Tarsus Belediyesi Lanzarote Sözleşmesi’ni imzalayacak.

20.11.2020 - 16:29, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Tarsus Belediyesi Lanzarote Sözleşmesi’ni imzalayacak.

Tarsus Belediyesi, Çocukların Cinsel Sömürü ve Cinsel İstismara Karşı Korunması ( Lanzarote ) Sözleşmesi’ne imza atıyor.

Tarsus Belediyesi, sözleşmeyi imzalayan ilk ilçe belediyesi olacak ve sözleşmede yer alan hükümleri uygulamayı taahhüt edecek. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve Cinsel İstismarına Karşı Korunması Sözleşmesi olarak da anılan Lanzarote Sözleşmesi’ni imzalayacaklarını ve sözleşmede yer alan hükümleri uygulamayı taahhüt edeceklerini açıkladı. Türkiye’nin de taraf devletler arasında olduğu Lanzarote Sözleşmesi’ni imzalayan ilk ilçe belediyesi Tarsus Belediyesi olacak. Tarsus Belediyesi sözleşmede yer alan ve çocuğun üstün yararını gözeten temel ilkeleri uygulayacak, çocuklara yönelik suçlarla mücadeleye destek verecek ve çocuk hakları konusunda farkındalık yaratacak. Lanzarote Sözleşmesi, Avrupa Komitesi’nin altında 2005 yılında oluşturulan Çocukların Cinsel İstismar ve Sömürüye karşı Korunmasına İlişkin Uzmanlar Komitesi tarafından Türkiye de dahil Avrupa ve diğer ülkelerdeki yasal düzenlemeler, iyi uygulamalar, soruna dair akademik ve diğer araştırmalar kullanılarak hazırlandı. Sözleşme 25 Ekim 2007 tarihinde İspanya’nın Lanzarote Adasında gerçekleştirilen bir Bakanlar Kurulu toplantısıyla imzaya açıldı ve 1 Temmuz 2010 tarihinde yürürlüğe girdi. Türkiye tarafından 7 Aralık 2011 tarihinde onaylanan Lanzarote Sözleşmesi, Türkiye açısından 1 Nisan 2012 tarihinde yürürlüğe girdi.1 46 ülke tarafından imzalanan ve 29 ülke tarafından onaylanan Lanzarote Sözleşmesi’nin maddeleri çocuğa yönelik cinsel istismar ve sömürüyü önlemeyi, cinsel suç mağduru çocukları korumayı, çocuklar açısından adaleti sağlamayı ve suç faillerine cezai takibat açmayı içeriyor.
Tarsus Belediyesi, Çocukların Cinsel Sömürü ve Cinsel İstismara Karşı Korunması ( Lanzarote ) Sözleşmesi’ne imza atıyor.

Tarsus Belediyesi, sözleşmeyi imzalayan ilk ilçe belediyesi olacak ve sözleşmede yer alan hükümleri uygulamayı taahhüt edecek.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve Cinsel İstismarına Karşı Korunması Sözleşmesi olarak da anılan Lanzarote Sözleşmesi’ni imzalayacaklarını ve sözleşmede yer alan hükümleri uygulamayı taahhüt edeceklerini açıkladı.

Türkiye’nin de taraf devletler arasında olduğu Lanzarote Sözleşmesi’ni imzalayan ilk ilçe belediyesi Tarsus Belediyesi olacak. Tarsus Belediyesi sözleşmede yer alan ve çocuğun üstün yararını gözeten temel ilkeleri uygulayacak, çocuklara yönelik suçlarla mücadeleye destek verecek ve çocuk hakları konusunda farkındalık yaratacak.

Lanzarote Sözleşmesi, Avrupa Komitesi’nin altında 2005 yılında oluşturulan Çocukların Cinsel İstismar ve Sömürüye karşı Korunmasına İlişkin Uzmanlar Komitesi tarafından Türkiye de dahil Avrupa ve diğer ülkelerdeki yasal düzenlemeler, iyi uygulamalar, soruna dair akademik ve diğer araştırmalar kullanılarak hazırlandı.

Sözleşme 25 Ekim 2007 tarihinde İspanya’nın Lanzarote Adasında gerçekleştirilen bir Bakanlar Kurulu toplantısıyla imzaya açıldı ve 1 Temmuz 2010 tarihinde yürürlüğe girdi.

Türkiye tarafından 7 Aralık 2011 tarihinde onaylanan Lanzarote Sözleşmesi, Türkiye açısından 1 Nisan 2012 tarihinde yürürlüğe girdi.1 46 ülke tarafından imzalanan ve 29 ülke tarafından onaylanan Lanzarote Sözleşmesi’nin maddeleri çocuğa yönelik cinsel istismar ve sömürüyü önlemeyi, cinsel suç mağduru çocukları korumayı, çocuklar açısından adaleti sağlamayı ve suç faillerine cezai takibat açmayı içeriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.