Sunay, 'Türkiye ile Ürdün arasında ticari iş birliği anlaşması imzalanması memnuniyet verici bir gelişme'

Ekonomi 10.10.2019 - 09:15, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Sunay, 'Türkiye ile Ürdün arasında ticari iş birliği anlaşması imzalanması memnuniyet verici bir gelişme'

TURAB Genel Başkanı Canan Sunay, "Türkiye-Ürdün Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Anlaşmasının imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada " Bu anlaşma iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine büyük bir ivme kazandıracaktır." dedi

Türkiye ile Ürdün arasında  ticari iş birliği anlaşması imzalanmasının memnuniyet verici bir gelişme olduğunu belirten TURAB Genel Başkanı Canan Sunay, " Bu anlaşma iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine büyük bir ivme kazandıracaktır. Bu anlaşmanın daha sağlam ve hukuki zemine dayalı işbirliklerini geliştirecektir.  "dedi Sunay"Türkiye-Ürdün Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması" ile  ekonomi, ticaret ve yatırımlar olmak üzere 16 ayrı konuda gerçekleştirilecek işbirliğinin orta ve uzun vadede geliştirilmesine, hatta iki ülke arasındaki ticaretin karşılıklı olarak serbestleşmesine kadar gitmesine vesile olacağını ve bunu temenni ettiklerini dile getirdi. Sunay, " AB ülkeleri kendi aralarında vergisiz ve vizesiz dolaşım sağlamış durumda. İslam ülkelerinin de kendi aralarında vizesiz ve vergisiz ticaret yapmalarını önemsiyoruz. Bu da bizim ticaretimizin gelişmesinde önemli bir yer tutacak. Bu gibi ticari anlaşmaların daha da arttırılması bizim ticari hacimimizin artmasına vesile olacaktır.   Sunay, " Bizler de TURAB olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk Arap ekonomi zirvesinin 3. sünü ocak 2020'de Mersin'de gerçekleştireceğiz. Bölge ülkelerle ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımız sürecek. Akabe'nin Akdeniz Belediyesi ile kardeş şehir yapılması konusunda önemli mesafeler alındı. Akdeniz Belediyesi bu konuda kararını aldı. Ürdün'den cevap bekleniyor. Ürdün'le karşılıklı ticaretin geliştirilmesi  için üzerimize düşen tüm  görevleri yapmaya ve her alanda ticari ilişkileri geliştirmeyi iyileştirecek çalışmalara devam edeceğiz "şeklinde konuştu.  
TURAB Genel Başkanı Canan Sunay, "Türkiye-Ürdün Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Anlaşmasının imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada " Bu anlaşma iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine büyük bir ivme kazandıracaktır." dedi

Türkiye ile Ürdün arasında  ticari iş birliği anlaşması imzalanmasının memnuniyet verici bir gelişme olduğunu belirten TURAB Genel Başkanı Canan Sunay, " Bu anlaşma iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine büyük bir ivme kazandıracaktır. Bu anlaşmanın daha sağlam ve hukuki zemine dayalı işbirliklerini geliştirecektir.  "dedi

Sunay"Türkiye-Ürdün Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması" ile  ekonomi, ticaret ve yatırımlar olmak üzere 16 ayrı konuda gerçekleştirilecek işbirliğinin orta ve uzun vadede geliştirilmesine, hatta iki ülke arasındaki ticaretin karşılıklı olarak serbestleşmesine kadar gitmesine vesile olacağını ve bunu temenni ettiklerini dile getirdi. Sunay, " AB ülkeleri kendi aralarında vergisiz ve vizesiz dolaşım sağlamış durumda. İslam ülkelerinin de kendi aralarında vizesiz ve vergisiz ticaret yapmalarını önemsiyoruz. Bu da bizim ticaretimizin gelişmesinde önemli bir yer tutacak. Bu gibi ticari anlaşmaların daha da arttırılması bizim ticari hacimimizin artmasına vesile olacaktır.

 

Sunay, " Bizler de TURAB olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk Arap ekonomi zirvesinin 3. sünü ocak 2020'de Mersin'de gerçekleştireceğiz. Bölge ülkelerle ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımız sürecek. Akabe'nin Akdeniz Belediyesi ile kardeş şehir yapılması konusunda önemli mesafeler alındı. Akdeniz Belediyesi bu konuda kararını aldı. Ürdün'den cevap bekleniyor. Ürdün'le karşılıklı ticaretin geliştirilmesi  için üzerimize düşen tüm  görevleri yapmaya ve her alanda ticari ilişkileri geliştirmeyi iyileştirecek çalışmalara devam edeceğiz "şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.