başladı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da tohumları toprakla buluşturarak, enginar üretimine destek oldu. Enginar üretiminde verimli sonuçlar elde edildiği takdirde ilçede yaşayan kadınlara enginar üretimi konusunda eğitimler verilecek. Kadınlar, Fidan Üretim Serası’nda kendilerine tahsis edilen boş tarlada ekinlerini gerçekleştirirken sürpriz bir de gelişme yaşandı. KHK ile görevden ihraç edilen Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör’ün beraat ettiği haberi geldi. Tohum ekimi sırasında gelen beraat haberi kadınlara arasında büyük bir sevince neden oldu.   Enginar ekimini olabildiğince yaygınlaştıracaklarını belirten Ayşe Gül Yılgör, “Mezitli Kadın Kooperatifi girişimi olarak enginar tohumlarını toprakla buluşturduk. Uzun bir süredir bu projemizin düşünsel hazırlığını yapıyorduk ve şimdide Başkanımız Neşet Tarhan’ın katılımıyla fiiliyata geçtik. Günün benim için kişisel bir anlamı var. Barış Akademisyeniyim ve yargılanıyordum. Bugün burada beraat haberim geldi ve çok sevinçliyim. Bugün burada başlattığımız enginar üretimimizi başka yerlerde de yayınlaştıracağız. Bu anlamda bize destek olan Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisi kooperatifleşme fikrine çok yakın. Çalışmalarımıza olabildiğince katılarak, desteklerini esirgemedi.” şeklinde konuştu.   Kooperatifleşmenin ana unsurunun gönüllü bir şekilde kendi haklarına sahip çıkmak ve üretimlerini daha iyi değerlendirmek olduğunu dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,“Kadınlar bugün burada çok önemli bir çalışma yürütüyorlar. Bu çalışmalar neticesinde üretimin önemini yaygınlaştırmak adına doğru adımlar atılmış oldu. Bu tarlada başlayan enginar üretimi yeterli verim sağlarsa, kırsal bölgelerimizde yaşayan kadınlarımıza enginar üretiminin nasıl yapılacağı konusunda eğitimler vereceğiz. Mezitli’de yaşayan kadınlarımızın enginar üretimine katkı sağlayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.  
Mezitli Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçirilen Mezitli Kadın Üretici Pazarı Kooperatifi çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Mezitli Belediyesi Fidan Üretim Serası’nda bir araya gelen bir grup akademisyen, iş insanı, işçi ve çalışanlardan oluşan kadınlar, enginar üretimine başladı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da tohumları toprakla buluşturarak, enginar üretimine destek oldu. Enginar üretiminde verimli sonuçlar elde edildiği takdirde ilçede yaşayan kadınlara enginar üretimi konusunda eğitimler verilecek. Kadınlar, Fidan Üretim Serası’nda kendilerine tahsis edilen boş tarlada ekinlerini gerçekleştirirken sürpriz bir de gelişme yaşandı. KHK ile görevden ihraç edilen Prof. Dr. Ayşe Gül Yılgör’ün beraat ettiği haberi geldi. Tohum ekimi sırasında gelen beraat haberi kadınlara arasında büyük bir sevince neden oldu.

 

Enginar ekimini olabildiğince yaygınlaştıracaklarını belirten Ayşe Gül Yılgör, “Mezitli Kadın Kooperatifi girişimi olarak enginar tohumlarını toprakla buluşturduk. Uzun bir süredir bu projemizin düşünsel hazırlığını yapıyorduk ve şimdide Başkanımız Neşet Tarhan’ın katılımıyla fiiliyata geçtik. Günün benim için kişisel bir anlamı var. Barış Akademisyeniyim ve yargılanıyordum. Bugün burada beraat haberim geldi ve çok sevinçliyim. Bugün burada başlattığımız enginar üretimimizi başka yerlerde de yayınlaştıracağız. Bu anlamda bize destek olan Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisi kooperatifleşme fikrine çok yakın. Çalışmalarımıza olabildiğince katılarak, desteklerini esirgemedi.” şeklinde konuştu.

 

Kooperatifleşmenin ana unsurunun gönüllü bir şekilde kendi haklarına sahip çıkmak ve üretimlerini daha iyi değerlendirmek olduğunu dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,“Kadınlar bugün burada çok önemli bir çalışma yürütüyorlar. Bu çalışmalar neticesinde üretimin önemini yaygınlaştırmak adına doğru adımlar atılmış oldu. Bu tarlada başlayan enginar üretimi yeterli verim sağlarsa, kırsal bölgelerimizde yaşayan kadınlarımıza enginar üretiminin nasıl yapılacağı konusunda eğitimler vereceğiz. Mezitli’de yaşayan kadınlarımızın enginar üretimine katkı sağlayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.